<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Az otthontól távol - Augusztus/szeptember

2021. október 10. 14:08 - Thommo

Újabb régen látott sorozatot porolunk le. Ebben a visszatérő és ezentúl havi rendszerességgel jelentkező rovatunkban azon játékosainkkal foglalkozunk, akik bár a csapatunk tagjai, mégis ezt az idényt vagy annak egy kis részét az Anfield és Klopp mester vigyázó szemeitől távol, egy másik gárdánál kölcsönben töltik. Most ők következnek. 

nevtelen_terv_42.png

Az elmúlt idényekhez képest a mostani annyiból különbözik, hogy csapatunk mérete már nem ölt akkora méretet, mint a korábbiakban - bár a Chelseat így sem sikerült egyszer megközelíteni, akik rendszeresen két csapatra való játékost közvetítenek más együttesekhez - mert Edwards a koronavírus okozta gazdasági hiányt a felesleges játékosok eladásával pótolta. 

Ben Woodburn: A fiatal walesi középpályás, aki a napokban még mindig csak a 22. születésnapját fogja betölteni, már 8 éves kora óta tagja a Liverpoolnak. Azonban hiába járta végig a klubon belül a szamárlétrát, sőt még 11-szer az első csapatba is szerepelhetett mégsem sikerült megragadnia ott. Ezért a Sheffield United, az Oxford United és a Blackpool után immár negyedjére adjuk kölcsönbe. Ezúttal az országhatárt átlépve a skót Hearts of Midlothian csapatához került. Mivel a szerződtetésére augusztus második felében került sor ezért a skót bajnokság elejéről lemaradt és csak a 4. fordulótól kapcsolódhatott be a küzdelmekbe. Robbie Neilson a Hearts menedzsere, egyből kezdőként számított Benre, de a teljes 90 percet csak a legutolsó bajnokiján kapott, emellett Neilson több pozícióban - RW, LW és DM - is kipróbálta. Ezek a tényezők meglátszódtak a játékán, hiszen 4 mérkőzésen 288 percet játszva egy sárga lapig jutott. 

Woodburn még nem lendült bele a skót légkörbe

Sheyi Ojo: Ojo Woodburnhoz hasonlóan régóta tagja a Vörösök keretének, aki walesi kollégájához híven szintén a kölcsönadásokkal tapasztalta meg eddig milyen érzés az első csapat tagjának lenni - a Liverpoolban eddig 13 mérkőzésen 1 gól és 4 gólpassz a mérlege -. A 24 éves jobb szélsőnek a Millwall már a hetedik klubja, ahol felhívhatja magára Jürgen Klopp figyelmét a Wigan, a Wolverhampton, a Fulham, Stade Reims, Rangers és a Cardiff City után. Ojo a Champoban már igencsak járatos, ennek megfelelően Gary Rowett, az Oroszlánok menedzsere kezdőként számol vele. Mivel Ojo kölcsönszerződése az átigazolási szezon utolsó napján köttetett meg, így csak a 6. fordulóval tudott bekapcsolódni a Champo küzdelmeibe. Eddig három mérkőzésen lépett pályára, ezeken egytől egyig lecserélték, de így 232 percet töltött a pályán, ez idő alatt eddig egy gólpassz áll a neve mellett, amivel nagyban hozzájárult a Nottingham elleni döntetlen eléréséhez. 

Ojo hasznos tagja a Millwall csapatának

Rhys Williams: A 20 éves Williams karrierje sokban hasonlít a Ojoéhoz. Társához hasonlóan ő is 2011-ben került a klub gyerekcsapatához, és ő is végigjárta a szamárlétrát a korosztályos csapatokban, valamint ő is lehetőséget kapott már a felnőttek között. Ami azonban különbség a két játékos között, hogy Williams élni tudott a lehetőséggel, igaz ahhoz, hogy 19 alkalommal magára ölthesse az ikonikus vörös mezt kellett, hogy a Liverpool soha nem látott sérléshullámot éljen át, aminek a védelem itta meg a levét a leginkább. A fiatal középhátvéd az előző szezon végén joggal bízhatott további játéklehetőségekben, de Ibrahima Konaté leigazolásával valamint a többiek felépülésével hátrébb került a listán. Jürgen Klopp azonban nem akar lemondani Williamsről és a töretlen fejlődése érdekében elengedte kölcsönbe. Williams pedig az átigazolási időszak utolsó napján csatlakozott a Championshipben szereplő Swansea gárdájához. A Hattyúknál még nem sikerült berobbannia, habár a 6. fordulóban kezdőként végigjátszotta a Hull City elleni bajnokit, ami gól nélküli döntetlennel ért véget. Legközelebb a 8. fordulóban léphetett pályára a Luton Town ellen, de ez a mérkőzés rémálomként fogja kísérteni, a hazaiak ugyanis 23 perc elteltével már 3-0-ra vezettek, aminek az lett a következménye, hogy Williamst a félidőben lekapta a pályáról Russell Martin - a mérkőzés végül 3-3-al végződött-. Ennek ellenére négy nappal később a Ligakupában is kezdőként kapott lehetőséget, és a Brighton ellen ismét végigjátszotta a találkozót, de a Swansea így is 2-0-ra elbukta a találkozót. Az azóta lejátszott két bajnokin pedig még a keretbe sem lett nevezve. 225 perc alatt 1 sárga lapot könyvelhet el magának.

Williamsnek még nem találja a helyét a walesi csapatnál

Ben Davies: Davies helyzete igen érdekes Liverpoolban. A 26 éves hátvéd télen került a Mersey partjára a Preston csapatától, hogy enyhítsen a csapaton a hátvéd ínségben, aki azonban sérülten érkezett a csapathoz. Sérülésével kapcsolatban nem voltak egybehangzó vélemények és bemutatkozásárára egyre csak várni kellett. Olyannyira, hogy Davies még mindig nem debütált. Ugyanakkor Matipék gyógyulásával és Konaté érkezésével Williamshez hasonlóan ő - sokkal inkább - is létszámfelettivé vált és kölcsönbe távozott. Új állomáshelye nem volt nevelőegyesülete a Preston lett, hanem a PL-ből az előző szezon végén kiesett Sheffield United. Davies augusztus közepén került új csapatához, ahol a Champo 3. fordulójában még csak a padról figyelhette, ahogy csapata 4-0-s zakót kap a West Bromtól. Egy körrel később már a kezdőben léphetett pályára, de vele a pályán sem tudták a Pengék elkerülni a vereséget a Huddersfieldtől. Ezt követően a Luton ellen ismét a kezdőben léphetett pályára és újra 90 perc jutott neki, de a következő két találkozón még a keretbe sem nevezték. Azóta viszont mind a három bajnokin játszhatott és csak a Hull City ellen nem tölthette pályán mind a 90 percet. Davies a Champoban alapember, de a Ligakupában Slavisa Jokanovic a beszédes nevű 20 éves lengyel Kacper Lopatat játszatta, persze nem csak ennek volt az eredménye, hogy a Sheffield idő előtt búcsúzott a kupasorozat küzdelmeitől.

Davies azonnal alapember lett a Sheffield Unitedben

Sepp van der Berg: Berg kakukktojás a listánkon, abból a szempontból, hogy a 19 éves holland bekk még februárban került kölcsönbe a másodosztályban szereplő Preston North End - részben pont Davies pótlására - csapatához. Berg február 6. a Rotherham elleni bajnokin még csak 18 percet percet kapott, majd a következő három fordulót a padról nézte végig. Az azóta lejátszott 26 bajnoki alatt viszont csak kétszer nem volt végig a pályán. Kirobbanthatatlan játékosa lett a Prestonnak, ahol ebben a szezonban sikerült is szintet lépnie és első góljait is megszerezte. Először a Ligakupa második körében a harmadosztályban szereplő Morecambe-nak köszönt be augusztus 24., majd négy nappal később a bajnokságban is betalált, akkor a Swansea volt a szenvedő fél. A közel lét méteres óriás eddig 30 találkozón szerepelt a Preston csapatában és tekintélyes mennyiségű időt töltött a pályán (2537 perc), két gólja mellé pedig még 2 sárga lap is került.

Sepp van der Berg kirobbanthatatlan a Preston kezdőjéből

Utazásunk végére érve Ti mit gondoltok ki lehet az a kölcsönben lévők közül, aki legközelebb stabil tagja lesz a Liverpool csapatának? 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr1816716324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása