<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Burnley - A 46 éves sorozat

2020. július 10. 16:12 - Thommo

Négy forduló van már csak hátra a PL 2019/20-as évadából. Következő ellenfelünk a PL jelenlegi egyik legrégebben regnáló menedzsere által vezetett Burnley lesz, akikkel holnap délután az Anfield Roadon mérkőzünk meg. 

Sean Dyche és csapata a negyedik évét tölti a PL-ben, ami egy igazi hullámvasút. A 2016/17-es idényben sikerült elérni a céljukat, hogy frissen feljutottként elkerüljék a kiesést. Egy évvel később az egészt mezőnyt meglepve egészen a 7. helyig és az EL selejtezőig meneteltek. A tavalyi szezon újra a kiesés elkerüléséről szólt, úgy, hogy az EL csoportkörben nem sikerült bejutniuk, az utolsó selejtezőkörben az Olympiacos már nagy falat volt számukra. Az idei szezon megint a felszállóág jegyében van, pedig az idény eleje egy igazi középcsapat eredményeit idézte. Egészen január közepéig, a 23. fordulótól kezdve lejátszottak 12 mérkőzést és mindössze csak egyszer a Citytől kaptak ki, és a 15. helytől egészen a 10. helyig repültek, de mindössze csak 3 pontra vannak a Wolverhampton által birtokolt 6. helytől, ami ismét EL selejtezőt érne számukra. 

Sean Dyche is tudja, hogy már csak 4 meccs van hátra

A Burnley egyik kulcsfigurája az új-zélandi csatár Chris Wood, aki 11 góljával vezeti a házi góllövő listát. Wood mellett az a Jay Rodriguez is fontos láncszem, aki ugyan a Burnley akadémiájáról lett profi labdarúgó, de mégsem szülővárosában, hanem a Southamptonban és a WBA-ban lett elismert játékos. A 30 éves csatár azonban tavaly nyáron hazatért és 7 góljával és 2 gólpasszával segíti csapatát. Ashley Barnes, aki anno még osztrák utánpótlás válogatott is volt úgy jutott el 6 gólig, hogy a bajnokság első 19 mérkőzésen lépett csak pályára. Fontos még kiemelni Nick Pope-ot, aki 14 kapott gól nélküli meccsével Alisson mellett a PL Aranykesztyű egyik legfőbb várományosa. Az ír Jeff Hendrick ugyan nem egy tipikus gólvágó, de a Burnley középpályájának a motorja, akinek jelenléte csapatára abszolút jótékony hatással van. 

Nick Pope 34 meccs 14 clean sheet

A Burnley majdnem egy évvel ezelőtt játszott utoljára a Liverpoollal. Az augusztus utolsó napján a Turf Moor-on lejátszott mérkőzésen Firminoék simán hozták el a 3 pontot. A találkozót a Burnley kezdte jobban, akik Ashley Barnes révén a vezetést is megszerezhették volna, de Adrián nagyot védett. A hazaiak ezzel a helyzettel szinte el is lőtték az összes puskaporukat. Barnes helyzete után Salah előtt adódott két gólszerzési lehetőség, de előbb a kapufa, majd Pope akadályozta meg, hogy sikerrel járjon. A fölény azonban a 33. percben végül góllá érett, Trent kapott labdát Hendotól, amit igyekezett a Salahék fejére varázsolni, de az átadásba Chris Wood beleért, így a labda Pope kapujába hullott. Négy perccel később aztán sikerült a Poolnak önerőből is gólt szereznie, Firmino vezette rá három védőre a labdát, de lövés helyett a bal oldalon az akcióhoz csatlakozó Mané elé tálalt, aki laposan kilőtte a hosszú sarkot. 

A második félidőben a Liverpool ott folytatta ahol az elsőben abbahagyta, de újabb gólt egészen a 80. percig nem sikerült szerezni. Akkor Salah kapott labdát, amivel elkezdte becselezni magát a 16-osra, de mielőtt sikerrel járt volna jött Firmino, aki lelopta az egyiptomi lábáról a labdát és elemi erővel zúdította a zsugát a kapuba. Ezt követően Jay Rodriguez és Gini Wijnaldum előtt is adódott gólszerzési lehetőség, de Adrián és Pope is hatalmas bravúrral védte a próbálkozást. 

Bár Salahnak nem sikerült gólt szerezni, de őszintén örül társai sikerének

Sean Dyche csapatában akárcsak a Liverpoolban is több sérült van. Ben Mee és Matt Lowton combsérülés miatt biztosan nem lépnek pályára, ami elég fájó pont lehet a Burnley védelmének. Rajtuk kívül Ashley Barnes és Jack Cork sem léphet pályára. A Burnley várható kezdője: Pope - Bardsley - Long - Tarkowski - Taylor - Brownhill - Westwood - Pieters - McNeil - Wood - Rodriguez

Jürgen Kloppnak is fájhat a feje, hiszen a Brighton ellen megsérülő Handerson már csak a következő idényben öltheti magára a Vörös mezt. Rajta kívül még Matip és Lovren sem játszhatnak holnap. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Keita - Fabinho - Wijnaldum - Salah - Origi - Mané

A holnapi meccsel kapcsolatban mindkét csapatnak megvannak a saját céljai, de a Burnley lesz az akiknek fontosabb lehet az összecsapás, ha szeretnének ismét kilépni Európába. Ez persze nehéz lesz, mert a Firminoék végre összeszedték magukat a bajnoki cím tudata utáni másnaposságból és kezdenek korábbi önmagukra hasonlítani. A Burnley helyzetét nehezíti, hogy sűrűn szoktak nyerni a Pool ellen, legutóbb hazai pályán 2016-ban sikerült. Az Anfielden azonban 46! éve nem tudtak nyerni. 

A mérkőzést szombaton 16:00-tól a Spíler1 fogja közvetíteni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5415993634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása