<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Fulham - Liverpool - Idegenben nem megy

2020. december 12. 13:20 - Thommo

Három hónappal ezelőtt rajtolt el a világ legerősebb bajnoksága a Premier League, de máris a harmadához érkeztünk a bajnoki versenyfutásnak. Csapatunk holnap délután Londoba látogat a Craven Cottage-re, ahol papíron az egyik leggyengébb csapattal a Fulhammel mérkőzünk meg. 

Scott Parker a 2018/19-es idény utolsó harmadában vette át a Fulham irányítását, de a teljesen reménytelen csapatot nem tudta megmenteni a kieséstől. Parkernek amúgy sem ez volt a feladata, sokkal inkább, hogy felkészítse együttesét a Champora, ami olyan jól sikerült, hogy egy év másodosztályban való dagonyázás után visszajutottak a PL-be. A feljutás tudatában már az sem számított nekik, hogy nem egyenes ágon, hanem a PlayOff-ban vívták ki a legjobbak közti részvételt. Azonban az öröm csak az új szezon indulásáig tartott, ugyanis már a rajt pillanatában úgy számoltak velük, hogy ez az utazás ismét csak egy évig fog tartani nekik. Scott Parker és csapata pedig nem is cáfolt rá a kétkedőkre. Első négy meccsüket vereséggel zárták, és csak a második fordulóban a Leeds ellen tudtak a kapuba találni. Első pontjukat az 5. fordulóban a Sheffield ellen, míg első győzelmüket a 7. fordulóban a WBA ellen szerezték meg. Azóta is csak egyszer tudtak csak pontot szerezni, igaz akkor rögtön hármat, nagy meglepetésre 2-1-re legyőzték a Leicester Cityt. Ez a győzelem pedig nagyon kellett nekik, hogy elmozduljanak a kieső helyekről. Bár elkezdtek magukról életjelet adni, de a nagy kérdés velük kapcsolatban az, hogy lesz bennük annyi, és a szerencse is kedvez nekik, hogy elkerüljék a kiesést. 

Scott Parkernek és csapatának vajon újra át kell élni a kiesés szomorú pillanatait?

A Fulham egyik legnagyobb problémája, hogy túlságosan egy ember köré építkezik. Aleksandar Mitrovic az előző idényben 40 mérkőzésen 26 góllal tolta meg a londoniak szekerét, ami nagyban kellett, hogy a rájátszásba jusson a csapat. Ha Mitrovic nem volt a pályán akkor már nehezebben működött a gépezet. Azért így is voltak akik több kevesebb sikerrel igyekeztek levenni a terhet Mitrovic válláról. Tom Cairney 8 góllal és 3 gólpasszal segített be, míg Ivan Cavaleira és Bobby Reid 6-6 góllal és 10 gólpasszal ( 7-3), járult hozzá a PL tagsághoz. A mot futó szezonban sem áll jobban a Fulham. Ismét csak Mitrovicra számíthatnak, akinek jóval több idő kell, hogy felvegye a PL ritmusát, jelenleg 2-2 góllal és gólpasszal állt. Mellette még Bobby Reid igyekszik kitűnni a tömegből, a 27 éves jamaikai csatár 3 góllal és 1 gólpasszal csapata legeredményesebb játékosa. Parker feje amiatt is főhet, hogy a nyáron érdemi erősítés nélkül maradt a csapata, pedig a védelembe nagyon kellettek volna számára az új emberek. Ezt jól mutatja a 21 kapott góljuk, aminél csak a szintén két idei feljutó Leeds és WBA kapott többet. 

Fulham: No Mitrovic No Party

A Fulhamnek előző évi Champo tagsága miatt utoljára még a 2018/19-es szezonban volt dolga a Liverpoollal és mindkétszer vereséggel vonultak le a pályáról. Az első meccsre akárcsak most akkor is a 12. fordulóban került sor, de az Anfielden. Akkor a még Slavisa Jokanovic irányította  Fulham kezdte sokkal jobban a találkozót és Ryan Sessegnon révén vezetést is szerezhettek volna Fehérek, de a szupertehetségnek (manapság a Hoffenheimben rúgja a bőrt) kikiáltott fiatal angol szélső a kapu mellé durrantotta a labdát. A félidő vége előtt Mitrovic szerzett vezetést, de csak pár másodpercig örülhetett a szerb, mert Paul Tierney les révén érvénytelenítette a fejest. A szabadrúgást elvégző Alisson Trenthez passzolt, aki kiugratta a Salahat és mire a még mindig reklamáló londoni játékosok észbekaptak addigra már az egyiptomi a kapuba lőtte a labdát. A vezető gól felpörgette a csapatot és a második félidőt ott folytatta ahol az elsőt befejzete. Fordulás után Mané előtt adódott nagy lehetőség de, a tizenhatos vonaláról leadott lövését Sergio Rico nagy bravúrral hárítani tudta. Pár perccel később már nem volt ilyen szerencsés. Az 53. percben Robertson ívelte be egy labdát a kapu előterébe, ami tök üresen találta Shaqirit, aki Rico mellett laposan a bal alsóba helyezte a zsugát. Ezzel pedig el is dőlt a mérkőzés sorsa. 

Salahnak 13 másodpercre volt szüksége, hogy válaszoljon a Fulham érvénytelenített lesgóljára

A második mérkőzést a 31. játéknapon a Craven Cottagen játszották le már Parker irányítása alatt. A mieinknek nem is kellett sok, mindössze 23 perc, hogy vezetést szerezzenek. Firmino vitte le a labdát az alapvonalig, ahol visszapasszolta a tizenegyes pont környékén tanyázó Mané elé akinek pedig nem hibázott és a kapuba küldte a labdát. Továbbra is lendületben maradt a csapatunk, de komolyabb helyzetig a második félidőig várni kellett. Ekkor Wijnaldum és van Dijk került a legközelebb a gólszerzéshez, de mindkét holland a kapu fölé vagy mellé fejelte a saját lehetőségét. Közben a Fulham is megérkezett a meccsre és egy lesgóllal jelezték, hogy ők szeretnének pontot szerezni. Ezen a meccsek a mieink igencsak hadilábon álltak a fejesekkel, előbb Mané csúsztatása kerülte el centikkel a kaput, míg a másik oldalon van Dijk hibázott egyet. A 74. percben ugyanis a hórihorgas holland Alissonnak akart hazafejelni egy labdát, ám az rövidre sikerült, amire Ryan Babel lecsapott és a hálóba is juttatott. Babel nem feledkezett meg régi csapatáról és gólját nem ünnepelte meg. Hogy csapatunk mégis három ponttal távozott arról Rico kapus tett, a spanyol hálóőr ugyanis a kapu torkában fellökte Manét, amiért Craig Pawson egyből a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt pedig James Milner magabiztosan értékesítette. 

Milner a 11-es pontról nem hibázik

Scott Parker számára nem okoz fejfájást csapatának kezdőjét összerakni, ugyanis Kenny Tete és Terence Kongolo kivételével mindenki egészséges és hadrafogható. A Fulham várható kezdője: Areola - Aina - Andersen - Adarabioyo - Cordoba-Reid -Anguissa - Reed - Robinson - Loftus-Cheek - Lookman - Cavaleiro

Jürgen Klopp nincs ilyen szerencsés helyzetben, mint kollégája, habár Alisson visszatérhet a kapuba, sőt még Ox is helyet foglalhat a padon. Jota és Tsimikas mindketten egy kisebb rúgást kaptak a hétközben a BL-ben, játékukról csak a meccs előtt döntenek. Kloppnak mérlegelnie kell azt is, hogy pihentesse a játékosait, mert szerdán a Tottenhamet látják vendégül az Anfielden. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Matip - Fabinho - Robertson - Henderson - Wijnaldum - Jones - Salah - Firmino - Mané

A Liverpoolnak az idegenbeli formája az, ami megakadályozza a csapatot abban, hogy vezesse a tabellát, de most a Fulham ellen ideálisak a körülmények, hogy ezen a dolgon javítsanak, a londoniak ugyanis még otthon sem túl acélosak. A Fulham is szurkolók előtt léphet pályára, ami számukra is adhat egy kisebb pluszt, de sok reményük nem lehet a bajnokkal szemben, akiket legutóbb még a 2012/13-as bajnokságban sikerült legyőzni, de az egy teljesen más csapat volt. 

A mérkőzést vasárnap 17:30-tól a Spíler1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2416329622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása