<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Brighton and Howe Albion - Liverpool - Még nincs vége

2020. július 07. 16:39 - Thommo

Csapatunk holnap este a PL34. fordulójában egészen Brightonig utazik, hogy az AMEX stadionban pályára lépjen a Brighton & Howe Albion csapata ellen. 

A Brighton csapatát sokáig irányító Chris Hughton-tól a tavalyi szezon végén elköszöntek, helyét pedig az a Graham Potter vette át, aki két évvel ezelőtt még a svéd Östersund csapatát irányította és az EL-ben az Arsenal orra alá próbált borsot törni. A Brighton vezetése Pottertől azt várta(ja), hogy stabil középcsapat legyenek a legmagasabb osztályban és ne a kiesés elől kelljen menekülniük. A vezetőség elképzelése, ha nem is roham tempóval, de kezd megvalósulni, a Brighton sokkal jobb, mint az elmúlt években, ez pedig az eredményeken is tükröződik. Jelenleg 8 győzelemnél tartanak, ami ugyan eggyel kevesebb, mint a tavalyi idényben, viszont már most összegyűjtöttek ugyanannyi pontot (36), mint egy évvel korábban és még van 5 forduló hátra. Ebben az idényben a Sirályok már nem csak a szimpatikus pofozógép szerepét töltik be, akik épp, hogy megmenekültek a kieséstől, hanem Potternek köszönhetően már a nagyok dolgát is igyekeznek megnehezíteni. Jól mutatja mindezt, hogy az Arsenalt oda-vissza verték, de Tottenhamet is elkapták egyszer, vagy a Wolves-szal mindkétszer ikszeltek. 

Graham Potternek van mire büszkének lennie

A Brighton előrelépésnek sikere nem csak Potternek köszönhető, hanem a stábjának, akik jól erősítették meg a csapatot. Neal Maupay, aki Brentford-tól érkezett a csapat legeredményesebb játékosa, a 23 éves francia csatár 9 gólnál és 3 gólpassznál tart. Mellette a szintén tavaly nyári szerzemény, Leandro Trossard viszi még a prímet. A 25 éves belga balszélsőt nyáron az egyik bust igazolásnak tartották, de 4-4 góljával és gólpasszával rácáfolt a kétkedőkre. Érdemes még megemlíteni a két középső védőt, Lewis Dunk-ot és Adam Webstert, akik nem csak hátul, de az ellenfél térfelén is tudnak hasznos dolgokat művelni. Mindkét védő 3-3 gólnál tart, emellett Dunk 3, míg Webbster 1 gólpasszt is kiosztott. A csapat egyik legnagyobb fékje kétségkívül Alireza Jahanbakhsh, aki a 2018-as Vb egyik nagy felfedezettje volt, de egyenlőre nagy melléfogás volt neki az Angliába való igazolás. Igaz az iráninak így is van miért örülnie, januárban másfél év után megszerezte első gólját a PL-ben. 

Neal Maupay élvezi a Premier League légkörét

A Brighton a 14. fordulóban csapott össze a Liverpoollal, egy végig izgalmas és fordulatos mérkőzésen a Sirályok végül vereséggel távoztak az Anfieldről. A találkozót a Pool kezdte jobban és motiváltabban, de Firmino lövését Matt Ryan védeni tudta. A 18. percben azonban már Ryan is tehetetlen volt, Trent ívelte be egy szabadrúgást, amit Virgil van Dijk fejelt a kapuba. Hat perccel később az előbbi jelenet megismétlődött, annyi különbséggel, hogy Trent most egy szögletet kanyarított a holland óriás fejére, aki ezúttal sem tudott hibázni. A félidő végéig még mindkét kapusnak volt dolga, de a támadók a nem tudtak túljárni az eszükön. A második félidőben a Brighton sokkal motiváltabban jött ki, de apróbb helyzetecskéknél többre így sem futotta nekik. Egészen a 73. percig, amikor egy előrevágott labdát Trossard Henderson szorításában kapura tudott emelni, de a kifutó Alisson a 16-oson kívül kézzel hatástalanította azt, amiért egyből piros lapot kapott, így Ox helyére érkezhetett Adrián. A szabadrúgást Dunk végezhette el, aki a sípszóra rögtön akcióba lendült és a még Adrián által igazgatott sorfal alatt a kapuba gurította a játékszert. A meccs hátralévő idejében az emberelőnyben lévő Brighton ment előre becsülettel az egy pontért, de újabb gól már nem született, így Hendersonék nehezen, de behúzták a 3 pontot. 

Alisson "bravúrja"

A Brighton csapatát nem viselte meg a koronavírus okozta kényszerpihenő, ugyanis szinte nincs is sérült játékosuk. Mindössze a két kolumbiai légiós Izquierdo és Alzate nem léphet pályára. A Brighton várható kezdője: Ryan - Lamptey - Dunk - Webbster - Burn - Bissouma - Mooy - Pröper - Trossard - Connolly - Maupay

Klopp sem lehet bosszús a csapat összeállítást illetően, az Aston Villa ellen Shaqiri és Milner is már leülhetett a padra, így egyedül Joel Matip az, aki a hiányzók listáján található, a német mester pedig kedvére variálhatja a csapatot. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Henderson - Oxlade - Keita - Salah - Origi - Mané

A Brighton hiába van kényelmes pozícióban a szezon hátralévő fordulóiban, - 9 pontra vannak a 18. helyen lévő Aston Villa-tól - de a sorsolásuk nem a legkedvezőbb, így minden pontra szükségük lehet, hogy tovább tudják építeni magukat. A Liverpool pedig hiába bajnok már, a Villa ellen is lehetett látni, hogy ugyan kicsit döcögött a szekér Klopp nem akarja a maradék meccseket ellazázni. A Brighton azonban nincs könnyű helyzetben, hiszen utoljára 84-ben tudtak a Pool ellen nyerni, az Anfielden pedig még régebben, 83-ben sikerült nekik. 

A mérkőzést szerda este 21:15-től a Spíler1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5015987230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása