<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Wolverhampton Wanderers - Liverpool - Farkasokkal táncoló

2018. december 20. 18:49 - Thommo

Az ünnepek közeledtével újabb sűrű program veszi kezdetét a világ legerősebb bajnokságában, a Liverpool pedig már pénteken este meg is kezdi az év végi nagy hajrát. A PL 18. fordulójában az újonc Wolverhampton Wanderers csapatához látogatunk. 

A 2016/17-es idény után nagy változások álltak be a Farkasok csapatánál. A csalódást keltő szezon után (15. hely) menesztik Paul Lambert menedzsert és kinevezik a Porto korábbi vezetőjét Nuno Espirito Santo-t. Önmagában ez a lépés még nem lett volna elég a dicsőséghez, kellett hozzá, hogy a tulajok kinyissák a pénztárcájukat is. Így pedig megalapozták egy jó csapat alapjait. A 2017/18-as idény nagy részét a tabella tetején töltötték, amit aztán végül 9 pont előnnyel be is húztak. Most nyáron aztán ismét nyílt a pénzcsap és ismét minőségi játékosokkal erősítették meg a keretet. Nem is szerepelnek rosszul, 17 kör után 25 pontot gyűjtve a 7. helyen állnak. Több szép eredményt is elértek, többek közt nemrég 2-1-re verték a Chelsea-t, míg a City, United, Arsenal trió sem bírt velük, és mindhárom találkozó 1-1-re végződött. A nagyok közül egyedül a Tottenham tudta legyőzni őket. Ha továbbra is ezt a formát hozzák, akkor akár még az EL is összejöhet nekik. 

Espirito Santo: Minden rendben, nincs itt semmi látnivaló

Ahogy fentebb említettük, nyáron jelentős összeg állt rendelkezésre az újonc keretének megerősítéséhez, amit aztán Santo remekül költött el, még akkor is, hogyha fél Portugáliát a ködös Albionba költöztette. Raúl Jiménez ugyan mexikói, de ő a Benfica-tól került kölcsönbe a Farkasokhoz és eddig meg is szolgálta a bizalmat. A 27 éves csatár eddig 10 gólban vállalt szerepet (5-5 gól és gólpassz), emellett rendkívül fontos tagja a csapatnak. A Wolverhampton másik legeredményesebb játékosa a jobbhátvéd Matt Doherty (3-3 gól és gólpassz), aki robertsoni babérokra tör. Olyan játékosok alkotják még a házigazdák keretét, mint az EB győztes Rui Patrício és Joao Mutinho. Meg kell még említenünk a Farkasok csapatkapitányát, aki anno a Liverpool akadémiáján pallérozódott, de a nagycsapatban sosem tudott bemutatkozni, ő Conor Coady. A 25 éves scouser középhátvéd 2005-2011 között ölthette magára a vörös mezt, a nagyok között 2-szer léphetett pályára 62 perc erejéig, de kibontakozni a Huddersfield-nél, majd a Wolverhampton-nál sikerült neki. 

Coady: Elpocsékolt tehetség vagy ez a szint a realitás?

Ugyan a Wolverhampton hó pár évet a másodosztályban töltött, ennek ellenére nem is olyan régen játszott egymással a két együttes. Egészen a múlt év elejéig egy FA kupa találkozóig kell visszamenni az időben. A Pool a Klopp éra legrosszabb periódusában volt - 2017 januárjában 9 meccsből csak 1-et tudtunk megnyerni - és ebben az időszakban jött velünk szembe a Wolves. Kupameccs lévén egy felforgatott kerettel vágtunk neki a találkozónak, ahol már az első percben hátrányba kerültünk Stearman fejesének köszönhetően. A 41. percben pedig már 2-0 állt az eredményjelzőn, Andreas Weinmann váltotta gólra Hélder Costa aznapi második gólpasszát. Firminioék hiába nyomtak egész meccsen, az erőlködésből csak egy Origi gólra futotta, ezzel a vereséggel pedig elbúcsúztunk az FA kupa további küzdelmeitől. 

Joe Gomez tehetetlen volt azon a meccsen

Espirito Santo jól gazdálkodhat a játékosaival annak ellenére, hogy egyik húzóembere Diogo Jota sérült, de rajta kívül csak Jonny Castro és az eltiltását töltő Ebank-Landell nem léphet pályára. A Wolves várható kezdője: Patrício - Boly - Bennett - Coady - Neves - Moutinho - Costa - Gibbs-White - Doherty - Jiménez - Traore

Kloppnak portugál kollégájával ellentétben nagy fejtörést okoz összerakni a csapatot, annak is a védelmét. Gomez, Matip és Trent is sérült ebből a szekcióból, így vagy a united ellen remekül játszó Clyne vagy Milner játszik jobbhátvédet. A Pool várható kezdője: Alisson - Robertson - VvD - Lovren - Clyne/Milner - Wijnaldum - Henderson - Fabinho - Mané - Firmino - Salah

Izgalmas találkozónak nézünk elébe, a Farkasok eléggé meg tudják nehezíteni a nagyok dolgát, mindazonáltal a mieink nagyon jó formában vannak és a múlt heti remek mérkőzések jelentősen megnövelték a társaság önbizalmát, amivel kellemesen végig tudják vinni az év végi őrületet. 

A mérkőzést péntek este 20:30-tól a Spíler1 közvetíti

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5714503542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása