<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - AC Milan - Óriások egymás közt

2021. szeptember 14. 17:40 - Thommo

Holnap este ismét kezdetét veszi a nagyfülű BL trófea vadászata. Csapatunk számára nem hozott könnyű menetet az augusztus 26. sorsolás, hiszen Michael Essien és Branislav Ivanovics hathatós közreműködésével a "B" jelű kvartettbe kerültünk az FC Porto, az Atletico Madrid és az AC Milan társaságában. Hendersonék az Anfielden utóbbi csapattal kezdik meg, remélhetőleg hosszú utazásukat, melynek célállomása a szentpétervári Krestovsky Stadion.

nevtelen_terv_40.png

A hétszeres BEK/BL győztes Milan legutóbb a 13/14-es idényben volt utoljára érdekelt az európai porond királykategóriájában, az azóta eltelt hét évben több hullámvölgyet és edzőváltást is megélt a csapat, míg végül 2019-ben rátaláltak a Stefano Pioli mesterre, aki újra visszavezette a gárdát az őket megillető helyre. Az 55 éves Piolinak igazán remek ajánlólevele volt, hiszen többek között a Laziot, a Fiorentinat és az Intert is irányította, több kevesebb sikerrel. Piolit először ideiglenes edzőnek nevezték ki, de a keze a gárda egyre jobban kezdett kinézni és a 19/20- idény végén elért 6. hely meghozta számára a  végleges kinevezést. A Rossonerik a 2020-as év második felét egész parádésan hozták le, június 12. és november 5. között minden sorozatot figyelembe véve 24 mérkőzésen keresztül maradtak veretlenek, amit a Lille elleni EL csoportmeccs vereség szakított meg, amit aztán egy újabb 12 találkozós veretlenségi széria követett, ezzel pedig hosszú időre kibérelték maguknak a Serie A tabellájának első helyét. A 2020/21-es idény második felére aztán kicsit kipukkadt a Milan, és a városi rivális Inter lett a bajnok, míg a piros feketéknek az utolsó fordulóig izgulniuk kellett, hogy a 2021/22-es idényt végül a BL-ben vagy újra csak az EL-ben kezdhetik meg. Végül azonban második helyen értek célba, így mozgalmas hét év után újra ott lehetnek a BL-ben. 

Pioli irányításával nyugodtabb időszakra rendezkedhetnek be a Milan szimpatizánsai

A Milan a most futó idényben eddig 100%-os mérleggel áll a Serie A tabellájának élén, ami a nyári mozgásokat tekintve kisebb meglepetés. Szappanoperába illő bohózat volt, Gianluigi Donnarumma szerződéshosszabbítása, ám a felek végül nem tudtak megegyezni és a kiváló kapus inkább Párizs felé vette az irányt. Másik távozójuk a szintén kulcsjátékos török, Hakan Calhanoglu volt, aki nemes egyszerűséggel átsétált a stadion túloldalára és az Inter játékosa lett, nem kis haragot kiváltva a Milan drukkereiből. Azonban érkezők is voltak szép számmal, Fikayo Tomori, Oliver Giroud és Tiemoue Bakayoko a Chelseatől érkezett, igaz utóbbi csak kölcsönbe. Mike Maignan a Lilleből, míg Sandro Tonali a Bresciaból tette át a székhelyét a San Siroba. Ugyanígy tett Alessandro Florenzi és Brahim Diaz is, igaz előbbi az AS Romatól, utóbbi a Real Madridtól csak kölcsönbe érkezett vételi opcióval. 

Az új érkezők azonnal helyet is kaptak a kezdőben és elkezdték törleszteni az értük kifizetett súlyos euro milliókat, Giroud (2g), Diaz (1g, 1a), Tonali (1g) azonnal jelezték, hogy lehet rájuk számítani, míg Mike Maignan három meccs alatt összesen 1 kapott góllal próbálja feledtetni a távozó Donnarummát, eddig sikerrel. Azonban a régi bútordarabokra is bátran számíthat Pioli mester, így Rafael Leaora (2g), Ante Rebicre (2a), a védelem tengelyében Simon Kjaerre, és a 39 évesen is még mindig zseniális Zlatan Ibrahimovicra (1g)


Giroud és Brahim Diaz nagyon hamar belopta magát a Milan szurkolók szívébe

A Liverpool és a Mialn közös történelme nem mondhatni túl hosszúnak. Mindössze kétszer találkozott egymással a két gárda, mindkétszer a BL döntőben. Számunkra egyértelműen a 2005-ös isztambuli finálé a kedvesebb emlékű, ahol hatalmas csodát végrehajtva végül Steven Gerrard emelhette magasba nagyfülűt. A visszavágóra két évvel később a 2007-es BL döntőben került sor Athénban. Rafa Benítez akkor egy sokkal erősebb csapatot tudott a pályára küldeni, akik sokkal inkább partban voltak Ancelotti csapatával, ám Pippo Inzaghi duplájára csak Kuyt tudott válaszolni, így a Rossonerik visszavágtak a két évvel korábbi fájó kudarcért. 

2005 - amikor az álom valóra vált

A holnapi mérkőzés előtt mindkét csapat számára vannak kérdőjelek a játékosaikkal kapcsolatban. Piolinak leginkább Oliver Giroud okoz gondot, a francia csatár ugyanis felépült a koronavírusból, de engedélyezni kell, hogy játékra alkalmas-e.Biztosan hiányozni fog Bakayoko, aki csereként állt be a Lazio ellen a 61. percben Kessie helyére, de 13 perc játék után sérülés miatt le kellett cserélni. Rajta kívül Rade Krunic lesz még kereten kívül, a bosnyák játékos izomsérüléssel küzd. Az AC Milan várható kezdője: Maignan - Calabria - Tomori - Romagnoli - Hernandez - Kessie - Tonali - Florenzi - B. Diaz - Ibrahimovic - Rebic

Jürgen Klopp számára a legnagyobb fájdalmat a vasárnap a Leeds ellen megsérülő és műtétre váró játékosa, Harvey Elliott elvesztése okozza. A fiatal játékos remekül szerepelt eddig a csapatban, most azonban hosszabb kihagyás is várhat rá. Rajta kívül Firmino és Takumi Minamino az, akire továbbra sem számíthat Klopp. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Matip - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Thiago - Salah - Jota - Mané

Mindkét csapat határozottan kezdett hazája bajnokságában és ezt a formát igyekeznek átvinni az európai porondra, ráadásul az idei BL kiírás egyik halálcsoportjában mindegyik csapatnak nagy szüksége van a pontokra a továbbjutáshoz. Igazi futballcsemege várható az Anfielden. 

A mérkőzést szerdán 21:00-tól a Sport1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6016688726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása