<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Brighton and Hove Albion - Újra a helyes úton

2021. február 02. 17:36 - Thommo

Holnap este visszatér az Anfieldre a Premier League. A múlt héten, két Londonban lejátszott bajnoki után hazatér a csapat és a tabella alsó felében található Brighton and Hove Albion gárdáját fogadják Jürgen Kloppék. 

nevtelen_terv_18.png

Graham Potter a 18/19-es idény végén vette át a Sirályok irányítását, aki Chris Houghton után új színt hozott, de ez csak a 15. helyre volt elég. Potter egy év puhatolózás után szeretett volna szintet lépni a csapatával, de ez olyannyira nem jött össze neki és a Brightonnak, hogy erre a szezonra is csak a kiesés elkerülése lesz a cél, ami könnyen a 46 éves menedzser menesztéséhez vezethet. A Brighton pocsékul kezdte az idényt, még akkor is, ha a második fordulóban legyőzték a Newcastlet. Második sikerüket a 9. fordulóban abszolválták, amikor is az Aston Villat verték. Ezzel a győzelemmel egy hat meccses sorozatot törtek meg, de rögtön indítottak is újat, ami már nem hat, hanem kilenc mérkőzéses nyeretlenségi szériát jelentett nekik. A Leeds elleni győzelmük azonban elindított valamit, ugyanis már három mérkőzés óta veretlenek, úgy, hogy legutóbb a Tottenhamet verték - szegény Józsinak nem volt jó hete -. Hogy ez a formájuk meddig tart ki az kérdés, de az elkövetkező két hónapban a Liverpoolon kívül csak a Leicesterrel találkoznak, és ha el akarják kerülni a kiesést akkor ebben a pár hétben kell megszerezniük a lehető legtöbb pontot. 

Graham Potter feje fölött gyűlnek a sötét felhők.

A Brighton számára Neal Maupay játéka elengedhetetlen, a 24 éves francia csatár eddig 7 góljával a legeredményesebb játékos, aki góljaival értékes pontokat szerzett csapatának. Maupayon kívül még kilencen jegyeznek legalább egy találatot a Brighton színeiben, de a második legeredményesebb játékos is csak 2 góllal büszkélkedhet. Leandro Trossard a 19/20-as idány előtt érkezett nagy reményekkel a Sirályokhoz, de a belga szélső teljesítménye elmaradt a várakozásoktól. A mostani idényben sem mutat jobb formát, ezt mutatja 2 gólja és 3 gólpassza. Danny Welbeck október elején bontott szerződést a Watford csapatával és alig két hét múlva már a Brighton játékosa volt, de a 30 éves csatáron ez a váltás sem segített. Welbeck 9 mérkőzésen kapott lehetőséget, mielőtt térdsérülés miatt kidőlt volna. Ezen a pár mérkőzésen 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. Ezen kívül meg említeni, hogy a Brighton egyik kulcsjátékosa, az ausztrál Matt Ryan elégedetlen volt a csapat teljesítményével és kinyilvánította távozási szándékát. Ennek pedig Potter nem állt útjába és minden gond nélkül engedte el a játékosát az Arsenalhoz, egyenlőre kölcsönbe. 

Ryan 2020 december 13. a Leicester ellen állt utoljára a Brighton kapujában. Vajon az volt-e az utolsó mérkőzése e a Sirályoknál?

A Liverpool a Brighton csapatával a 10. fordulóban került szembe. Az AMEX -ben lejátszott mérkőzésen a Vörösök egy igen felforgatott kezdővel álltak ki, ami azt eredményezte, hogy a hazaiak kezdték jobban a találkozót, és Aaron Conolly révén majdnem meg is szerezték a vezetést. A 20. percben ismét a hazaik kerültek nagyon közel a gólszerzéshez, ugyanis Neco Williams a tizenhatoson belül lerántotta Conolly-t, amiért Stuart Atwell tizenegyest ítélt. A végrehajtó Maupay viszont a kapu mellé gurította a labdát, ha a lövés letalálta volna a kaput akkor Alissonnak esélye sem lett volna, a brazil kapus az ellenkező irányba vetődött. Ezt követően felébredtek a Vörösök, és Salah révén meg is szerezte a csapat a vezetést, de Atwell a VAR segítségével les címén érvénytelenítette a találatot. Egy óra játék után azonban végre szabályos gólnak örülhetett a Liverpool, Salah passzolt Jotahoz, aki kettőt tolt a labdán és 3 védő között lőtt a kapuba. Nem sokkal később egy szabadrúgás végén Mané fejelt a kapuba, amit kisebb VAR-ozás után Atwell les miatt érvénytelenített. A végeredményt végül Pascal Gross állította be, miután ismét a VAR-nak köszönhetően újabb 11-est lőhetett a hazai csapat, a videóbíró Robertson Welbeck elleni tisztázását látta szabálytalannak.

Jota Brighton elleni találata már az 5. bajnoki gólja volt

Mindkét menedzser több hiányzóval számolhat a holnap esti mérkőzés előtt. Joel Matip a Tottenham elleni mérkőzésen szenvedett bokasérülést, ami olyan súlyos, hogy a szezon hátralévő részében már nem léphet pályára. Fabinho és Mané szintén kihagyja a holnapi találkozót, mindketten kisebb izomsérüléssel bajlódnak, és hétvégi City elleni bajnokira való tekintettel pihenni fognak. A tegnapi nap során érkezett Ben Davis már regisztrálva lett a keretbe, de nagy valószínűséggel ő még csak a padon fog kezdeni, míg Kabak leghamarabb a City ellen lehet a keretben. Milnernek van még kisebb combhajlító sérülése, és várhatóan ő is kihagyja a holnapi találkozót. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - N. Phillips - Henderson - Robertson - Thiago - Wijnaldum - Jones - Salah - Firmino - Shaqiri

A Brightonnál a már említett térdsérülés miatt Danny Welbeck biztosan hiányozni fog. Akárcsak Tariq Lamptey, Florin Andone és Alireza Jahanbakhsh. Joel Veltman és Alexis MacAllister a Tottenham ellen szenvedett kisebb izomsérülést, így várhatóan ők sem lesznek elérhetőek Graham Potter számára. A Brighton várható kezdője: Sánchez - White - Dunk - Webster - Burn - Gross - Bissouma - March - Tau - Trossard - Maupay

Ha az elmúlt fordulókat vesszük alapul, akkor mindkét csapat remek formában van. A Liverpool végre visszatalált a helyes útra, míg a Brighton a Spurs legyőzéséből meríthet erőt. Hendersonék számára fontos a győzelem, hogy kellő önbizalommal vághassanak neki a City elleni találkozónak. 

A mérkőzést szerdán 21:15-től a DigiSport1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7616413094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása