<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Manchester City

2021. február 06. 13:50 - Thommo

Csapatunk a múlt héten már mutatott életjeleket magáról, hogy elkezdte a kilábalást a gödörből, de a hét közepén a Brighton elleni vereség újra visszarántott minket a valóságba. Azonban keseregni nem sok idő maradt, ugyanis a listavezető Manchester City látogat holnap délután az Anfieldre. 

nevtelen_terv_19.png

Pep Guardiola csapata jól rajtolt az új idényben, de a harmadik fordulóban egy váratlan pofonba szaladtak bele a Leicester Citytől (2-5), ráadásul haza pályán. Ez a vereség egy csöppet megfogta a Polgárokat és egy győzelem egy döntetlen sormintába kezdtek, amit végül José Mourinho Tottenhamje szakított meg egy 2-0-s győzelemmel. Ezt követően azonban egy 12 mérkőzéses veretlenségi szériát építettek ki, ami jelenleg is folyamatban van, és csak 6 pontot buktak ez idő alatt. Ezzel a sorozattal szép csendben átvették a PL első helyét, amit úgy vezetnek három ponttal, hogy van egy elmaradt meccsük, amit majd 16. pótolnak be az Evertonnal. 

Guardiola feje fölül eltávoztak a sötét fellegek

Az elmúlt években a City alaposan átalakult, ami az idei évre még inkább igaz. Sergio Agüero már az előző szezonban sem tartozott Guardiola alapemberei közé, de erre a szezonra szinte teljesen kiszorult a keretből, amihez hozzátartozik, hogy sokat is volt sérült. Gabriel Jesus akárcsak Agüero sérülés illetve a koronavírus miatt több találkozót is kihagyott, de akárcsak az argentinnak az ő játékpercei is megcsappantak az előző évekhez képest. Jesus 13 mérkőzésen 4 gólt és egy gólpasszt jegyez. A City motorját/motorjait a középpályán kell keresni. A City legfontosabb játékosa Kevin de Bruyne. A 29 éves támadó középpályás kiválóan mozgatja csapatát és gólszerzésből is aktívan kiveszi a részét, sérüléséig 17 mérkőzésen lépett pályára és 3 gólt valamint 10 gólpasszt szerzett. Meg kell említeni Raheem Sterlinget és Ilkay Gündogant. A 26 éves balszélső maga mögött hagyta a fiatalos hévnek betudható zabolázatlanságát, felnőtt a feladathoz, és a de Bruyne mellett a City egyik vezére lett. Gündogannak pedig  Yaya Toure örökébe lépett, aki az egész csapat tempóját diktálja. Sterling és Gündogan egyaránt 7-7 gólt szereztek, de míg az angol még kiosztott 5 gólpasszt, addig német kollégája csak egyet. A Citynél nem csak a csatárokat, hanem a védelmet is dicséret illeti, 21 forduló alatt mindössze 13 gólt kaptak, ez 9 góllal kevesebb, mint az utánuk következő Arsenal-Tottenham duó. 

Kevin de Bruyne és Raheem Sterling a City legélesebb fegyverei 

A két gárda három hónappal ezelőtt találkozott egymással az Etihadban, a lényegi kérdéseket pedig már az első félidőben lerendezték a felek. A 13. percben Kyle Walker tarolta el Manét a tizenhatoson belül, Craig Pawson pedig egyből a tizenegyes pontra mutatott, a megítélt büntetőt pedig Salah magabiztosan váltotta gólra. A folytatásban azonban a City akarata érvényesült, aminek végül a 31. percben lett meg az eredménye. de Bruyne passzolt be a labdát Jesusnak, aki egy testcsellel átverte Alexander-Arnoldot, akinek ezután már csak a kapuba kellett juttatnia a labdát. Az egyenlítést követően de Bruyne fordíthatta volna meg a mérkőzést, de előbb távoli lövése a kapu mellett hagyta el a játékteret, majd a Gomez kezezésért megítélt büntetőt lőtte a belga a kapu mellé. A félidő vége előtt TAA szerezhette volna meg újra a vezetést, de lövését Ederson védte a kipattanót pedig éppen be tudta húzni a brazil kapus a rástartoló Jota elől. A második félidőben sok érdekes dolog nem történt, így a csapatok 1-1 ponttal gazdagodtak a mérkőzés után. 

Novemberben nem bírt egymással a két gárda

Jürgen Klopp számára nagyobb dilemma a csapat összeállítása. Jó hír, hogy Alisson, Mané és Fabinho is újra edzésebe álltak és játékukra is jó esély van. A védelemben a két új igazolás közül az egyik biztosan bemutatkozhat, Daviesnek van erre nagyobb esélye, ezzel pedig Henderson visszatérhet a középpályára. AZ LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Davies - Fabinho - Robertson - Thiago - Henderson - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

Pep Guardiola csak de Bruyne sérülése miatt vakargathatja a fejét. Rajta kívül Agüero és Nathan Aké vannak a hiányzők listáján. Fernandinho és Zinchenko pedig visszatérhetnek a kezdőbe. A City várható kezdője: Ederson - Cancelo - Dias - Stones - Zinchenko - Bernardo Silva - Fernandinho - Gündogan - Mahrez - Sterling - Jesus

A holnapi mérkőzés előtt a City az egyértelmű esélyes. Míg a Liverpool az utóbbi időben küszködött a gólszerzéssel, addig a City parádés sorozatot hozott össze. Ugyanakkor ha egy kicsit mélyebbre nézünk akkor van pár ok, ami optimizmusra adhat okot. Egyrészt Alissonék visszatérése és, hogy a City játékstílusa merőben különbözök azoktól a csapatoktól, akikkel az elmúlt fordulókban játszania kellett a Vörösöknek. A két gárda mindig izgalmas és élvezetes meccseket játszik egymással, ami reméljük most is így lesz, és tovább él a Klopp mágia Guardiola ellen. 

A mérkőzést vasárnap 17:30-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4616417896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása