<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Szezonváró 2018/19

2018. augusztus 09. 19:06 - Thommo

Elérkeztünk a 2018/19-es Premier League idény nyitányához. Ennek apropóján itt a szerkesztőségben összedugtuk a fejünket és 7 kérdésben megpróbáltuk összeszedni, hogy mégis mi várhat ránk az előttünk álló pontvadászatban.  

1. Mit vártok a csapattól az előttünk álló szezonban?

Vik: Az első háromban kell lennie a Liverpoolnak, lehetőleg minél előrébb. Komoly versenyt várok a Manchester Cityvel a bajnokságban, míg a kupasorozatok közül leglalább az egyiket be kellene húzni. Ez a keret alkalmas lehet ezen célok elérésére, sőt...

Crouch_15: Nagyszerű lenne, hogyha a bennünk rejlő potenciált végre serleg is kísérne, ha pedig szavazni kell egyértelműen a bajnoki címre fáj a fogunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy a többi kupából azonnal ki kell esni, csupán prioritási sorrendet állítani. Szóval, legyünk bajnokok, a többit meglátjuk, hogy alakul.

BenErdelyi: Izgalmak, megőrülés. Nekem az életfilozófiám alappillére elvárások nélkül csinálni a dolgomat, és ez a kedvenc futballcsapatomért való rajongásra is kihat. Jó lenne megnyerni a bajnokságot, de ha nem lesz meg nem gáz. Objektívan nézve ezt a keretet ezzel a menedzserrel jelenleg Anglia második legerősebb klubja szóval valamiféle aranyérmet illene szerezni a 3 hazai versenysorozat közül (FA, Ligakupa, bajnokság). És akkor ott van még a BL...

Thommo: Az elmúlt évek után a TOP4 már minimális elvárás számomra.Nagy harc lesz a Cityvel, de már megmutattuk párszor, hogy hogyan lehet őket legyőzni szóval én úgy gondolom, hogy meglesz az a bajnoki arany... Idén a kupákat sem lenne muszáj félvállról venni és a FA, Ligakupa párosból legalább az egyiket behúzni.

Czinkos: Egyértelműen a bajnoki cím az elvárás, de minimum egy kupa. Ha igazán összeérik a csapat, még az is lehet, hogy a valaha volt legjobb Liverpoolt láthatjuk idén. Ha a szezon nem jönne össze az Klopp állásába kerülne valószínűleg, mert most minden adott a sikerhez. 

Illés: Úgy gondolom az alapvetés az, hogy a csapat harcban legyen a bajnoki címértés az előző szezon hibáit kijavítva, a bajnokságot meg is nyerjék idén a fiúk. Ezt várom természetesen, hiszen nagyon jó a játékoskeret, van most már egy minőségi rotáció is, illetve a tavalyiakból tanulva mentálisan is egy erősebb Liverpoolt várok. 

2. Ki lehet a Pool meglepetés embere? 

Vik: Ginit bíznám meg a feladattal. Hiába a középpályások érkezése, a holland sráctól nagyon sokat várok ebben a szezonban. Érdekes kérdés, hogy Klopp, hogy kezeli majd ezt a csapatrészt, hogy forgatja a játékosokat, és hogy Wijnaldum élni tud-e a neki szánt percekkel. Szerintem mindenképpen.

Crouch_15: Karius. Nem viccelek, amennyiben itt marad, az álmaimban olyan kupadöntő él, ahol az ő parádéjának köszönhetően diadalmaskodunk az FA/Ligakupában. A futball olykor kegyetlen színpad, de néha azoknak van a legnagyobb szüksége a támogatásra, akiknek látszólag a legnehezebb ezt megadni. Harcolj Loris! 

BenErdelyi: Shaqiri. Sokat kételkednek benne, de az előszezonban is már megmutatta, hogy nyugodtan lehet vele kapcsolatban bizakodni. A Svájci válogatottat igazából már 4 éve a hátán viszi, Stoke-ban pedig mindig ő volt a csapat legveszélyesebb játékosa. Még mindig csak 24-25 éves. Szerintem év végére az egyik legfontosabb alapemberünk lesz. 

Thommo: Sturridge. Ugyan a sérülései miatt mindig rizikófaktor, de most az előszezonban bebizonyította, hogy még mindig lehet és kell is vele számolni. Hozzáállása és a benne tomboló bizonyítási vágy a csapatban való helyének visszaszerzése, valamint, hogy még mindig képes a legmagasabb szinten játszani mutatja, hogy itt a helye. Csak kérlek ne sérülj le! 

Czinkos: Daniel Sturridge. Rengeteget melózott az előszezonban, fantasztikusan játszott. Nem hinném, hogy Firminot kiszorítja, de nem lepődnék meg, ha olyan formát hozna,a mit annak idején Suarez mellett tudott utoljára. 

Illés: A voksomat Xherdan Shaqiri mellett teszem le, mert úgy érzem sokkal több van benne, mint amit az utóbbi időben klubszinten megmutatott. A váogatottban remekül szerepel és most egy olyan csapathoz került, ahol meg fogja tudni mutatni, hogy mire is képes ő.

3. Ki kerül be idén a TOP4-be?

Vik: A Liverpoolnak és a Manchester Citynek be kell érnie a legjobb négybe, ha nem, az csalódás. A másik két csapat a kissé alábecsült Chelsea és a keretet masszívan egybetartó Tottenham.

Crouch_15: Mint két éve folyamatosan csak abban vagyok biztos, hogy mi ott leszünk. Úriember biztosra nem fogad, de a City is. A maradék két hely már sokkal kacifántosabb sztori. Betippelem a Chelseat és tudjátok mit? Legyen Emery brigádja az utolsó csatlakozó. Arsenal.

BenErdelyi: Az előző cikkemben írtakhoz tartom magam: Liverpool, City, Chelsea, Tottenham. A ManU teljesen szétesik, Januárban megválnak Mourinhotól és Michael Carrick valahogy behozza őket hatodiknak, hogy legyen a következő idényben EL. 

Thommo: A Poollal és a Cityvel a fele biztosan meg is van. A maradék két helyre a manu, Arsenal, Tottenham, Chelsea, Everton kvintettből fog kikerülni. A nagy tülekedést szerintem a Chelsea és a Tottenham fogja sikeresen abszolválni, de nem lennék meglepve, ha lenne egy kakukktojás a TOP4-ben. 

Czinkos: City, united, Spurs és természetesen a Liverpool. Az Arsenal most azt fogja átélni mint mi az elmúlt 10 évben. A Chelseat meg nem érzem olyan ütőképesnek, lassan kifullad az Abramovic féle pénzáradat, de a TOP6 csapat között szinte alig van különbség. 

Illés: Kicsit unalmas leszek, de szerintem nem fog változni az előző szezonhoz képest csak a sorrend. Tehát Liverpool, Manchester City, Tottenham, Manchester United. 

4. Melyik csapat lehet a legveszélyesebb a Liverpoolra?

Vik: A fentebb általam kijelölt top négyesből bárki. Nagyobb versenyt várok a címért, mint tavaly. 

Crouch_15: Ha sikerül még egy szinttel feljebb lépnünk, akkor a Bajnokok Ligája indulás nem lehet veszélyben. Ha bajnokok akarunk lenni akkor Jürgen régi pajtásával, Pep gazdag srácaival kell megküzdenünk érte. 

BenErdelyi: Kétség kívül a City. Hacsak nem teljesítünk alul, abban az esetben bárki a TOP6-ból. 

Thommo: Cityi és a Tottenham. A City teljesen egyértelmű, de mint tavaly megmutattuk nem legyőzhetetlenek. A Spurs már más tészta. Ugyanazzal a kerettel vágnak neki az idénynek, mint egy évvel ezelőtt, de náluk hasonlóan hozzánk nagy a csapategység és mint tudjuk ezzel is lehet messzire jutni...

Czinkos: Egyértelműen a Manchester City. Már csak Guardiola és Klopp rivalizálása miatt is. Mind a két edző külön fog készülni a két csapat összecsapására, valamint papíron is a City a legerősebb csapat jelenleg Angliában. 

Illés: Nem tudom elképzelni, hogy ne a City legyen a kihívó a bajnoki címért. A Spurs még nem igazolt senkit, a Unitednél a légkör nem a legrózsásabb jelenleg és mivel ezt tippeltem top4-nek így más nem jöhet szóba. Csak a regnáló bajnok fog veszélyt jelenteni. 

5. Ki lesz a PL meglepetéscsapata, illetve ki lesz a csalódása?

Vik: A Wolverhampton szerintem sok szép pillanatot hoz majd a szurkolóinak és minimum egy felsőházi szereplést. Csalódást? A Leicesterben nem érzem az erőt. Szerintem a kiesés szele is legyezgetni fogja őket a szezon során. 

Crouch_15: Ez érdekes. Mit jelent manapság a meglepetéscsapat? Aki megszerzi a kicsit bajnoki címét és 7. lesz? Kézenfekvő lenne a West Ham-et mondani, de szerintem a Burnley nem lett rosszabb csapat tavaly óta, és idén is hasonlóan szerepelnek majd. Csalódás? Meglepne, ha Mourinho kibírná az utolsó fordulóig, és nem bukna meg véglegesen Angliában egy olyan kerettel, amiben nevetve kellene a Top4-ben végezni. 

BenErdelyi: A West Ham jól igazolt idén - szerintem Manuel Pellegrini kihozza belőlük a maximumot - ami a 7. hely, vezéregyéniségük pedig Anglia egyik legtehetségesebb középpályása Jacky Wilshere lesz. 

Thommo: Szerintem a Fulham és az Everton lesz a két meglepetés csapat. A londoniak jól erősítettek sikerült megtartaniuk az szupertehetséges Sessegnont. Hasonló a helyzet az Evertonnal,akik elég nagy halakat fogtak ki még nagyobbak orra elől. Nekem valami azt súgja, h nem kevés borsot fognak törni a nagyok orra alá és a Top6-ból ki is fognak szorítani legalább egy csapatot. Csalódás viszont a WHU lesz. Szokás szerint elköltenek a egy kisebb vagyont, hogy aztán semmi ne jöjjön be az elképzelésekből. Pellegrini ide vagy oda szerintem ez a szokásuk idén sem fog változni. 

Czinkos: Meglepetéscsapatnak a Fulhamet mondanám. Jól igazoltak és senki sem tudja jelenleg, hogy mire számítsanak ellenük, ami a javukat szolgálja. Csalódás szerintem a West Ham lesz. Sokat igazoltak, erősödtek, de valahogy sosem jön ki a lépés nekik. Papíron egy 5.-6. helyre is jók lehetnének, de nincs meg a megfelelő edzőjük hozzá. 

Illlés: A pozitív meglepetés az Everton lesz, ők jól erősítettek, szerintem EL csoportkörért fognak menni idén. A csalódás a Chelsea és az Arsenal lesz, számomra lefelé ívelő pályát mutat a két csapat a szezon előtt, mind az igazolások terén, mind a stábok és a klubok vezetők terén.

6. Kik lesznek a Kiesők? 

Vik: Cardiff, Huddersfield és akkor a csalódás ösvényének mentén szerintem a Leicester sem ússza meg.

Crouch_15: Cardiff, Bournemouth, Huddersfield

BenErdelyi: A Huddersfieldnek már tavaly ki kellett volna esnie, szóval ők mindenképpen. Mellettük a Cardiffról sokat nem tudok, szóval gondolom ők és akkor tegyük hozzájuk a habisztiző Brightont, akiknek a "Second Season Syndrome" beköszön. 

Thommo: Cardiff, Huddersfield, Brighton

Czinkos: Premier League-ben ez szinte megjósolhatatlan, de véleményem szerint a Cardiff, Wolverhampton és a Southampton. Utóbbi tavaly is éppen, hogy elkerülte a Championshipet és a nyárom sem igazán tudtak erősödni.

Illés: Cardiff , Huddersfield, Southampton. Jelenleg így gondolom a szezon előtt, de a harcba csatlakozhat időközben azért még néhány alakulat. 

7. Ki lesz a legtovább menetelő angol csapat a BL-ben?

Vik: A Manchester Uinted tol egy all-int, és mindent a BL menetelésre fog feltenni. Így csak a legjobb 16 között esnek majd ki. A City nyolc közé jut akárcsak a Liverpool. a Tottenham elhull valahol hamarabb. Hogy aztán ott ki jut messzebbre az már megtippelhetetlen. 

Crouch_15: Pepnek ez most már nem az első éve a City kispadján és véleményem szerint a vezetőség is inkább szavazna egy nemzetközi kupára, mint egy újabb bajnoki címre. Mondjuk az Európa Ligát lenne is esélyük megnyerni. Csak viccelek, ne bántsatok, ne bánts ... nincs humorérzéketek :( Szóval játékoskeret alapján őket is tippelhetném, de már csak azért sem fogom, mert ha múlt évben sikerült döntőt játszanunk egy olyan kerettel leigázva Európát, akkor az ideivel szintén lehetséges. Mi jutunk legtovább.

BenErdelyi: Hát. Ugye most a City, a Manu, a Tottenham meg mi vagyunk bent. A Manut szerintem megint kiejtik a 16 között (ha nem már a csoportkörben), a Spurs pedig idén a negyeddöntőbe jut (Pochettinoval valamilyen szempontból mindig fejlődnek....kicsit). A Citynek muszáj lesz elődöntőbe jutni, különben megint sírni fognak a szurkolók, nekünk pedig tök mindegy meddig jutunk, bónuszként nézzünk szerintem a BL-re idén, feltételezve, hogy közben még harcolunk a bajnoki címért. 

Thommo: A Spurs és a manu maximum 16-ig megy. Guardiolának bizonyítási kényszere van és inkább görcsölésbe fog átmenni a trófea hajkurászása miatt és valahol a negyeddöntő elődöntő környékén jön a menetrendszerű végállomás leszállás. Nálunk bármi lehetséges, ez a bajnoki cím elérhetőségétől fog függeni, de szerintem minimum a negyeddöntő meglesz. 

Czinkos: Egyértelműen Manchester City. A Liverpool nem fogja tudni megismételni a tavalyi menetelését, mert most minden ellenfele készülni fog a presszingre. A City pedig mindent fel fog tenni, hogy végre BL-t nyerhessen. 

Illés: A tavalyi szezon után ez még kérdés? Persze nem szabad túl nagy mellénnyel kiállni, de helyre lettek téve az erőviszonyok a BL-ben és idén sem gondolnám, hogy a Liverpool megelégedne egy döntőtől rosszabb eredménnyel. 

Ez lett volna a mi kis előrejelzésünk, Ti, hogy látjátok igazunk lesz vagy tévedünk? 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3914171849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása