<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Manchester United - Vissza a csúcsra

2021. január 16. 14:49 - Thommo

Csapatunk bő másfél hét után újra pályára lép a Premier League-ben, ahol nem is kis feladat vár a Hendersonékra. Holnap délután az ősi rivális Man United látogat az Anfield Roadra. A találkozót követően egy hét múlva pedig újra összecsap a két rivális az FA kupa 5. körében, Manchesterben az Old Traffordon.

Ole Gunar Solskjaer 2018 december közepén, pont egy Liverpool elleni vereség után vette át a Vörös ördögök irányítását José Mourinhotól és azóta egy igen hosszú utat jártak be. Érkezését egy 12 mérkőzéses veretlenségi sorozattal kezdte, amiből az első 6 mérkőzést megnyerte. A bajnokság hajráját azonban két vereséggel kezdték és a hátralévő hét fordulóban már csak kétszer ízlelhették meg a győzelem ízét, végül az év nagy részében birtokolt hatodik helyüket senki nem veszélyeztette. A tavalyi szezonnak aztán jóval nagyobb reményekkel indultak neki, és ennek megfelelően is kezdte, hiszen 4-0-ra mosták le Lampard Chelseajét. A folytatás azonban elmaradt a várakozásoktól és a bajnokság felénél mindössze 7 győzelemmel álltak a 8. helyen. A rossz forma egészen január végéig kitartott és ekkor már a legtöbben Solskjaer távozását követelték, de a téli átigazolás szezonban megszerzett Bruno Fernandes megmentette a norvég mester helyét és a csapatot is elkezdte jó irányba terelni. Az új lendület pedig egészen szezon végéig kitartott, február elsejétől egy 14 mérkőzéses veretlenségi sorozatot raktak össze, és a június közepi bajnoki újraindulást követően a United szerezte a legtöbb pontot, de ez is csak a harmadik helyig volt elég, esélyük sem volt az első két csapatot befogniuk. A mostani idényt egy verséggel és hullámzó teljesítménnyel kezdték - közte egy megsemmisítő 6-1-es vereség a Tottenhamtól - és újra előjöttek a kritikus hangok, azonban manchesteriek ismét összeszedték magukat és a november elsejei Arsenal elleni vereséget követően egy 11 meccse veretlenségi sorozatot hoztak össze, amiben benne van a pár napja lejátszott Burnley elleni elhalasztott szezonnyitó mérkőzés is. Ezzel a bepótolt találkozóval pedig a Ferguson éra után először áll a bajnoki tabella élén a csapat. 

Solskjaer: zseni vagy bohóc?

A már fentebb említett Bruno Fernandes kétségkívül az egyik, ha nem a legfontosabb játékosa a manchesteri csapatnak. Érkezésével új lendületet kapott a csapat, a vele lejátszott 14 mérkőzésből kilencet megnyertek és a maradék ötön sem kaptak ki, ehhez pedig 8 góllal és 7 gólpasszal járult hozzá, amivel bőségesen elkezdte megszolgálni a Sportingnak érte kifizetett 55 milliót, még akkor is igaz ez, ha eddigi bajnoki góljainak felét 11-esből érte is el. A portugál középpályás a mostani idényben rátett még egy lapáttal, már most 11 gólnál és 7 gólpassznál tart. Fernandes mellett meg kell említeni még Anthony Martialt és Marcus Rashfordit is. A két támadó az előző idényben egyaránt 17 gólig jutott, 7 illetve 9 gólpassz kíséretében. A most futó idényben Rashford az, aki jobban át tudta menteni a formáját, ő 7 gólnál és 8 asszisztnál tart, míg Martial neve mellett csak 2 gól és 4 gólpassz áll. Edinson Cavani nyáron érkezett Párizsból Manchesterbe, és hiába múlt már el 33 éves, a veterán támadó tudása még nem kopott meg, 3 góljával és 2 gólpasszával megmutatta, hogy a világ legerősebb bajnokságában is bőve megállja a helyét. Az uruguayival ellentétes utat jár be a nyári csúcsigazolás, Donny van de Beek, akiért 39 milliót sem sajnáltak, és már az első bajnokiján góllal debütált, azóta viszont megrekedni látszik a pályafutása. Összesen 10 bajnokin lépett pályára, amiből csak kétszer volt kezdő és ezek közül is csak egyet játszhatott végig, az utolsó négy bajnokit pedig csak a padról figyelhette. 

Bruno Fernandes nát van, nát tú... nájn penáltíz, nájn penáltíz

A két rivális az előző szezonban csak a bajnokságban találkozott egymással, és a Vörösök lehettek elégedettebbek. Az első mérkőzést a 9. fordulóban az Old Traffordon ejtették meg. A mérkőzést a Liverpool kezdte jobban, Firminonak adódott két lehetősége, de a brazil egyiket sem tudta gólra váltani. Aztán a 36. percben a semmiből szereztem meg a vezetést a United. Lindelöf több, mint gyanús körülmények között szereztem meg Origitől a labdát, - a belga a földön is maradt az esetet követően - amit McTomminay Daniel Jameshez továbbított, a fiatal szélső pedig elrobogott vele a jobbszélen, beadására pedig Rashford érkezett pontosan, a kirohanó Alisson tehetlen volt. Perceken belül jött az egyenlítés Mané révén, de a gólt Martin Atkinson les miatt érvénytelenítette. A második félidő elég eseménytelen volt, a vendégek képtelenek voltak feltörni a United védelmét. Egészen a 85. percig, amikor is Robertson laposan bepasszolt labdáját Firmino továbbengedte a meglepett hazai védők pedig mire felocsúdtak már csak azt láthatták, ahogy Lallana a hálóba passzolja a labdát. Az egyenlítő találat után még egyet csavartak a srácok a teljesítményen és Oxlade révén még a 3 pontot is elhozhattuk volna, de a 16-os vonaláról megeresztett lövése centikkel a kapu mellett hagyta el a játékteret. 

Lallana utolsó gólja egy pontot ért a Liverpoolnak

A bajnoki visszavágóra az Anfielden került sor, három nap híján egy évvel ezelőtt, a 23. fordulóban. A mérkőzést a mieink kezdték jobban és most nem engedték előnyhöz a manchesterieket. Olyannyira nem, hogy a 14  percben van Dijk révén a vezetést is megszereztük, a holland védő Trent szögletét fejelte de Gea kapujába. A vezetést követően sem álltak le Hendersonék, Firmino és Wijnaldum is gólt szerzett, de Craig Pawson a VAR segítségével mindkettőt érvénytelenítette, kapustámadás és les címszó alatt. Az első félidő végén mindkét csapat szerezhetett volna gólt, de előbb Andreas Pereira maradt le épphogy Wan-Bissaka beadásáról, míg a túloldalon Mané lövését védte de Gea hatalmas bravúrral. A második félidőben már csak a Liverpool volt pályán, és Mané valamint Salah révén is növelhettük volna az előnyünket, de mindkét támadó lövése centikkel a kapu mellett kötött ki. Azonban a meccs végén Salahnak csak sikerült betalálnia. A 93. percben egy manchesteri szögletet követően Alisson találta teljesen együl az ellenfél térfelén Salaht, aki előbb lekezelte a labdát, majd Daniel Jamesszel a nyakán begyalogolt a labdával a kapuig, ahol de Gea kezei között/alatt a kapuba lőtte a labdát. 

2009-ben Reina, 2020-ban Alisson ért oda először a gólszerzőhöz, igaz anno nem a kapus adta a gólpasszt.

A mérkőzést megelőzően mindkét csapat háza táján vannak pozitív és negatív hírek egyaránt. Jürgen Kopp nem zárta ki annak lehetőségét, hogy Joel Matip visszatérjen a kezdőbe, de állapotáról majd csak közvetlenül a mérkőzés kezdete előtt döntenek. Amennyiben Matip nem játszik, úgy Nat Phillips lehet Fabiho párja, aki mellett gyorsasága szól Rhys Williamsszel szemben. Klopp kifejtette azt is, hogy Jordan Hendersonra mindenképpen a középpályán számol, továbbá, hogy Naby Keita biztosan kihagyja a holnapi találkozót. Ugyanakkor Thiago Alcántara végre kezdőnkét bemutatkozhat az Anfielden. AZ LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Matip/Phillips - Fabinho - Robertson - Henderson - Thiago - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

A túloldalon Solskjaernek is a védelem összetétele a legnagyobb problémája. Phil Jones és Brandon Williams sérülés miatt biztosan nem léphet pályára, míg Victor Lindelöf hátsérülése sem jött teljesen rendbe, így az ő játéka kérdéses. Így Solskjaer minden bizonnyal a Maguire - Bailly  párost fogja bevetni. Ugyancsak kérdéses Martial és Matic játéka is, előbbinek izom, míg utóbbinak ágyéksérülése van. A ManUre várható kezdője: DdG - Wan-Bissaka - Maguire - Bailly - Shaw - McTomminay - Fred - Rashford - Fernandes - Pogba - Cavani

A Liverpool az angol futball meghatározó ereje lett az elmúlt években, de az utóbbi pár hétben elég gyenge formában vannak Manéék, míg a United korábbi dicsőségét próbálja meg helyreállítani. A két csapat ellentétes előjelekkel várhatja a holnapi találkozót, de egy ilyen rangadónál csak a pillanatnyi forma számít. A Liverpool megmutatta már ebben az idényben, hogy a rangadókon függetlenül az azt megelőző eredményektől képes a legjobbat kihozni magából, ez pedig az Anfielden hatványozottabban igaz.. 

A mérkőzést vasárnap 17:30-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr1816391960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása