<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Pogba Legnagyobb Hibája (Our Red Glasses)

2018. március 09. 19:34 - BenErdelyi

Man Utd - Liverpool: Jürgen Klopp Sajtótájékoztató

28701455_10156626116257573_5735191710697439260_o_1.jpg

Klopp a ’Park The Bus’ kifejezéssel kapcsolatos nemtetszésével kezdte a ManU elleni csúcsrangadó felvezetését, majd az újságíróktól kérdezte, hogy honnan ered ez a kifejezés.

Én őszintén szólva a Chelsea 2012-es BL győzelme idején hallottam ezt a mesés kifejezést az első alkalommal, de egy rövid Google keresést követően arra a pletykára bukkantam, hogy igazából Mourinho maga alkotta ezt a találékony szófordulatot.

Irónikus módon az ellenfél játékstílusát jellemezte akkor, aki egyébként a Martin Jol vezette Tottenham volt 2004-ben.

Klopp azt mondta, hogy mi is megpróbálkozunk majd valami hasonlóval szombaton.

Kíváncsi leszek.

Szerintem mi így álljunk föl az ’Álmok Színházában’:

Karius

Trent A-A – Lovren – VVD – Robertson

Can – Hendo – Milner

Salah – Firmino – Mané

Ahogy arról korábban is írtam, szerintem kell a ManU és az Everton ellen legalább egy helyi srác, vagy egy olyan, mint Lucas Leiva, aki játéktudása alapján még nem is biztos, hogy beférne a kezdőbe, de teljesen átjárja a ’Scouser’ mentalitás.

Más szóval jó lenne látni, ha Trent vagy Hendo az első 5-10 percben a ManU játékosainak egy ’hello itt vagyok’ jellegű medvepuszival éreztetné a jelenlétünket.

28516651_10156626117522573_6434762140756352621_o.jpg

Gini még mindig egy kicsit sérült, Ox pedig nem férhet be szerintem a kezdőbe, elsősorban Milner fenomenális formája miatt.

A meccs a középpályán fog eldőlni, úgyhogy nézzük is meg, kik ellen kell dominálni.

Szerintem a ManU így fog fölállni:

De Gea

Valencia – Bally – Lindelof – Young

McTominay – Matic – Pogba

Rashford – Lukaku – Alexis

Nem hiszem, hogy kihagyná Mourinho erre a meccsre Pogbát, rajta kívül pedig csak olyanok játszanak, akikben megbízik.

Tegnap beszéltem egy kőkemény Juventus szurkolóval, aki szerint Mourinho ’robotot’ csinál a francia közösségi média ikonból.

Owen Hargreaves (aki egyébként egy nagyon kellemes szakkommentátora lett a BT Sportnak) arról beszélt korábban, hogy Pogba legnagyobb hibája az, hogy mindenben jó, viszont nincs egy kiemelkedő tulajdonsága.

Ha irányítani akar, akkor olyan keresztlabdákat oszt amire Paul Scholes (avagy a ’Ginger Mancs T**t’ című Kop műalkotás főszereplője) is büszke lenne.

scholes.jpg

Ha a sarokban akar trükközni az utolsó két percben 2-1-s vezetésnél, azt úgy teszi, mint C. Ronaldo a ManU-s éveiben.

Ha labdát akar tartani szűk területeken, akkor Yaya Touréra üt (a 2013-14-es szörnyetegre gondolok, nem pedig a 2018-as hajlott korú vénemberre).

Viszont Mourinho utasításai és egy mellette lévő vezér hiányában (a Juvéban Pirlóra gondolok elsősorban aki folyamatosan kommunikált meccsek közben) teljesen el van veszve, nem tudja hogyan játsszon.

 

Többször említette a francia, hogy az ideális posztja egy 4-3-3-as felállásnál a középpálya bal oldalán lenne, ahol nem prioritás az, hogy fegyelmezetten védekezzen.

Néha - amikor éppen ahhoz szottyant kedve - akkor egy az egyben bárkit leradírozott a pályáról az olasz bajnokságban testfelépítésének köszönhető fölényét kihasználva.

Az sem segít, hogy szerintem Mourinho sem biztos benne, hogyan játszassa.

Viszont, ha úgy akarja alkalmazni Pogbát mint eddig, akkor komoly problémával áll szemben a francia középpályás feltéve, hogy Mourinho marad az edzője (mondjuk a portugál valószínűleg maradni fog még néhány évet az Old Traffordon, így Pogbának kéne tovább állni).

27173532_10155478897107746_1203102356550404382_o.jpg

Luke Shaw egyébként Nagy-Britannia legjobb bal védője lehetne (esetleg egy másik edzőnél), de kiegyensúlyozatlan, a mester nem bízik benne, és a lábtörése óta mindig összeszorult záróizmokkal nézem amikor valaki Championship módra próbálja szerelni – minden mozdulatában benne van a sérülés.

Rashford a szülővárosa dacára nekem szimpatikus játékos, több játékidőt érdemelne szerintem. Én betenném a kezdőbe, de szerintem Mourinho Martialt favorizálja, aki ellenünk mutatkozott be egy szóló góllal amikor Skrtelt küldte el egy zsák szotyiért a testcselével.

Akkor mindenki arról áradozott, hogy milyen zseniális trükk volt a francia támadó részéről és hogy ő az új Henry, amikor szerintem igazából Skrtel hibája volt az egész a hibás védekezési módszerével:

Először az alapvonal felé terelte a támadót (ami eddig jó is lett volna), viszont amikor Martial befelé tolta meg a labdát külsővel, akkor a szlovák harcosunk az 5-ös busz sebességével kanyarodott a bal lába felé, helyet teremtve Martialnak, hogy begyalogoljon a kapuba.

anthony_martial_manchester_united_v_liverpool_gp_8sbp8znnl.jpg

Összegezve 9 meccs van hátra, amik közül ez lesz a legnehezebb papíron, igy nem lenne katasztrófa, ha kikapunk objektív szempontból, ezért én elvárások nélkül fogom (megpróbálni) végignézni ezt az összecsapást.

Valahogy nem tudom elképzelni, hogy meg tudna verni minket ez a ManU, túlságosan az egyénekre épülnek és mi túlságosan is jó formában vagyunk.

Ráadásul nálunk van Klopp, aki a csapat egyetlen szupersztárja.

28617051_10155579156602746_7935286031561118529_o.jpg

(Vajon ki fogja nyerni ezeket a párharcokat?)

Nem számítanék gólzáporos meccsre, nagyon X szaga van az egésznek – amivel egyébként most kiegyeznek – de végül is miért is ne mennénk neki az első 25 percnek teljes erőből Kamikaze módra, aztán meglatjuk mi lesz.

Igazából az összes meccsnek így vágunk neki.

Régóta álmodozom egy Mourinho elleni idegenbeli győzelemre az Old Traffordon egy silány lepattanó öngóllal, de semmi probléma nem lesz, ha nem jön ki jól a lépés.

Szerintem 1-0-ra behúzzuk.

Bendegúz voltam. #YNWA

Ha tetszett ez a cikk, akkor észbontó lenne, ha nyomnál egy LIKE-ot a Facebookon és/vagy megosztanád ezt a cikket, hogy többen is ránk találhassanak. Köszönjük :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3613727840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása