<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

MK Dons - Liverpool - Jöhetnek a fiatalok

2019. szeptember 24. 17:57 - Thommo

A múltheti Napoli elleni BL meccs után ismét hétközi meccset játszunk, ezúttal a Ligakupában - Carabao Cup - annak is a harmadik fordulójában a RedBull F1 Racing Team székhelyéül is szolgáló Milton Keynes-be látogatunk. 

Az MK Dons csapatát 2004-ben alapították a csődbe ment PL alapító AFC Wimbledon jogutódjaként. Első szezonjukat 2004-ben a League One-ban kezdték meg, ahol a következő évben kiestek, a negyedosztályban is két évet töltöttek. A 2008/09-es évben újoncként egészen a harmadik helyig szárnyaltak, de a Playoffban már nem tudták kivívni a Champoba való feljutást. Következő nekifutásra egy sokkal gyengébb idényt sikerült produkálniuk, csak a 12. helyen végeztek, a következő két szezonban egyaránt az 5. helyen futottak be, ami ismét Ployoff-ot ért nekik, de egyik alkalommal sem tudtak egy osztállyal feljebb lépni. Az áttörés a 2014/15-ös évadban jött el nekik, amikor is a második helyen végeztek és így osztályzó nélkül egyenes ágon kerültek fel a Championshipbe. A kaland azonban nem tartott sokáig, mert egyből vissza is zuhantak a League One-ba, csak a Bolton csapatát sikerült megelőzniük a táblázaton. Ez a kiesés annyira megviselte a csapatot, hogy előbb a 12. helyen végeztek, egy évvel később pedig ki is estek a League Two-ba. Azonban a ott sem töltöttek sok időt, mivel egyből sikerül a feljutás. Jelenleg a League One 15. helyén tanyáznak. 

Az MK Dons játékosai a megérdemelt feljutás után

A Donst tavaly nyár óta a 46 éves angol-máltai Paul Tisdale irányítja, aki eddig csak az Exeter City padján dolgozott. A  csapat sztárja a 28 éves csatár, Kieran Agard, aki az előző szezonban 22 góllal segítette csapatát a feljutáshoz. A mostani szezonban kicsit vissza vett a tempóból, ugyanis 8 meccsen csak csak 1 találatig jutott eddig. A Dons gyengélkedésének egyik oka, hogy elengedték Agard társát, Chuks Aneke-t, aki tavaly 19 gólig jutott. Helyette a Cardiff City-től végleg megszerezték Rhys Healey-t, az angol támadó már három gólnál tart, ezzel a tempóval pedig túlszárnyalhatja a tavalyi 9 találatát. A csapat legértékesebb játékosa az ír Joe Mason, aki még nem lépett pályára a csapatban. Mason legutóbb a Wolverhampton csapatában játszott, de 2019 januárjában szerződést bontottak vele azóta pedig csapat nélkül volt, így idő kell neki, mire felveszi a ritmust. 

Kieran Agardnak eddig nem megy a League One-ban

A két csapat még nem találkozott egymással. A Liverpool még a Dons elődjének számító Wimbledonnal játszott meccset 2000 áprilisában. A Dons csapata noha a harmad és a negyedosztály között ingázik adott tehetségeket az angol labdarúgásnak. Legismertebb akadémistájuk az a Dele Alli, aki a Tottenham színeiben futballozik. De a Liverpoolhoz is kerültek Milton Keynes-ből játékosok, ilyen a jelenleg a Rangers-nél kölcsönben szereplő Sheyi Ojo, vagy volt kapusunk David Martin. Öyvind Leonhardsen 1997-ben került az akkor még Wimbledon néven futó csapattól Liverpoolba 4,7 millió font ellenében, de a háromszoros norvég bajnok középpályás nem vált be, így két év után minimális bukóval adtuk tovább a Tottenhamnek. 

Dele Alli a leghíresebb Dons növendék

Jürgen Klopp erősen megvariálhatja a keretet, amiben Alisson, Clyne, Origi és a legfrissebb infók szerint Shaqiri sem fog pályára lépni. Persze biztosak lehetünk benne, hogy az első csapatból is inkább a kevesebb játéklehetőséget kapó játékosok lesznek a kezdőben. A legtöbb helyen a Kelleher - Gomez - Lovren - Matip - Robertson - Lallana - Milner - Oxlade - Salah - Brewster - Elliot kezdőt várják. 

A meccstől sokat várni nem érdemes, viszont jó lesz látni a fiatalok bemutatkozását éles körülmények között. 

A mérkőzést szerda este 20:40-től a DigiSport2 fogja közvetíteni

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5415163552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása