<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

West Ham United - Liverpool - ElKalapálás

2020. január 28. 17:45 - Thommo

Holnap este Londonba utaznak Jürgen Kloppék, hogy eleget tegyenek a 18. fordulóban elmaradt meccsük pótlásának. Ellenfelünk az idei évnek nagy reményekkel nekiinduló, de jelenleg a kiesést elkerülni igyekvő WHU lesz, a meccset pedig a London Stadium-ban fogják játszani. 

A West Ham az idényt még Manuel Pellegrini irányításával kezdte meg, akik a rajton kaptak egy csúfos ötöst a Citytől, de utána a hetedik fordulóig egészen az ötödik pozícióig küzdötték fel magukat. Október elején a Palace elleni bajnokin azonban valami eltört a Kalapácsosoknál, szűk két hónapig nem nyertek mérkőzést, legközelebb november utolsó napján a Chelsea ellen sikerült begyűjteni a 3 pontot, de akkor már a 17. helyen szerénykedtek. A városi rivális legyőzése után egy sorminta kezdett kialakulni a West Hamnél, 2 vereségre jött egy győzelem, Ezt a Kalapácsosok vezetősége december végén elégelte meg és Megköszönték Pellegrini munkáját. Helyét régi ismerősünk, David Moyes vette át, akivel újév első napján 4-0-ra legyőzték a még náluk is nagyobb gödörben lévő Bournemouth gárdáját. Ezt követően a skót menedzsernek sem termett sok babér, két vereséggel és egy döntetlennel érkeznek a holnapi meccsbe. 

Moyes vajon melyik arcát mutatja majd a Kalapácsosoknál?

A West Ham a szezon során elvesztette Marco Arnautovic-ot, Chicharitot és Andy Carrollt, de a pocsék teljesítményüket nem ezen játékosok eligazolása okozta. Sokkal nagyobb baj, hogy a helyettük érkezők nem tudtak beilleszkedni, valamint az idény során a kulcsjátékosaik kisebb nagyobb sérülésekkel küzdöttek. Sébastian Heller nagy reményekkel és klubrekord összegért érkezett a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurttól, és kezdetben bizonyította, hogy megérte a magas vételárát (36m), de összesen csak 6 gólnál tart, amivel így is csapata legeredményesebbje. A Kalapácsosok a rutinra támaszkodnak, mit sem bizonyít jobban, hogy a PL egyik legidősebb kerete az övék, Mark Noble és Robert Snodgrass is elmúlt már 32 éves, de ez egyáltalán nem látszik rajtuk. Noble 4 góllal és 1 gólpasszal, Snodgrass pedig 3-3 góllal és gólpasszal igyekszik kirángatni csapatukat a gödörből. Andriy Yarmolenko és Felipe Anderson is hasznosan játszik, ha éppen bevethető állapotban vannak, ketten együtt 14 meccset hagytak ki. Jack Wilshere-re is nagy szükségük lenne, de az angol középpályás összesen csak 6 meccsen vehette fel idén a szerelést. Ugyancsak csalódás - talán a legnagyobb - Manuel Lanzini idei szereplése, az argentin támadó középpályás messze leggyengébb szezonját futja, gólt még nem szerzett. 

Sébastian Haller eddig nem bizonyította be, hogy megérte az érte kifizetett a 36 millió

A két csapat az előző szezonban találkozott utoljára egymással, egy Pool győzelem és egy döntetlen a tavalyi mérleg. Másfél éve a 2018/19-es szezonnyitón csaptak össze a felek az Anfielden. Ezen a meccsen debütált Shaqiri, Alisson és Keita is. A Pool már az első perctől magához ragadta a kezdeményezést, a fölény pedig a 19. percben góllá is érett, Robertson labdájára Salah érkezett pontosan (1-0). A vezetés nem nyugtatta meg a fiúkat, akik gőzerővel dolgoztak az újabb találaton. A legnagyobb helyzet TAA előtt adódott, de tökéletes szabadrúgását hatalmas bravúrral Fabianski védeni tudta. A 45. percben sikerült mégis 2-0-s előnnyel a szünetre menni, Robertson kanyarította be a labdát a 16-os sarkáról, amit Milner kanalazott vissza egy nagy sprint árán, a labda Manét találta meg, aki estében juttatta a labdát a kapuba (2-0). Ezzel a góljával a szenegáli sorozatban a harmadik szezonnyitón szerzett gólt, ilyet pedig legutóbb John Barnes tudott produkálni 89 és 91 között. A második félidő ugyanott folytatódott ahol az első abbamaradt, az 53. percben Firmino cselezte be magát a 16-on belülre, majd két védő között Manét találta meg, aki könnyedén a kapuba lőtte a labdát (3-0). Az i-re a pontot Sturridge rakta fel a 88. minutumban. Milner végzett el szögletet, beadását az egyik védő igyekezett kifejelni, de rosszul ért a labdába így került a hosszún érkező Stu elé a labda, aki 1 perccel ez előtt állt be Salah helyére és első labdaérintéséből gólt szerzett (4-0). 

A londoni visszavágó sokkal kevésbé volt eseménydúsabb. A Kalapácsosok sokkal határozottabban léptek pályára, ami egy kicsit meglepte a mieinket, de Matipék hamar rendezték a sorokat. A 22. percben Lallana cselezte ki magát 3 londoni játékos között, majd a felfutó Milnernek passzolt, akinek a beadására Mané érkezett és kilőtte a hosszú alsó sarkot. Sokáig viszont nem örülhettünk a vezető gólnak, hat perccel később Felipe Anderson végzett el egy szabadrúgást, amit trükkösen lepasszolt Michail Antonio-nak, akinek nem volt nehéz dolga a kapuba találni. A második félidőben mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a győzelemre, de Alisson és Fabianski is magabiztosan álltak a kapujukban. 

Mané vs WHU 2 meccs 3 gól

Moyes nagyon nehéz helyzetben van, több meghatározó játékosa is hosszabb ideje sérült. Combsérüléssel küzd Fabianski, Fredericks és Yarmolenko, Snodgrass és Masuaku térdsérüléssel bajlódik, míg Wilshere és Felipe Anderson is sérüléssel bajlódik, amivel nem fognak holnap pályára lépni. A WHU várható kezdője: Randolph - Balbuena - Cresswell - Diop - Zabaleta - Fornals - Lanzini - Declan Rice - Sanchez - Ajeti - Haller

Klopp a mai nap folyamán megerősítette, hogy Mané sérülés nem komoly, de a West Ham és a Soton elleni meccseket biztosan kihagyja. Lovren és Matip a Shrewsbury ellen visszatért a csapathoz, de még idő kell nekik a hosszú kihagyás után. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Wijnaldum - Salah - Firmino - Origi

A csapat nagy része kimenőt kapott a Shrews elleni FA kupa meccsről, így pihentebben várhatják a holnapi találkozót, mint a Kalapácsosok, akik a sérültjeik miatt a legerősebb elérhető csapatukkal meccseltek a West Bromwich-csal. A WHU ráadásul Moyes alatt sincs formában, így viszonylag könnyebb meccsre számíthatunk, habár ebben a szezonban a könnyebbnek ígérkező meccseket sikerült nehezebbé tennünk saját magunk számára. Klopp a hétvégi Soton elleni meccsre hangolva akár még több helyen is variálhat a csapaton. 

A mérkőzést szerda este 20:45-től a DigiSport2 fogja közvetíteni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6715433890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása