<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Leeds United - Liverpool - Visszatérés

2021. szeptember 11. 18:13 - Thommo

Szűk fél éve nem jelentkeztünk, de most újult erővel térünk vissza blogos felületünkre. A már jól megszokott sorozatok mellett számtalan új tartalommal is fogunk kedveskedni nektek. A blogposztok között pedig Facebook oldalunkon (itt) követhetitek figyelemmel csapatunk mindennapi történéseit. Mi pedig a Premier League 4. fordulójának liverpooli mérkőzésének felvezetőjével vesszük fel a fonalat, amit holnap délután az Elland Roadon fognak megtartani.


nevtelen_terv_39.png

A Leeds tavaly friss feljutóként, tizenhat év várakozás után játszhatott újra a PL-ben, ahol a kiváló argentin menedzser, Marcelo Bielsa irányításával a 9. helyen végeztek. Az idei szezont jóval nagyobb várakozások előzték meg, de a Pávák eddig csalódást okoznak a szurkolóiknak. A rajton rögtön hatalmas pofonba szaladtak bele, a Manchester United intézte el őket egy könnyed 5-1-es zakóval, amit két döntetlen követett az Everton (2-2) és a Burnley (1-1) ellenében. Az eredmények annak tudatában is csalódást keltőek, hogy a leedsi vezetőség egyáltalán nem fukarkodott. A Manchester Unitedtől érkezett a tehetséges walesi szélső David James, a Citytől a pályafutását 2002-ben a Liverpool Youthban kezdő Jack Harrisont, akit a tavalyi kölcsön után végleg megszereztek, míg a Barcelonából papi kék szemeivel érkező Johnny Junior Firpo a védelem bal szélére. 

Bielsa mester okkal elégedetlen tanítványaival

A Leeds legnagyobb erősítése mégsem az új játékosok érkezése, hanem az, hogy meg tudták tartani a kulcsjátékosaikat, Patrick Bamfordot és Raphina-t. Bamford az előző szezonban szinte egymaga cipelte csapatát, hiszen 17 góllal járult hozzá csapata 9. helyéhez, valamint 8 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. Egy ilyen sikeres szezon után persze rögtön megjelentek a kérők, többek között a Tottenham szerette volna soraiban tudni a 28 éves csatárt. Bamford és Raphina mellett maradt még Rodrigo, de, ami még ennél is fontosabb a számukra, hogy a csapatnál marad a nyári EB egyik felfedezettje a 24 éves középpályás, Kalvin Phillips. Bielsa mester leggyakrabban a 4-1-4-1-es felállást használja olykor a 4-2-3-1-t, de hiába a védelem biztosítása, ha még nem a megfelelő játékosok azt. Az előző szezonban is hiába szereztek 62 gólt, ha mellé 58-at kaptak, amivel az első tíz helyezett csapat közül ők kapták a legtöbb találatot. Ezt a problémát az idei szezonra sem sikerült orvosolni. 

Bamford remek játéka meghívót és válogatottságot ért a válogatottba

A két csapat az elmúlt szezonban csak a bajnokságban találkozott, az első összecsapásra pedig nem is kellett sokáig várni, hiszen már az első fordulóban az Anfield adott helyett a randevúnak. A mérkőzésre nem lehetett panasz, Salah már a negyedik percben vezetéshez juttatta a mieinket, ezt követően igazi adok kapok alakult ki a pályán, amiből a Pool jött ki jobban. A félidőre 3-2-es vezetéssel vonulhattak be Hendersonék. Fordulás után meddő mezőnyfölényben játszott csapatunk, de a Leeds végül harmadjára is ki tudott egyenlíteni. Hogy a végeredmény nem döntetlen lett arról Mo Salah gondoskodott, aki a 88. percben már második büntetőjét értékesítve - ezzel pedig mesterhármast szerezve - beállította a végeredményt. 


Big Virg fejes gólja is nagyon kellett a Leeds legyőzéséhez. 

A bajnoki visszavágóra egészen április közepéig a 32. kellett várni, de az a mérkőzés kevés izgalmat tartogatott az előző összecsapáshoz képest. A Leeds egy romjaiból minduntalan felállni igyekvő Liverpoolt fogadott vendégül. A mérkőzést a mieink kezdték jobban és végül a 31. percben Mané váltotta gólra a mezőnyfölényünket. A második félidőben egy jóval dominánsabb hazai csapat futott ki a pályára és többször is Alisson védései mentették meg a csapatot a góltól. Azonban a Liverpoolnak is meg voltak a lehetőségei, hogy eldöntsék a találkozót, de a túloldalon Illan Meslieren sem lehetett kifogni. A végeredményt végül Diego Llorenten fejese állította be, aki egy szöglet utáni kavarodást követően fejelt Alisson kapujába. 


Mané egy szépségdíjas akció végén szerzett gólt Trent passzából

Ami a holnapi keret összeállítást illeti, mindkét menedzser fellélegezhet, hogy bevethetik braziljaikat. Bielsa így Raphinhat is bevetheti holnap, Daniel James, Stuasrt Dallas, Junior Firpo és Mateusz Klich mellett, akik mind visszatértek kisebb sérüléseikből. A Leeds várható kezdője: Meisler - Ayling - Llorente - Cooper - Firpo - Phillips - Harrison - Dallas - Klich - Raphinha - Bamford

Jürgen Kloppnak is van minek örülnie a Alissonék bevethetőségén túl. Virgil ugyan a hét elején ráijesztett a csapatra és a szurkolókra, mikor a törökök elleni vb selejtező utolsó perceiben a bokájához kapott és sántikálni kezdett, de az alapos vizsgálatok után pályára léphet holnap. Ugyancsak játékra alkalmas állapotban van Harvey Elliott, de James Milner és Taki továbbra sem lehet bevethető, akárcsak Bobby, aki a Chelsea ellen szenvedett combizom sérülést. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Matip - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Elliott - Salah - Jota - Mané

Mindent egybevetve izgalmas találkozóra számíthatunk, amelyen csapatunk az esélyesebb, de az éhes leedsi csapat a kiváló szurkolótáborukkal azért okozhat meglepetést. Illetve Kloppnak gondolnia kell a csapat megfelelő pihentetésére is, hiszen a holnapi mérkőzéssel megkezdődik egy meredek két hetes program 6 mérkőzéssel, ami szerdán az AC Milan elleni BL csoportmérkőzéssel folytatódik. 

A mérkőzést vasárnap 17:30-tól a Spíler fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8816686142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása