<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Arsenal - Második félidő

2018. december 28. 15:11 - Thommo

Második félidejéhez, vagyis a tavaszi szezonjához érkezett a világ legerősebb bajnoksága, 19 mérkőzés választ el minket az első PL, összességében pedig a 19. bajnoki címünkhöz. Első állomásként az Arsenal állja utunkat, akikkel az Anfielden mérkőzünk meg szombaton 18:30-kor.

Mikor nyáron Unai Emery átvette az Ágyúsok csapatát, sokan kételkedve fogadták a kinevezését, de a spanyol szakember hamar rácáfolt a zúgolódókra. Az első két fordulóban két bajnokesélyes csapattal (City, Chelsea)  találkoztak és mind a két alkalommal vereséget szenvedtek és hamar a táblázat alján találták magukat, de innen robbantottak egy nagyot és 14 meccses veretlenségi sorozatot produkáltak, amiből az első hetet meg is nyerték. Ezt a remek szériát két héttel ezelőtt a Soton szakította meg, akik meglepetés győzelmet arattak és 3-2-re győzték le a londoni alakulatot. Jelenleg tőlünk 13 ponttal lemaradva az 5. helyen állnak a tabellán

Emery kinevezése tökéletes választás volt

Persze nem csak Emery felelős a jó eredményekért, a dicséret ugyanúgy megilleti a két támadót, Aubameyangot és Lacazette-t is. A két villámléptő csatár együtt 19 gólt és 9 gólpasszt szerzett, ebből a gaboni 13 találattal vezeti is a PL góllövő listáját. Mesut Özil és Mkhitaryan is hasznason focizik, akárcsak a fiatal nigériai szélső Iwobi is. Emery legnagyobb találmánya mégsem ez az öt játékos, hanem a francia másodosztályból igazolt 19 éves középpályás Mattéo Guendouzi. Az aprópénzért vásárolt - Fellainit és David Luizt megszégyenítő hajkoronájú -  játékos, ugyan még nem nyújt konzisztens játékot, de már most az Ágyúsok egyik legfontosabb játékosa. 

Guendouzi szép karriert futhat be, érdemes lesz rá odafigyelni

A két együttes másfél hónappal ezelőtt, november 3. találkozott egymással az Emirates-ben, a 11- fordulóban. Parádés mérkőzést játszott egymással a két gárda, már az első perctől kezdve egymásnak estek a csapatok. Felváltva alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, amiket Alisson és Leno is hatalmas bravúrral hárított. Amikor aztán sem ők, sem a védelem nem tudott beavatkozni akkor a szerencse állt a kapusok mellé, valamint Andre Marriner játékvezető, aki mindkét félnek les címén érvénytelenített 1-1 gólt. Így 0-0-s eredménnyel mehettek félidőben az öltözőbe. Fordulás után aztán ugyanott folytatták a csapatok ahol abbahagyták. Az Arsenal uralta a játékot és több helyzetet is dolgoztak ki, de gólt mégis a Pool tudott szerezni. Egy kontra támadás után Mané húzott el a balszélen és a beadását Leno csak kiöklözni tudta, amire Milner érkezett és köszönte szépen, a 16-os vonaláról az üres kapuba vágta a zsugát. 61. perc 0-1. A bekapott gól után is folytatódott a parádé, egyik csapat sem állt vissza, továbbra is dolgozták ki a helyzeteket, de az utolsó mozdulatokba mindig hiba csúszott vagy a kapusok voltak szuggerálták meg a labdát. A 82. percben aztán Lacazette kapott egy remek kiugratást, amire Alisson kimozdult, de nem érte el a csatárt, aki 3 védő között kiszorított helyzetben a hosszúba küldte a labdát. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, a vége megérdemelt pontosztozkodás lett. 

Milner nem kegyelmezett

Emery érkeztével sem szűntek meg azok a problémák, hogy a szezon közepére a fél csapat inkább a kórházi elfekvő gárdáját erősítse, mintsem a pályán rúgja a bőrt. Most is egy kisebb kupac játékos van a maródiak listáján. Mustafi, Holding, Mavropanos, Bellerín, Mkhitaryan, Welbeck szinte biztosan nem lépnek pályára, Koscielny, Monreal játéka pedig kérdéses. Ezekkel az előjelekkel az Arsenal várható kezdője: Leno - Kolasnic - Koscielny? - Sokratis - Lichtsteiner - Guendouzi - Xhaka - Torrerira - Özil - Lacazette - Aubameyang

Klopp ebből a szempontból sokkal egyszerűbb helyzetben van, Trent újra játékra jelentkezett, így Milner visszatérhet a középpályára. Az LFC várható kezdője: Alisson - Robertson - VvD - Lovren - TAA - Wijnaldum - Henderson - Fabinho - Mané - Firmino - Salah

Az Arsenallal szokás szerint nagy tempójú hajtós meccseket szoktunk játszani, és most is erre lehet számítani. A nagy tempó mellett megszoktuk a gólgazdag mérkőzéseket, az utolsó 10 meccsen átlagban 4 gól esett, ami elég szép arány. Csapatunk remek formában várja az idei év utolsó mérkőzést, és egy Arsenal elleni győzelem remek motiváló erő lehet a következő City elleni 6 pontos derbire. 

A mérkőzést szombaton 18:30-tól a Spíler1 közvetíti 

Jó szurkolást és Boldog Új Évet mindenkinek! YNWA! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9814518860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása