<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Wolverhampton Wanderers - Liverpool - Idegenben "jobban" megy

2021. március 14. 15:23 - Thommo

Kisebb kihagyás után újra jelentkezik szokásos felvezetőnk. Csapatunk holnap este a egy hosszabbra nyűló válogatott szünet előtt még pályára lép. Ellenfelünk az a Wolverhampton lesz, akik hozzánk hasonlóan sokkal többet vártak az idei szezontól, de akárcsak a mieink nekik is több pofont kellett lenyelniük. Ami csapatunk számára halvány reménysugarat jelenthet, hogy a mérkőzést idegenben, a Molineux stadionban fogják lejátszani. 

nevtelen_terv_24.png

Nuno Espirito Santo 2017 nyarán vágott bele a wolverhamptoni kalandba, és eddig a szezonig fellegekben érezhette magát. Visszajuttatta a Farkasokat a Premier Leaguebe, újoncként az EL-t érő 7. helyig vezette a csapatát, akikkel aztán egészen a negyeddöntőig menetelt a második számú európai kupasorozatban. Erre az idényre, akárcsak sok más csapatnak nem álltak össze a dolgai. Pedig rajtnál legyűrték a Sheffieldet és az utána következő Cityi elleni vereség is papírformának mondható volt, de a West Hamtől való méretes zakó már nem fért bele az elfogadható kategóriába. Ezt követően összeszedték magukat a Farkasok, akik októbert szinte hiba nélkül hozták le. A Leicester elleni vereség és a Szentekkel való döntetlen jelezte, hogy ismét porszem került a gépezetbe. Az Arsenal elleni győzelem viszont nagyon sokba került, Raúl Jiménez David Luizzal fejelt össze egy szögletet követően, ahol a mexikói súlyos koponyasérült szenvedett. Ezt követően aztán teljesen összeesett a Wolves játéka és a következő 11 mérkőzésükből csupán egyet - a Chelsea ellen - tudtak megnyerni, míg összehoztak egy 8 mérkőzéses nyeretlenségi sorozatot is. A lejtmenetet egy újabb Arsenal elleni győztes mérkőzéssel tudták megállítani, és azóta, ha nem is szárnyalnak, de elkezdték gyűjtögetni a pontokat, amibe csak a Citytől elszenvedett 4-1-es vereség rondít bele. 

Nuno Espirito Santo számára sem ad sok okot a mosolygásra az idei szezon

Persze nem lehet csak Jiménez sérülésére fogni a Farkasok rossz formáját, hiszen a mexikói csatár mindössze csak 3 gólt szerzett, mielőtt hónapokra kidőlt volna a csatasorból. A Wolves kerete igencsak átalakult a nyáron, ami nem a legjobbat hozta ki a csapatból. Távozott Jiménez társa, Diogo Jota, akire pont Klopp csapott le. Ugyancsak távozott a védelem oszlopa, Matt Doherty, aki Spursben bizonyíthat, míg Hélder Costa a Leeds játékosa lett. Az értük befolyó tetemes összeget pedig nem sikerült a legjobban befektetni. A Portotól érkezett csatár, Fábio Silva eddig összesen két találatot jegyez, amihez 22 mérkőzésre volt szüksége, Santo pedig belátta tévedését, és a sokadik portugál játékos már egyre kevesebb szerepet kap. Rajta kívül még Nélson Semedo érkezett a Barcától a nyáron, aki a jobb teljesítményt nyújtók közt van számon tartva. A Farkasok házi góllövő listáját egyébként a védekező középpályás Rúben Neves vezeti a maga öt találatával. Rajta kívül még Pedro Neto az, aki szintén öt találattal áll, mellé pedig még 4 gólpasszt is kiosztott. A Farkasok tavalyi támadótriójának harmadik tagja, Adama Traoré, eddig csupán csak egy mérkőzést hagyott ki, de idén nagyon nem találja a fonalat és mindössze egy gólpasszra futotta az erejéből. Persze a Farkasok teljesítménye nem csak a csatárokon műlik, hiszen az egész csapat visszalépett a tavalyi önmagához képest. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a 19/20-as szezonban 51 gólt szereztek és 40-et kaptak, addig idény csak 28 gólt szereztek, de már 37-et kaptak. 

Bánkódhatnak a Wolves szurkolói, a Jiménez - Jota - Traore hármasból csak utóbbi elérhető, de Traorenak meg nem megy a játék.

A két csapat legutóbb Mikuláskor csapott össze az Anfielden és akkor Hendersonék alaposan kitömték a Farkasok zsákját. Pedig a mérkőzést a Farkasok kezdték veszélyesebben, a 2000 néző előtt lejátszott mérkőzés elején Podence trükkös lövését hárította nagy bravúrral Kelleher. A 23 .percben aztán megszerezte a vezetést a Liverpool. Henderson ívelt előre egy labdát, amit az egykori liverpooli, Conor Coady kezelt le Salahnak, akinek már csak a Rui Patrício mellett kellett elpöckölni a labdát. Az első félidő végén egyenlíthetett volna a vendég gárda. Egy szögletet követően ide oda fejelgették egymásnak a játékosok a labdát, amit Mané unt meg és kiollózta a mezőnybe a labdát Coady elől, amire Pawson sípjába fújt és a 11-es pontra mutatott, de a VAR szobában máshogy látták, és végül Coadyt látták szabálytalannak. 

Kivételesen jól működött a VAR

A második félidő egy hatalmas Mané helyzettel kezdődött, de remekül helyezett lövést Patrício nagy bravúrral védeni tudta. Azonban az 58. percben már ő is tehetetlen volt, Henderson adott pontos 40 méteres passzt Gininek, aki még vezette azt egy kicsit, majd 16 méterről kilőtte a hosszú felső sarkot. Kilenc perccel később Henderson végzett el egy kis szögletet, Salah pedig beívelte a labdát, ami Fabinhonak még rövid volt, az a berobbanó Matipnak tökéletes volt és közvetlen közelről fejelte be a labdát a kapuba. Újabb 11 perc elteltével ismét a Farkasok védelmének jóvoltából szereztünk újabb gólt. Egy kontra után Trent tekerte be a labdát a kapu előterébe, amire Salah és Mané is rástartolt, de végül a kettejük közt berobbanó és menteni igyekvő Semedo segítette be a kapuba a labdát, ezzel beállítva a végeredményt. 

Akárcsak a társak, úgy a szurkolók is nagyon örülnek Matip góljának

Santo mesternek nincs annyi kérdőjel a feje felett, mint német kollégájának, ennek ellenére a támadó harmadban vannak gondjai a portugálnak. Jiménez sérüléséről már ejtettünk szót, aki ugyan már elkezdte az edzéseket, de ebben az idényben elég kicsi az esélye, hogy találkoznánk vele a pályán. Rajta kívül Fernando Marcal és Daniel Podence biztosan kimarad a holnapi keretből, míg Fabio Silva játékára ha nem is sok, de van rá esély. A Wolves várható kezdője: Patrício - Dendoncker - Coady - Saiss - Semedo - Neves - Moutinho - Jonny - Neto - Silva - Traore

Jürgen Klopp számára vannak jó hírek. Firmino kisebb térdsérülése helyrejött, így újra bevethető. Míg Fabinho végre újra a saját posztján játszhat. A védelemben ezúttal is a Nat Phillips - Kabak páros fog kezdeni, akik ha nem sérülnek meg akkor az idény végéig alkothatják a Vörösök védelmének tengelyét. Kelleher is felépült, akinek hasi problémái voltak, Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - N. Phillips - Kabak - Robertson - Thiago - Fabinho - Wijnaldum - Salah - Jota - Mané

A mérkőzés játékvezetője Craig Pawson lesz, míg a VAR szobában Andy Madley és Darren Cann lesznek. 

A mérkőzést hétfőn 21:00-tól a Spíler1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9716460896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása