<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - West Bromwich Albion - Vár a Champo

2020. december 26. 14:16 - Thommo

Holnap délután egy hetet követően újra pályára lép csapatunk. Az elmúlt egy hétben a srácok szusszanhattak egy nagyot és feltöltődhettek, - amiben nagy szerepe volt annak is, hogy a modern technika segítségével nem kellett elnapolniuk az Alder Hay-i látogatásukat, - hogy holnaptól újra felvegyék az FA által diktált gyilkos tempót a Premier Leagueben. Vasárnap délután az Anfielden lépnek pályára Hendersonék, ellenfelünk a kiesőhelyen tanyázó és éppen edzőváltáson átesett West Brom lesz. 

A West Brom még 2018 májusában esett ki a PL-ből, azóta pedig sok mindenen átment a csapat, leginkább edzőváltásokon. A 2017/18-as szezont még Tony Pulis irányításával kezdte meg a WBA, aki akkor már 2,5 éve volt a csapat menedzsere, de 12 forduló után mindössze 2 győzelmet gyűjtve elköszöntek a karakán trénertől. Pulist Alan Pardew követte a menedzseri székben, de vele sem működött a gépezet és mindössze 4 hónap és 21 mérkőzés után neki is megköszönték a munkát. Pardew-t Darren Moore követe, aki Pulis másodedzője volt és az ideiglenes kinevezését hat mérkőzés után véglegesítették, de a kiesést nem sikerült elkerülnie. A 18/19-es szezonban nem is lehetett a WBA terve más, mint, hogy visszajusson a PL-be. A terv viszont csak félig valósult meg, mert ugyan a Champoban a 4. helyen végeztek, ami PlayOff-ot ért a csapatnak, de ott viszont már az elődöntőben kettős vereséget szenvedtek a végül feljutó Aston Villa-tól. Ez a kudarc pedig Moore állásába került, akit a horvát Slaven Bilic váltott. Bilic irányításával egyet lépett előre a gárda és sokáig vezették is a bajnokságot végül csak másodikként értek be a célba a Leeds mögött, de ez is automatikus feljutást ért nekik. Hiába a feljutás és Bilic karaktere, a West Bromon ez nem segített, az eddigi 14 fordulóban mindössze 1 győzelmet jegyeznek és a legutóbbi mérkőzésen már Sam Allardyce ült a kispadon, miután Rigók vezetése a horvát elküldésében látták a megoldást a csapat frissítésének a lehetőségét. A WBA jelenleg 7 gyűjtött ponttal a 19. helyen áll.

Allardyce vajon képes lesz megmenteni a WBA-t a kieséstől?

A West Brom csapatát Bilic remekül összerakta a Champora, aki nem egyénekben, hanem a csapatban hitt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 19 játékosa szerzett gólt, de senki nem jutott 10 fölé. Tíz gólt is csak ketten értek el, a két rutinos csatár, Charlie Austin és Hal Robson-Kanu. Rajtuk kívül a múlt nyáron igazolt Matheus Pereira-t és Grady Diangana-t kell kiemelni. Pereira a Sportingtól érkezett jobbszélső egyből letette névjegyét Angliában, a 24 éves portugál 8 gólt és 20 gólpasszt jegyzett, míg a túloldalon a 22 éves Diangana szintén 8 gólig jutott és kiosztott még 7 gólpasszt is. A mostani szezonban kicsit átalakultak a szerepek a Rigóknál, köszönhetően a PL-re való erősítésnek. Robson-Kanu és Austin összesen 208 percet játszottak 2/3 - 1/3 arányban, helyettük a Sheffield Unitedtől igazolt Callum Robinson ostromolja a kaput, de csak 2 gólt szerzett, amivel holtversenyben ugyan, de vezeti a házi góllövőlistát Conor Gallagherrel egyetemben. Diangana és Pereira továbbra is meghatározó szerepet játszik a WBA életében, de nekik még szokni kell a PL légkörét. 

Robincon (7), Pereira (12) és Diangana (11) a WBA jövője, ha ők is úgy akarják

A két csapat legutóbb még a 2017/18-as szezonban találkozott egymással, de akkor rögtön 3 alkalommal is, és a WBA lehetett sokkal boldogabb, ugyanis mindkét bajnokin sikerült pontot szerezniük, míg az FA kupában pedig legyőzték csapatunkat. 

Az első bajnokit az Anfielden rendezték meg, és hiába volt csapatunk aktívabb, mégis meg kellett elégedni a gólnélküli döntetlennel. A bajnoki visszavágó egy fokkal izgalmasabbra sikeredett. A Hawthorns-ban lejátszott mérkőzésen Ings már a 4. percben vezetést szerzett, amit Salah duplázott meg a 72. minutumban. Ekkor azonban felébredt a West Brom és 9 perc alatt a kiegyenlítettek Jake Livermore (79.) és Salomón Rondón (88.) góljaival. 

A két bajnoki közt az FA kupában is összesorsolták a két a gárdát a patinás kupasorozat negyedik körében. Az Anfielden lejátszott mérkőzésen Firmino már az 5. percben vezetést szerzett, de Jay Rodriguez révén a 11. percben már 1-2 állt az eredményjelzőn, amit még Matip módosított egy öngóllal.az első félidő hosszabbításában. A második félidőben Klopp hiába próbálta felrázni a csapatot, Salah révén csak a szépítés jött össze a 78. percben. 

Danny Ings utolsó gólja volt Liverpool mezben a WBA elleni vezető találat.

Mindkét csapat számára pozitív hírekkel szolgált az ünnepi időszak. Allardyce újra számolhat Pereira-val, aki piros lapja miatt letöltötte büntetését. A Townsend, Bartely, Robson-Kanu trió pedig felépült sérüléséből, így valamilyen formában pályára is léphetnek holnap. Egyedül Jake Livermore nem lesz elérhető, aki az Aston Villa ellen kapott piros lapot, így nem csak a holnapi, hanem az utána következő két találkozót is kihagyja. A WBA várható kezdője: Johnstone - Furlong - Ajayi - O'Shea - Gibbs - Sawyers - Phillips - Pereira - Gallagher - Diangana - Grant

Jürgen Kloppnak is van miért örülni, hiszen Milner, Thiago és Shaqiri is edzésbe álltak, ez persze nem jelent egyenes utat a kezdőbe, sőt az sem biztos, hogy a keretben helyet kapnak, de biztató őket újra az edzőpályán látni. Nagy valószínűséggel Salah is visszakapja helyét a kezdőben, de az sem lenne meglepő, ha Jürgen ismét megkeverné a csapatot a következő húzós időszakra. AZ LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Matip - Fabinho - Robertson - Henderson - Keita - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

Csapatunk utoljára 2017 áprilisában szenvedett vereséget, azóta 67 meccsen maradtak veretlenek Hendersonék. Ez a sorozat a holnapi napon sem fog túlságosan veszélyben forogni, még akkor sem, ha pont Allardyce volt az, aki utoljára győzni tudott az Anfielden, akkor még a Crystal Palace menedzsereként, ami ennél a West Bromnál egy lényegesen jobb csapat volt. A Rigók ugyan két hete a City ellen idegenben elértek egy döntetlent, de a holnapi pontszerzésük már csodaszámba menne náluk. 

A mérkőzést vasárnap délután 17:30-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9116357870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása