<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Burnley - Gól ellen beoltva

2021. január 20. 16:10 - Thommo

Csapatunk vasárnapi United elleni mérkőzése után ezen a vasárnap is megmérkőzik a nagy riválissal, de a két meccs között még vár Hendersonékra egy bajnoki. Ezt a bajnoki mérkőzést pedig holnap este az Anfielden fogják lejátszani a PL 18. fordulójának keretén belül. Ellenfelünk pedig a kiesés ellen kétségbeesetten küzdő Burnley gárdája lesz. 

Sean Dyche és együttese a 2019/20-as kiírást elég hullámzóan kezdte, de a bajnokság második felére, különösen január végétől megtáltosodtak és az utolsó 16 fordulóban mindössze kétszer veszítettek mérkőzést, miközben olyan csapatokat győztek le, mint a Leicester, a Man United és végül a 10. helyen futottak be a célba. A Burnley szurkolói joggal várta, hogy csapatuk ott folytassa a jelenlegi idényt ahol az előzőt abbahagyta, de várakozásuk hiába való volt. Pedig egy héttel később kezdhették meg a bajnokságot, mivel a nyitófordulóban a United elleni meccsüket elhalasztották, de így is három vereséggel nyitottak, első pontjukra pedig az 5. fordulóig, míg az első győzelemre egészen a 9. fordulóig kellett várni. A győzelem édes íze aztán megmozgatta a Bordókat, és ha nem is kezdték el halmozni a pontokat, gyűjtöttek annyit, hogy már a kiesést jelentő vonal fölé kerüljenek. Azonban a Burnleyre igen húzós időszak vár, hiszen a következő két hétben a Liverpoolon kívül a Chelsea és a Manchester City vár rájuk, és a további sorsolásuk sem lesz egy sétagalopp, és egy esetleges kiesés könnyen Sean Dyche állásába kerülhet. 

Hiába Dyche a PL legrégebben hivatalban lévő menedzsere, a szezon végén könnyen munkanélkülivé válhat

A Burnley sosem az attraktív támadásairól volt híres csapat, sokkal inkább a kőkemény védekezésüknek köszönhették a sikereiket. Ennek megfelelően az elmúlt szezonban mindössze csak 43 gólt szereztek, aminél kevesebbet már csak a három kiesett csapat és a Sheffield és a Brighton ért el. Ebből a 43 találatból vállalt el tizennégyet az új-zélandi Chris Wood. Wood góljai nagy részét a szezon első felében szerezte, de a fontosabbakat tavaszi menetelésre hagyta. Mellette Jay Rodiguez és Ashley Barnes volt a gólokért felelős. A Burnley nevelés, de a felnőtt csapatban csak az előző szezonban bemutatkozó Rodriguez 8 góllal terhelte meg az ellenfelek kapuját, míg a volt osztrák utánpótlás válogatott Barnes 6 góllal vette ki a részét a Bordók 10. helyezéséből. Előkészítés terén a Ashley Westwood és és Dwight McNeil jeleskedett. Mindkét játékos 6-6 gólpasszt és 2-2 gólt tett a közösbe. A Burnley védelme a múlt idényben 50 gólt kapott, amivel a középmezőnybe volt elegendő. Ehhez a teljesítményhez bőven hozzájárult Nick Pope. A 28 éves kapus ugyanis 15 mérkőzésen őrizte meg kapuját a góltól. A Burnley az idei szezont különösebb változás nélkül kezdte meg. Egyedül Jeff Hendrick elengedését sajnálhatják, aki amolyan szürke eminenciásként adott stabilitást a középpályán. Hogy ennek köszönhető-e a Bordók mélyrepülése az szinte kizárt, de az biztos, hogy az egész csapat bőven alul teljesít. Chris Wood a legeredményesebb játékos a maga 3 találatával, míg a csapat többi része csak 6 gólt tudott hozzátenni, az így elért 9 találat pedig a legkevesebb az egész mezőnyben, ezt a teljesítményt pedig idén még a védelem sem tudja megmenteni. Ben Mee-ék már 22 gólt hoztak össze az ellenfeleknek. 

Chris Wood egyedül nem tudja megmenteni a Burnleyt

A Liverpool az előző kiírásban kétszer találkozott a Burnleyvel. Az odavágót még 2019 augusztus utolsó napján játszották a Turf Moor-on. A mérkőzés Chris Wood helyzetével indult, de a csatár lövését Adrián védeni tudta. A folytatásban éledezett a Liverpool és Salah révén kétszer is vezethetett volna a vendég gárda, de előbb a kapufa, másodszorra Pope mentette meg a Burnleyt a góltól. A 33. percben aztán már Pope is tehetetlen volt, Trent ívelte volna középre a labdát, ami Woodon irányt változtatva a kapuban kötött ki. Négy perccel később már saját erejéből szerzett gólt a Liverpool, egy kontra végén Firmino Manét választotta, aki higgadtan a bal alsó sarokba küldte a labdát. A második félidőben sok érdemleges dolog nem történt, egészen a 80. percig. Salah kapott egy remek indítást, két védő között megcsinált egy cselt, amit egy kicsivel hosszan tolt meg, de ez pont így volt jó Firminonak, aki pedig lendületből kilőtte a bal alsót. 

Firmino vs Burnley 1 gól, 1 gólpassz, így az öröme érthető

A bajnoki visszavágóra a bajnokság végén, egészen a 35. percig kellett várni, ami ugye már az újraindulás után a biztos bajnoki cím tudatában kereült megrendezésre, az Anfielden. A mérkőzést a Liverpool kezdte jobban és a Burnley csak Popenak köszönhette, hogy az első fél órát megúszták gól nélkül. A 34. minutumban azonban már Pope sem tudta megmenteni csapatát. Egy szögletet követően még nem rendeződtek vissza a csapatok, így fordulhatott elő, hogy Fabinho középre tekert labdájára Robertson érkezett a jobbszélen és lendületből fejelte a kapuba a labdát. A félidő végén még Mané növelhette volna az előnyt, de Pope ismét a helyén volt és hatalmas bravúrral hárítani tudott. A második félidő ott folytatódott ahol az első abbamaradt. Firmino előtt adódott hatalmas lehetőség, a brazil remek labdát kapott, de a kapus mellett elgurított labdája a kapufáról pattant vissza. A 70. percben aztán némileg váratlanul egyenlített a vendég gárda. Egy hosszan előreívelt szabadrúgást James Tarkowski fejelt le, amire Rodriguez érkezett elsőként és 11 méterről nagy erővel a kapuba bombázta a játékszert. A végjátékban mindkét csapat eldönthette a maga javára a mérkőzést, de előbb Gudmundsson bikázta közvetlen közelről telibe a felső lécet. Míg a túloldalon Salah gyengén eltalált lövését hárította könnyen Pope. 

Pope hiába nyújtózkodik tehetetlen volt Robertson fejesénél

Mindkét csapat számára akadnak problémák a csapat összeállításánál. Szerencsére Jürgen Kloppnak hétről hétre nagyobb választási lehetősége van. Joel Matip ismét játékra alkalmas állapotban van, így Hendo visszakerülhet megszokott helyére. További jó hír, hogy Diogo Jota ismét edzésbe állt és a héten még nem, de a jövő hét végén már újra pályára léphet. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Matip - Fabinho - Robertson - Henderson - Thiago - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

A Burnley csapatában azért ilyen komoly gondok nincsenek. Jimmy Dunne és Peacock-Farrell betegség miatt nem játszhat, míg a másik belső védő Charlie Taylor sincs 100%-os állapotban. Visszatérhet Dwight McNeil, aki az elmúlt két találkozót hagyta ki. A Burnley várható kezdője: Pope - Lowton - Tarkowski - Mee - Pieters - Brady - Westwood - Brownhill - McNeil - Barnes - Wood

Az elmúlt időben egyik csapat számára sem alakulnak kedvezően a dolgok. A Liverpool utolsó három bajnokiján nem talált a kapuba, míg a Burnley az utolsó 4 mérkőzésén egyaránt 1-0-ra végzett, de csak egyet nyert meg belőle. A Liverpool támadótriójának az elmúlt hetekben látványosan nem megy a játék, és a Burnley szervezett védelmét nehéz lesz megbontaniuk, de Salahéknak sem mehet mindig rosszul, és itt a remek alkalom, hogy visszanyerjék a formájukat. 

A mérkőzést csütörtökön 21:00-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2916397214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása