<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Bournemouth - Liverpool - Zsák, zsák, gólzsák

2018. december 07. 17:33 - Thommo

Sűrű sorozata van a csapatunknak, két hét alatt már az 5. tétmérkőzését fogja játszani, a következő egy hétben pedig még két kemény meccs lesz a terítéken. Holnap kora délután a PL 16. fordulójában a Vitality Stadionba látogatunk a Bournemouth otthonába.

Eddie Howe már hat éve irányítja a dél angliai csapatot és a bizalom rendületlen irányába. A fiatal menedzser előbb benntartotta csapatát a PL-ben, majd megszilárdította a jelenlétüket, most pedig eddigi legjobb rajtjukkal pár körrel a féltáv előtt 23 pontjukkal a 7. helyet foglalják el a tabellán. Ugyan az utolsó 5 fordulóból csak a legutóbbit tudták megnyerni, de a nehéz sorsolásukat látva érthetőbb is a gyengélkedés. Az eredményeiket nézve, ha a számukra kötelező meccseket hozni tudják és becsúszik egy két meglepetés akkor történetük legjobb helyezését és akár még az európai kupaporondot is megszerezhetik. 

A cél világos: Irány Európa

Eddie Howe remekül alkalmazza a csapatépítési szabályokat, mind a végy egy jó kapust-al és a keret korösszetételét tekintve. A keretben éppúgy megtalálhatóak a rutinos rókák, mint az éhes fiatalok és ez egy erős vázat ad csapatnak. Ha a rutinos játékosokról beszélünk elég csak Jermaine Defoe és Asmir Begovic nevét megemlíteni. A volt válogatott játékos a legeredményesebb aktív játékos a Pl-ben, de idén már nem számolnak vele komolyan, ugyanakkor remek mentora lehet a feltörekvő fiatal játékosoknak. Azoknak a fiataloknak, mint Ryan Frasier, vagy a van Dijk-i magasságokba törő Nathaniel Aké. A csapatot mégsem ők, hanem Callum Wilson repíti, a 26 éves játékos idén nagyszerű szezont fut, amit ékesen bizonyít 8 gólja és 6 gólpassza. 

Callum Wilsonnak pazar idényt fut eddig

Számunkra a Bournemouth egy kifejezetten kellemes ellenfél, de nem csak, mert az utolsó 9 velük való találkozásból hétszer nyertünk, hanem, mert mindig kifejezetten izgalmas és gólokban gazdag mérkőzéseket játszunk velük. Az előző szezonban kétszer is csúnyán elkalapáltuk őket. Előbb a 18. fordulóban vendégként mértünk rájuk csapást. A 4-0-ra megnyert találkozón testvériesen elosztottuk a gólokat, mindkét félidőben 2-2-őt. A gólokat Coutinho, Lovren, Salah és Firmino szerezték ebben a sorrendben. Tavasszal a 34. fordulóban csak 3-0-ra nyertünk az Anfielden. Mané már a 7. percben előnyhöz juttatott minket, de a következő találatra egészen a 69. percig kellett várni, akkor Salah talált be. A kegyelemdöfést ismét Bobby adta meg, aki a 90. percben állította be a végeredményt. 

Salah 40. gólját pont a Bournemouthnak lőtte

Eddie Howe viszonylag könnyű helyzetben van, csak 3 játékosára nem számíthat. Adam Smith, Lewis Cook valamint Dan Gosling nem léphet pályára sérül miatt. A Bournemouth várható kezdője: Begovic - Daniels - Aké - S. Cook - Francis - Fraser - Lerma - Surman - Brooks - King - Wilson

Jürgen Klopp viszont már ennyire nem lehet nyugodt. A Lallana - Oxlade duóhoz még a Burnley elleni meccs előtt csatlakozott Lovren és Mané, de most újabb nevek kerültek fel a listára. Joe Gomez az egyikőjük, aki pont a Burnley ellen sérült meg Mee hathatós segítségének köszönhetően. Rajta kívül még Clyne és Solanke sem bevethető. A Liverpool várható kezdője: Alisson - Robertson - VvD - Matip - TAA - Wijnaldum - Henderson - Keita - Shaqiri - Firmino - Salah

Ismét egy izgalmas mérkőzésre számíthatunk, ahol reményeink szerint nem szakad meg sok gólos széria sem. A győzelemmel nem csak tovább nyújtanánk a veretlenségi sorozatunkat, hanem megfelelő önbizalommal vághatnánk neki a keddi Napoli elleni sorsdöntő BL mérkőzésre. A Cseresznyéknek idén a nagycsapatok ellen nem megy, így akár segíthetnek is nekünk a céljainkban. A hétközi meccshez képest akár megint találkozhatunk egy felforgatott csapattal, igazából mindegy is, csak a győzelem a lényeg. 

A találkozót szombaton ebéd után/közben 13:30-tól a Spíler1 közvetíti. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3814453702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása