<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Everton - Liverpool - Küzdelem a városért

2021. december 01. 04:13 - Thommo

Hétközi fordulót rendeznek a Premier Leagueben, de szerencsére Alissonéknak így sem kell elhagyni Liverpool városát. Csapatunk a Goodisonban lép pályára a városi rivális Everton ellenfeleként, akikkel a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül mindig parázs meccseket vívunk. 

nevtelen_terv_46.png

Régi ismerőst köszönthetünk az Everton kispadján, hiszen az a Rafa Benítez foglalta el Carlo Ancelotti helyét a menedzseri székben, aki a 2004-től 2010-ig a Liverpoolt is irányította. Ancelottitól nem a gyenge eredmények miatt vált meg az Everton, hanem a Real Madrid hívására nem tudott nemet mondani, habár az olasznak nem igazán volt jó időszaka a kisebbik liverpooli csapat élén. A 2020/21-es idényt a csalódást keltő 10. helyen fejezték be. Benítezzel jól kezdték a szezon, az első négy találkozón csak két pontot vesztettek. Sőt a Manchester United elleni idegenbeli döntetlenig egy vereség állt a nevük mellett és az 5. helyen álltak. Azóta viszont egy 6 mérkőzéses - összesen 7 - nyeretlenségi sorozatban vannak és egészen a 14. helyig zuhantak. Hogy a zuhanást mikor állítják meg azt nem lehet tudni, ugyanis a sorsolás nem volt kegyes hozzájuk, a következő három hétben a Poolon kívül játszanak az Arsenallal, a Chelseavel és a Leicester Cityvel. 

Benítez eddig nem teljesít jól a rivális kispadján

Rafa számára az Everton vezetősége nem szabott bő pénztárcát a nyáron. Összesen 2 millió eurót költött az angol balszélső, Demarai Grayre, akit a Bayer Leverkusentől hozott vissza Angliába. Grayen kívül olyan rutinos rókákat hozott a szabadügynök piacról, mint a kapus Asmir Begovic és Andy Lonergan, vagy a WBA-t és a Newcastlet megjáró Kínából visszatérő venezuelai Salomon Rondón, vagy az évekig a Crystal Palact erősítő Andros Townsend. A távozók oldalán olyan neveket találunk, mint a kolumbiai James Rodriguez, aki a kihívás és a küzdés helyett a katari Al-Rayyan csapatához igazolt. Több játékosukkal nem hosszabbítottak, így került Theo Walcott Southamptonba, Yannick Bolasie a török Rizesporhoz, Joshua King pedig a Watfordhoz. Elengedték a volt ferencvárosi közönség kedvenc Muhamed Besicet, akinél újra feléledt a zöld-fehér szál, de azóta sem történt megegyezés. A legfurcsább helyzetben azonban Moise Kean van, akit 2019-ben 27,5 millió euróért igazoltak a Juventustól, de sem Andre Silvanál sem Ancelottinál nem tudta beverekedni magát tartósan a kezdőbe, így előbb a PSGhez került kölcsönbe, majd idén nyáron a Juventus bérelte ki a játékjogát 2 évre. 

Ahhoz, hogy az Everton jól kezdje az idényt szükség volt, Dominic Calvert-Lewinra, aki az első három bajnoki mindegyikén betalált, de aztán megsérült és azóta harcképtelen. Andros Townsend és Gray próbálják helyettesíteni a gólérzékeny csatárt, de három gólnál egyikük sem tudott többet hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Rajtuk még az előző szezon előtt érkező Abdoulaye Doucouret érdemes kiemelni, aki 9 mérkőzés alatt 2 gólt és 4 gólpasszt tett a közösbe. 

Calvert-Lewin nélkül csak küszködik az Everton

Az előző szezonban két alkalommal csaptak össze a felek, de számunkra egyikben sem volt köszönet. Az első találkozásra az 5. fordulóban került sor a Goodisonban. A mérkőzés jól indult, olyannyira, hogy Mané révén már a 3. percben megszereztük a vezetést. A 11. percben kettőre növelhettük volna az előnyt, de Michael Oliver lesen látta van Dijkot. Az eset pikantériáját az adta, hogy Jordan Pickford az Everton kapusa páros lábbal szállt bele a hollandba, akit az eset után egész szezonra nélkülöznie kellett a Liverpoolnak és a holland válogatottnak is. A kapus az estet lap nélkül és egy elmaradt büntetővel megúszta. Az eset nagyon megrogyasztotta a vendégeket, annyira, hogy Michael Keane révén a 19. percben egyenlítettek a Kékek. A második félidőben újra felpörögtek az események. Előbb Salah szerzett ismételten vezetést, de Calvert-Lewin egy fejessel újra egyenlített. A mérkőzés utolsó perceiben Salahék nagyon nyomtak, amit Richarlison nehezen viselt és pár perccel előbb mehetett zuhanyozni társainál. A hosszabbítás utolsó pillanataiban Henderson mehetett volna mennybe, miután Mané beadását a kapuba küldte, de Oliver és a VAR szoba ismét közbelépett és hosszas vonalazgatást követően érvénytelenítették a találatot. 

Mané "lesen" tartózkodása 1 pontot ért az Evertonnak

A bajnoki visszavágót a 25. fordulóban a Pool legrosszabb időszakában rendezték meg az Anfielden, A találkozó ennek megfelelően is kezdődött, hiszen Richarlison mát a 3. percben betalált. A folytatásban hiába tett meg mindent a hazai csapat, de hol Jordan Pickford, hol pedig a szerencse mentette meg Ancelottiékat. A csattanó azonban a mérkőzés végén érkezett. A 83. percben egy kontra után Calvert-Lewin ugrott ki, de lövését védte Alisson, de a labda kipattant a brazilról és a labdáért igyekvő támadót Alexander-Arnold felrúgta, így teljesen jogosan lőhetett büntetőt az Everton. A tizenegyest pedig Gylfy Sigurdsson nem hibázta el, ezzel végleg eldöntve a csata kimenetelét. 

Richarlison legjobb meccsét játszotta az Anfielden

A mai mérkőzés előtt mindkét együttesnek van oka az örömre, már ami a csapatösszeállítást illeti. Rafa Benítez csapatába visszatérhet Richarlison, aki letöltötte az eltiltását, ugyanakkor Mason Holgate még egy meccset ki kell hagynia szintén eltiltás miatt. Demarai Gray is visszatérhet, így Anthony Gordonnak át kell adnia a helyét a kezdőben. Calvert-Lewin visszatérését csak karácsony környékére várják, így ő biztosan nem lép pályára este, ahogyan Yerri Mina, Andre Gomes és Tom Davis. Az Everton várható kezdője: Pickford - Coleman - Keane - Godfrey - Digne - Townsend - Allan - Doucoure - Iwobi - Gray - Richarlison

Jürgen Klopp számára az a jó hír, hogy a Soton elleni meccsen nem sérült meg senki, míg a többiek is napról napra közelebb kerülnek a visszatéréshez. Kloppnak egyedül az okozhat fejtörést, hogy Matip vagy Konaté legyen van Dijk párja a védelem tengelyében. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Konaté - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Thiago - Salah - Jota - Mané

Mint, ahogy a felvezető elején már írtuk, ez az a mérkőzés, ahol nem számít a tabellán elfoglalt hely. A Merseyside derbi mindig különleges hangulattal bír. Ugyanakkor a Goodisonban az utolsó négy lejátszott derbi döntetlennel végződött, ami a házigazdák számára lehet pozitív, hiszen főleg a védelmük az ami gyengébb lábakon áll, míg a Liverpool számára jelenleg nincs leküzdhetetlen akadály. 

A mérkőzés játékvezetője Paul Tierney lesz, míg a VAR szobában Michael Oliver foglal majd helyet. 

A mérkőzést szerda 21:15-től a Spíler1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9516769574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása