<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Barcelona - Liverpool - Az előrehozott döntő

2019. április 30. 18:07 - Thommo

Holnap este a BL elődöntőjének első felvonásaként, Klopp és csapata a Camp Nou-ban lép pályára a Barcelona vendégeként. A párharc győztese nagy valószínűséggel a sorozat győztese lesz, nem lebecsülve a Tottenham, Ajax duót. 

Ernesto Valverde csapata a hétvégén a Levante legyőzésével bebiztosította a katalánok újabb bajnoki címét, ezzel a hátralévő 3 forduló már csak formalitás. A bajnokságban november 11. óta nem kaptak ki, ez 22 meccses veretlenségi sorozatot jelent. Legutóbb január 23. szenvedtek vereséget, akkor a Copa del Rey negyeddöntőjének első mérkőzésén kaptak ki a Sevilla otthonában 2-0-ra. 

Valverde - a bajnokság megvan, de vajon lesz-e triplázás?

A Barcelona a BL-ben a B jelű kvartettbe került a PSV, a Tottenham és az Inter társaságában, amit magabiztosan meg is nyertek. Első három csoportmeccsüket magabiztosan megnyerték, hogy a csoport visszavágókra kicsit kiengedjenek és az Interrel valamint a Tottenhammel csak 1-1-est döntetlent játszanak. Az egyenes kieséses szakaszban az Olympique Lyon került az útjukba, az első meccsen gólnélküli döntetlent játszottak a felek, de a visszavágón a katalánok kegyelmet nem ismerve 5-1-re lépték le a franciákat. A negyeddöntőben aztán az Ole Gunnar Solskjaer vezette Manchester United került a Barca útjába, de a norvég tréner által hozott lendület eddigre már elfogyott, így Messiék kettős győzelemmel (0-1; 3-0) léptek túl a haldokló "óriáson". 

Smalling hiába fogadkozott teljesen fogalmatlan volt Messivel szemben. Felkészül van Dijk...

És ha már Messi, nem lehet elmenni a teljesítménye mellett, a Barca messze legjobb játékosa még mindig. Természetesen ezzel nem árultunk el nagy titkot, de Ronaldo hiányában abszolút dominálta a LaLigát, 34 találatával fölényesen vezeti a góllövőlistát. A BL-ben szintén ő a legeredményesebb mesterlövész a maga 10 találatával. Mellette Suarez magához mérten kissé csendesebb volt ebben a szezonban, de a spanyol pontvadászatban ő is eljutott 21 gólig. Másik volt játékosunknak már nem volt ennyire jó szezonja. Philippe Coutinho ugyan 33 meccsen lépett pályára a bajnokságban, de a meccsek 60 százalékában volt csak kezdő, és mindössze csak 8 meccset játszott végig. Valverde nem találja Cou helyét, aki ugyan idén összehozott 11 találatot, de látványosan nem találja a helyét a katalán fővárosban. 

Megérte???

A két csapat legutóbb, 12 évvel ezelőtt találkozott a 2006/07-es kiírás nyolcaddöntőjében. Akkor Riise, Bellamy és az elhíresült gólörömmel legyőztük őket a Camp Nou-ban 2-1-re. A visszavágón azonban Gudjohnsen találatával a Barca nyert, de idegenben lőtt több góllal mi mentünk tovább, és meg sem álltunk a döntőig, ahol a Milan revansot vett Isztambulért. 

Bellamy és az elhíresült gólöröm

Mindkét csapat szinte 100%-os kerettel készülhet a nagy összecsapásra. Valverde egyedül a térdsérülésben lábadozó Rafinha-ra nem számíthat. Barca: Ter Stegen - Sergie Roberto - Pique - Lenglet - Alba - Rakitic - Busquets - Arthur - Messi - Suarez - Coutinho

Klopp a legutóbbi edzésen készült képek alapján mindenkire számíthat. Firmino kisebb sérülése is helyre jött, ő is aktívan részt vett a tréningen, így szinte biztosra vehető a játéka. LFC: Alisson - Robertson - VvD - Matip - TAA - Fabinho - Henderson - Wijnaldum - Mané - Firmino - Salah

Európa jelenleg 2 legjobb csapata csap össze - a harmadik csak a kanapéról Fifázva juthat el idáig - ahol a legjobb játékosok csapnak össze. Külön csemegének ígérkezik a Messi van Dijk párharc, ahogy majd Matipra is nehéz feladat hárul Suarez semlegesítésében. A túloldalon Salahék okozhatnak nehéz perceket a nem éppen a gyorsaságukról híres Pique - Lenglet párosnak. Egy rendkívül türelmes és koncentrált Liverpoolnak kell kifutni a pályára, hogy egy jó eredménnyel, akár előnnyel mehessünk haza, de Klopp biztosan kitalálta az ellenszert a Barca játékára.

A mérkőzést szerda este 20:15-ös stúdiós felvezetéssel, valamint 21:00-s kezdéssel az M4 fogja közvetíteni

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4214795886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása