<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Watford – Liverpool - Indul a mandula!

2017. november 21. 06:37 - Crouch_15

Végre elérkezett a várva várt szezonkezdet és ezzel együtt a közel 10 hónapig tartó menetelés a kitűzött céljaink felé, aminek első lépését szombaton 13:30-kor a Vicarage Roadon a Watford vendégeként tesszük meg. 
A Watford együttese a mögöttünk hagyott idényben a 17. helyen végzett 40 ponttal, éppen bennmaradva a Premier League-ben. A Lódarazsak jobbára alacsonyabb osztályokban játszottak, de amikor 1976-ban Sir Elton John elfoglalta a klub tulajdonosi székét, a csapat is megtáltosodott. Olyannyira, hogy a negyedik osztályból ’82-re már a legjobbak közé verekedték fel magukat, és rögtön a második helyen végeztek a Liverpool mögött! A következő évben csak tizenegyedikek lettek, de játszhattak az UEFA-kupában (ahol a harmadik körig jutottak), és a Wembleyben az FA-kupa döntőjében, ahol ugyan alulmaradtak az Everton ellenében, de ez volt a klub életében a legsikeresebb időszak.


A két csapat a Premier League történetében 8 alkalommal csapott össze, ezeken hat Liverpool győzelem mellett két Watford siker született. Utolsó összecsapásunk május elsején volt a 35. fordulóban, ahol a már távozó Lucas Leiva passzát Emre Can ollózta Pazar mozdulattal Gomes kapus hálójába, ezzel megnyerve a mérkőzést. Legnagyobb arányú győzelmünket szintén a mögöttünk hagyott szezonban értük el ellenük a 11. játéknapon, akkor 6-1-re vertük meg őket. A legnagyobb vereséget 2015 decemberében szenvedtük el tőlük egy 3-0-s mérkőzésen, ami nekünk magyaroknak kimondottan fájó, hiszen Bogdán Ádi védte a kapunkat, sajnos nem sok sikerrel. 


Ha pedig a magyarokról esett szó, itt kell megemlíteni, hogy a Watford csapatában is megfordultak hazánk fiai. Elsőként Priskin Tamás került a csapathoz 2006 nyarán a Győri ETO csapatától, aki 3 év alatt 88 mérkőzésen 21 gólt szerzett, és 10 gólpasszt osztott ki. Őt követte Tőzsér Dániel, aki előbb a Genoa majd a Parma játékosaként is szerepelt, itt kölcsönben összesen 66 mérkőzésen játszott, ahol 5 gól és 7 gólpassz volt a termése. 
A nyár folyamán a Watford csapatához hét új játékos is érkezett, többek között az Evertontól megszerzett középpályás, Tom Cleverley, nagyjából 8,5 millió font ellenében. Mégsem ő volt az, akiért a legtöbb pénzt fizették ki. A Burnley csapatától érkező csatárért, Andre Grayért klubrekordot jelentő 18,5 millió fontot raktak le az asztalra. Új edző is érkezett a klubhoz a portugál Marco Silva személyében, aki a kiesett Hull Citytől jött a rossz eredmények miatt távozó Walter Mazzarri helyére. A 40 éves szakember a portugál Estoril csapatánál kezdte az edzősködést, majd a Benficával nyert egy portugál kupát, a görög Olympiakosszal pedig bajnoki címet szerzett. 
A Watford csapatában egyértelműen Troy Deeney az akire a legjobban kell figyelnie a csapatnak. Robosztus felépítése és agresszív stílusa okozhat kellemetlen pillanatokat Matipéknak.

Mindkét csapatban vannak sérültek. Hazai oldalon Valon Behrami, Mauro Zárate és Nathaniel Chalobah nem lesznek bevethetőek, míg Klopp Coutinhót, Clyne-t és Lallanát kénytelen nélkülözni. Összességében tipikus kellemetlen angol kiscsapat a Watford, akik ellen általában nehezen megy a srácoknak, de mivel idén nagyratörő álmaink vannak, ezt az akadályt könnyen meg kell oldani. Mané és Salah jelenthetik a kulcsot a betömörülő védelem ellen. A mérkőzésre 3-1-es győzelmet jósolok.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5913334241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása