<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

West Ham United - Liverpool - A Moyes faktor

2021. november 06. 14:50 - Thommo

Kisebb kihagyás után újra visszatértünk és ismét kivesézzük a soron következő ellenfelünket. Holnap délután csapatunk Londonba utazik, hogy a nem túl eredeti nevű London Stadionban mérkőzzön meg a házigazda West Ham United csapatával. 

 

A Kalapácsosok menedzsere, David Moyes 2019 decemberében vette át a West Ham irányítását, akik akkor éppen a kiesés elől menekültek. Moyes akkor nagy változásokat nem tudott végrehajtani, de bent tartotta a patinás klubot a Premier Leagueben. A tavalyi szezonban aztán Moyes szabad kezet kapott és ez meg is látszott a WHU-n. Ugyan a TOP6 csapataitól csak elvétve tudtak pontot, pontokat rabolni, de a Leicester elleni kettős győzelem nagyban hozzájárult, hogy a Tottenhamet megelőzve a 6. pozícióban intsék le őket a végelszámolásnál, ezzel pedig jogot biztosítva maguknak az idei Európa Liga küzdelmeibe. A jelenlegi idényt parádésan kezdték, magabiztosan gyűjtötték be ismét a három pontot a Tottenham és a Leicester ellen. Két vereséget szenvedtek összesen, az 5. és a 7. fordulóban egyaránt 2-1-re kaptak ki a Manchester United és a Brentford csapatától, amivel így 10 forduló után 20 pontot gyűjtve a 4. helyen állnak. A Kalapácsosok bajnoki szezonjára nem nyomta rá a bélyegét a nemzetközi porondon való szereplés, olyannyira nem, hogy Moyesék 4 forduló után vezetik a csoportjukat és szinte már a zsebükben is van a továbbjutás. 

David Moyes hosszú idő után újra az evertoni idők magasságában jár.

Természetesen nem Moyes az egyszemélyes letéteményese a WHU sikereinek, hiszen kellenek a tulajok, akik kinyitották a pénzcsapot és persze maguk a játékosok is, akik az érdemi munkát elvégzik. A skót menedzser ezen a nyáron bő 70 millió fontot költött. Ebből az összegből elhozta a Stamford Bridgeről Kurt Zoumat és a CSKA Moszkvától a horváth támadó középpályást, Nikola Vlasicot. Emellett pedig 2 millió euróért kölcsönbe elhozta a PSG kapusát, Alphonse Areolát, akinek nem ismeretlen a PL világa, hiszen az előző szezont szintén Londonban, a Fulham csapatánál töltötte, szintén kölcsönben. 

Mivel nem volt nagy jövés menés a nyáron, így a régi játékosok érzik és élvezik a bizalmat, és akin ez leginkább látszik az, Michail Antonio. A 31 éves támadó már a hetedik szezonját kezdi meg a Kalapácsosoknál, de ilyen jól még nem kezdett. Antonio az előző szezonban 26 mérkőzésen ért el 10 gólt és 5 gólpasszt, míg a mostaniban 9 mérkőzés alatt már 6 gólnál és 3 gólpassznál jár. Said Benrahma és Pablo Fornals követik a házi góllövő listán Antoniot. Az algír válogatott Benrahma 3 góllal és ugyanennyi gólpasszal segíti csapatát, míg a spanyol Fornals szintén 3 góllal, de kettővel kevesebb assziszttal támogatja Moyes munkáját. A góllövésből azonban nem csak a támadók, hanem a védők is kiveszik a részüket. Ogbonna, Soucek, Ben Johnson és Cresswell egyaránt 1-1 gólt tett a közösbe. Míg az EB-t is megjárt Declain Rice 1 góllal és 3 gólpasszal a középpálya vezére. 

Michail Antonionak jamaicai válogatottságot ért a jó teljesítmény

Az előző szezonban a két csapat csak a bajnokságban találkozott egymással, és mindkét alkalommal Kloppék örülhettek a végén. 

Az első ütközetre a bajnokság elején, a hetedik fordulóban került sor az Anfielden. Azt a mérkőzést a vendégek kezdték jobban, akik a 10. percben Fornals révén megszerezték a vezetést. A spanyol egy rosszul kifejelt labdát gyűjtött be 16-os vonalánál, majd miután lekezelte azt könnyedén a kapu bal alsó sarkába jutotta azt. A bekapott gól nem okozott gondot a Hendoéknak, akik pont a kapitány lövésével egyenlíthettek volna, de a távoli bomba a kapufa rossz oldala mellett hagyta el a játékteret. A mezőnyfölény a 42. percben érett góllá, amikor is Salaht buktatták a 16-on belül, amit Kevin Friend kis hezitálás után befújt. A büntetőt maga Salah végezte el, aki nem is hibázott. Fordulás után mindkét csapatnak adódtak helyzetei, de gólt csak a Liverpool tudott lőni. Előbb egy kontra végén egy kisebb keveredés után Diogo Jota lőtt a kapuba, de hosszas videózás után Friend les címén annullálta a találatot. Azonban Jota nem adta fel és a 85. percben csak betalált. Shaqiri ugratta ki mesterien Jotat, aki három védő közül bújt ki és végül a kapuba talált. 

A bajnoki visszavágóra a 21. fordulóban került sor a London Stadionban. Azt a mérkőzést is a Kalapácsosok kezdték jobban, de ahogy közeledtünk a félidő vége felé Origiék úgy vették át az irányítást, sőt a belga révén majdnem a vezetést is megszerezték. A második játékrész elején mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, de mind Salah, mind Antonio elpuskázta a saját lehetőségét. A jég az 57. percben tört meg, amikor is Salah kapott remek labdát, majd pár csellel beverekedte magát a 16-on belülre és kilőtte a hosszú felső sarkot. Tizenegy perccel később ismét Salah villant. A WHU végzett el szögletet, amit a védők hatástalanítottak, Trent indította egy szép keresztlabdával Shaqirit, aki szintén egy keresztlabdával hozta helyzetbe Salahat, aki miután lekezelte a labdát szépen elpöccintette azt Fabiankski mellett. A kegyelemdöfést a 84. percben Wijnaldum adta meg, aki egy gyönyörű összjáték után váltotta gólra Firmino labdáját. Craig Dawson 87. percben szerzett fejes gólja csak a szépítésre volt elég. ,

Salah góljai élményszámba mentek a WHU ellen

Sérülések tekintetében a hazai csapatnál több jó hír is van. Ugyan Andriy Yarmolenko és Nikola Vlasic is kihagyta a Genk elleni EL találkozót és holnap sem lépnek pályára, de Ben Johnson és Kurt Zouma is visszatér a kezdőbe. Ahogyan Tomas Soucek, Pablo Fornalis és Jarrod Bowen is egészséges és várhatóan velük is kezdőként számolhat Moyes. A WHU várható kezdője: Areola - B. Johnson - Zouma - Ogbonna - Cresswell - Rice - Soucek - Bowen - Fornals - Benrahma - Antonio

Jürgen Klopp számára azonban sokkal több gondot okozhat a holnapi kezdő összeállítása. A német szakember megerősítette, hogy Firminonak komolyabb a sérülése és rá csak a válogatott szünet után számíthatunk legközelebb. Curtis Jones egy edzésen összeszedett szemsérülés miatt marad partvonalon kívül. Keita, Milner és Elliott továbbra sem bevethető, míg a Fabinho Thiago páros sem teljesen száz százalékos, de ők legalább játszhatnak holnap. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Konaté - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Thiago - Salah - Jota - Mané

Holnap igazán szórakoztató mérkőzésre van kilátás, hiszen mindkét csapat a támadófocira helyezi a hangsúlyt. Moyes célja egyértelműen a Pool hiányos középpályájának a szétzilálása lehet. Ugyanakkor Kloppék idegenben is rendre jól teljesítenek, valamint a legutóbbi öt szezonban egyszer sem szenvedtünk vereséget a Kalapácsosoktól. A PL mérlegünk is elég egyhangú velük szemben, 31 győzelem, 10 döntetlen és 9 vereség, 96-45-ös gólkülönbséggel. 

A mérkőzést vasárnap 17:30-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4716747680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása