<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liecester City - Liverpool - Rókaverem

2021. február 12. 17:34 - Thommo

Csapatunk az elmúlt hetek meccsdömpingje után végre kapott egy szusszanásnyi időt, hogy rendezze a sorait. Hendersonék nyilatkozatai alapján ezt is tették, ugyanis a pihenő lejárt és holnap kora délután Leicesterben van jelenése a gárdának, hogy a King Power stadionban megmérkőzzenek a házigazdákkal. 

nevtelen_terv_20.png

Brendan Rodgers csapata remekül kezdte az idényt, olyannyira, hogy a harmadik fordulóban az Etihadban rámoltak be egy ötöst a Citynek. Ezt azonban két vereség követte, és ezt a tendenciát a szezon egészében magukkal hordozzák. A két vereségre három győzelemmel válaszoltak, hogy utána ismét két bukta következzen. A Rókák jelenleg 7 pontos hátrányban vannak a listavezető Cityhez képest, de ha nem lettek volna ezek a hullámvölgyek, akkor toronymagasan vezetnék a bajnokságot. Érdemes megemlíteni, hogy a Leicester a TopSix csapataival rendre izgalmas mérkőzéseket vív, és csak a Liverpooltól szenvedtek vereséget. Legyőzték az Arsenalt, a Cityt és a Tottenhamot, míg a Uniteddel és a Chelseavel döntetlent játszottak, de olyan helyeken szenvedtek vereséget, mint a Fulham vagy a Leeds. A Rókák jelenleg 3 ponttal a Liverpool előtt vannak a 3. helyen a táblázaton és szorgosan gyűjtögetik a pontokat, de számukra a bajnokság hajrája foglja eldönteni, hogy mire lesz ez nekik elég, ugyanis az utolsó három fordulóban a United, Chelsea, Tottenham trióval mérkőznek meg, és ebből csak az utolsót fogják hazai pályán játszani. 

Brendan Rodgers vezetésével jó kezekben van a Leicester City

Az elmúlt években, ha valaki a Leicester szóba kerül, akkor kivétel nélkül mindenki Jamie Vardy nevét mondja először és ez nem is véletlen. A már 34 éves támadó gyorsasága és hatékonysága egy csöppet megkopott, de a góllövést nem felejtette el. A most futó idényben 11 gólt vállalt a Rókák meneteléséből és öt alkalommal szolgálta ki a társakat. Vardy mellett Harvey Barnes és James Maddison teljesítménye mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A 23 éves Barnes 7 gólt és 3 asszisztot, míg a 24 éves Maddison 6 gólt és 7 gólpasszt tett a közösbe. Ezzel a teljesítménnyel és, ha nem esnek a nagyobb klubok bűvöletébe, akkor a Leicester hosszútávú jövőjének az alapjai lehetnek. Akárcsak Caglar Söyöücü, akinek a vezetésével a Rókák védelme stabilan áll a lábán, sőt csapata még azt is elbírta, hogy a fiatal török belső védő izomsérülés miatt 10 mérkőzést kihagyott. 

James Maddison és Harvey Barnes lehetnek a jövő Leicesterének alapkövei 

A Liverpool és a Leicester két és fél hónappal ezelőtt mérkőzött meg egymással a 9. fordulóban. Az Anfielden lejátszott mérkőzésen a mieink örülhettek jobban ugyanis 3-0-ra legyőztük a Rókákat. Manéék kezdték agilisebben a mérkőzést, és egy szögletet követően a szenegáli révén szerezhettünk volna vezetést, de fejese rövid sarok mellett hagyta el a játékteret. A 21. percben azonban már nem volt ilyen szerencsés a vendég gárda, pláne úgy nem, hogy Milner szögletére Jonny Evans érkezett a leggyorsabban, így Liverpool a korábbi manchesteri játékos öngóljával szerezte meg a vezetést. A folytatásban felélénkült a vendég csapat, és előbb Vardy majd Justin veszélyeztetett, de mindkét lövés a kapu mellett hagyta el játékteret. Újabb gólt pedig ismét a hazaiak sikerült szerezni. A 41. percben Robertson egy szép csel után senkitől sem zavartatva adhatta be a labdát a 11-es pont közelébe, amire Diego Jota érkezett leggyorsabban és futtából a kapuba fejelte a játékszert. 

A második félidőben aztán már csak a Liverpool volt a pályán. Többször is csak egy hajszálon múlt az újabb gól, de előbb Mané lövését védte Schmeichel, majd Firminonak adódtak lehetőségei, amelyeket nem sikerült gólra váltani. Azonban a 86. percben a brazilnak végül csak szerencséje volt. Milner végezhetett el szögletet, a Beadást pedig Bobby senkitől sem zavartatva fejelte a kapuba, ezzel kialakítva a 3-0-s végeredményt. 

Bobbynak ez a látványos megmozdulása nem ért gólt, de végül csak sikerült betalálnia Schmeichel kapujába

Holnapi mérkőzés előtt mindkét menedzsernek komoly fejfájst jelenthet csapatának összetétele. Rodgers a napokban tudta meg, hogy James Justin ACL szakadás miatt a szezon hátralévő részét kénytelen lesz kihagyni. Timothy Castagne is a partvonal mellé kényszerül, akárcsak Ayoze Perez, aki sípcsont sérüléssel bajlódik, így ez a duó csatlakozik a maródiak listáján Wesley Fofanahoz, Dennis Praethez és Wes Morganhez. A Leicester várható kezdője: Schmeichel - Pereira - Evans - Söyüncü - Fuchs - Ndidi - Tielemans - Albrighton - Maddison - Barnes - Vardy

Jürgen Klopp számára sem túl rózsás a helyzet. Fabinho izomproblémák miatt kihagyta az edzéseket és szinte biztosan nem fog pályára lépni a Rókák ellen. Ez lehetőséget adhat, hogy a nemrég érkezett Davies - Kabak duó valamelyike bemutatkozhasson a védelem tengelyében, ahol biztos, hogy Hendo lesz a párjuk. Gini és Thiago is külön edzettek a hét folyamán, de Klopp a sajtótájékoztatón nem említette, hogy bármelyikük is hiányozna. Keita és Jota továbbra is "csak" nagyon közel van a visszatéréshez. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Kabak - Henderson - Robertson - Thiago - Wijnaldum - Shaqiri - Salah - Firmino - Mané

A mérkőzést Anthony Taylor fogja vezetni, míg a VAR szobában Stuart Attwell fog ülni! 

Csapatunk számára újra egy trükkös mérkőzés vár, hiszen mind a csapat formája, mind a hadrafoghatósága hagy némi kívánni valót maga mögött. A Leicester ugyan az elmúlt két évben rengeteget fejlődött, de a mieink ellen sosem tudtak jól teljesíteni, főleg az utolsó két alkalommal, ahol 0-7-es gólarányt hoztak össze. Mindkét csapatban rengeteg sérült van, ami megbolygathatja a dolgokat, de Salahék a City ellen már mutattak biztató jeleket, amik reménykedésre adhatnak okot. 

A mérkőzést szombaton 13:30-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3316424994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása