<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Swansea - Liverpool - Walesi bárdok

2018. január 22. 08:47 - Thommo

Szűk egy hónappal és 4 fordulóval ezelőtt Kloppék látták vendégül a liga utolsó Swansea csapatát, most pedig a visszainvitálást fogadván Wales-be megyünk vendégeskedni. A Liberty stadionban rendezendő találkozón sem lehet kérdés, hogy melyik csapat hozza el a 3 pontot.

A karácsonyi meccsen a Hattyúk kispadján az akkor frissen kinevezett játékos-edző irányította a csapatot és bele is szaladtak a késbe. A fiatal manager aspiránsnak csak 2 mérkőzés jutott a padon, mert az 5-0-ra elszenvedett vereség után 2 nappal a portugál Carlos Carvalhal-t nevezték ki. Az 52 éves szakvezető főleg hazájában edzősködött, de mellette megfordult Görögországban (Asteras Tripoli), Törökországban (Besiktas; Istanbul Basaksehir), legutóbb pedig a Championship-ben a Sheffield Wednesday trénere volt. Edzői pályafutásának legnagyobb sikere, hogy 2007/08-as szezonban Portugál kupagyőztes lett a Victoria Setubal-lal.

Carvalhal már a 3. manager a Swansea kispadján, vajon meddig tart a kaland...

A már említett 5-0-ra végződő találkozón gyorsan vezetést szereztek a házigazdák, Salah asszisztjából Coutinho volt eredményes egy távoli lövés után. Ez után sem hagyott alább a henger sorra jöttek a szebbnél szebb akciók, de a félidőt így is csak 1-0-s előnnyel zárták a Vörösök. A második félidő ott folytatódott, ahol az előző végződött 6 perc játék után Coutinho szabadrúgására érkezett Firmino és jobbal a hosszúba helyezte a labdát. Ezt követően hoztuk az idei évi különleges képességünket és 2 perc alatt 2 gólt rámoltunk be. Előbb a fiatal tehetség Alexander-Arnold szerezte meg első gólját a PL-ben, majd Firmino a maga 2. míg a csapat 4. gólját. A mérkőzés lezárásaként még Ox is betalált a 82. percben.

"Egy álmom vált valóra" - Trent Alexander-Arnold

Renato Sanches a Bayern Münhen játékosa nyáron a több játéklehetőség reményében kölcsönbe került a walesi alakulathoz, de vagy sérülések hátráltatják vagy a teljesítményével vannak gondok így egyenlőre messze van attól a szinttől, amit a Swansea vezetősége remélt ettől a transzfertől. A portugál olyannyira nem teljesít jól, hogy Heynckes a bajorok managere kijelentette, hogy a téli átigazolási szezonban biztosan nem fogja visszavinni a csapatához. 

Renato Sanches - Ez a kaland többet ígért

A Swansea szinte a legerősebb csapatával léphet pályára ugyanis nem sújtja sérülés őket. Nálunk azonban más a helyzet, Henderson és Moreno is már együtt edzettek a csapattal, de játszatásuk még így is erősen kérdéses. Van Dijk és Sturridge is felépültek, Klavan és Salah is kisebb sérüléssel bajlódik, de Klopp nyilatkozata alapján mindketten bevethetőek lesznek. Lovren viszont nem léphet pályára.

Egyenlőtlen erők küzdelme lesz a mai találkozó. 14 körrel a vége előtt a Swansea-nak nagyon kevés esélye maradt a bennmaradás kiharcolására, és a sorsolásukat elnézve a rossz széria nem mostanában fog megszakadni. A Liverpool a City elleni győzelemből tovább folytatja nagyszerű sorozatát, a játékosok önbizalommal telve várják a mérkőzéseket, így biztosan egy nagyobb arányú győzelem van kilátásban. 

A mérkőzést ma este 20:30-as felvezetéssel a SpílerTv adja a mérkőzés 21:00-kor kezdődik. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9313592051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása