<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Crystal Palace - Mumusból kedvenc

2021. szeptember 17. 17:29 - Thommo

A hétközi Milan elleni BL győzelem után tovább robog a Premier League és vele a Henderson vezette Liverpool is. Holnap délután az a Crystal Palace látogat az Anfieldre, akik történelmük során igen sok borsot törtek (legutóbb a 2013/14-es szezonban) a Pool orra alá, de mára a mumus igazi kezesbáránnyá és az egyik kedvenc ellenféllé változott. 


A Crystal Palace az elmúlt években nem az állandóságáról volt híres, vagyis csak az volt állandó velük kapcsolatban, hogy a szakértők és a liga is mindig a tisztes helytállással végződő kiesést várta tőlük, akik ezt a szívességet valahogy sosem akarództak végrehajtani. Ezt persze nem segítette a folyamatos edzőváltás sem, bár az elmúlt két évben Roy Hodgson személye jelentett egy biztos pontot. Azonban a jó öreg Roy papa nyugdíjba vonult és a Sasoknak újra új edzőt kellett találniuk. Ez a személy pedig nem más lett, mint a játékoskorában az Arsenallal megannyi rekordot elérő francia Patrick Vieira. Vieira személyében nem egy első bálozót szerződtetett a londoni klub, hiszem a francia szakember a City utánpótlásában kezdett, de két és fél évig irányította a New York City FC-t és ugyanennyi ideig az OGC Nice csapatát. Vieira a Palace vezetőségének a teljes bizalmát élvezi, amiről mi sem árulkodik jobban, mint az elköltött 73,5 millió euró. Érkezett többek közt Marc Guehi a Chelseatől, Joachim Andersen a Lyontól vagy Odsonne Eduard a Celtictől. Miközben olyan játékosok távoztak, mint Connor Wickham, Patrick van Aanholt, Andros Townsend, Gary Cahill vagy a Mersey partján igen jól ismert Mamadou Sakho. Vieira pedig nem is kezdett rosszul a Palace padján. Első mérkőzését a Chelsea ellen ugyan elbukta, de a Brentford ellen első pontját már megszerezte, az első győzelemre sem kellett sokat várni, az előző fordulóban nagy meglepetésre sima 3-0-val küldték haza az addig hibátlan Tottenhamet. 

Vieira karizmatikussága a pályán aranyat ért, hozzáállásával a padon is szép sikereket érhet el

Wilfried Zaha kétségkívül még mindig a Palace arca, aki az előző szezonban feledtette a 19/20 gyengébb idényét, és ismét megmutatta, hogy képes elvinni egy csapatot a hátán. Az elefántcsontparti születésű angol játékos 11 góllal és 2 gólpasszal volt csapata vezére és letéteményese az újbóli PL tagságnak - habár az nem is forgott veszélyben-. Zahanák azonban végre akadtak társai is, Christian Benteke 10 gólt és 1 asszosztot tett a közösbe, míg a Champoból kimenekített Eberechi Eze 4 góllal és 6 gólpasszal hálálta meg a bizalmat. Az idei szezonban Benteke és Zaha is hozza magát, míg Eze sérülés miatt nem lépett, és még sokáig nem is fog pályára lépni. Azonban vannak új arcok, akik igyekeznek hozzátenni a Palace teljesítményéhez, ilyen a Chelseatől kölcsönben lévő Conor Gallagher, aki 2 gólall és 1 gólpasszal vezeti a házi góllövő listát, valamint az átigazolási piac utolsó napjaiban érkezett, eddig 6 percet! játszó, francia Odsonne Edouard, akinek ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy két gólt szerezzen, ráadásul mindkettőt a Tottenham ellen. 

Zaha vajon Edouard személyében megkapta a régóta várt minőségi társat?

A két gárda kétszer találkozott az előző idényben és mindkétszer Hendersonék lehettek boldogak. A bajnoki odavágót december közepén a 14. fordulóban rendezték meg a Selhurst Parkban, ahol igazi gálát tartott a vendég csapat. Minamino vezetésével már a 3. percben 0-1 állt az eredményjelzőn, amit Hendo és Mané egy, Bobby és Salah további két két góllal fejelt meg, így téve igazi kiütéssé a találkozót. 

A 7-0-s sikerből az egész csapat kivette a részét

A bajnoki visszavágóra a szezon utolsó fordulójában került sor az Anfielden, ahol újra szurkolók előtt léphettek pályára Trenték, és bár gálát most nem láthatott a 10000 néző, a 2-0-s végeredménynek és ezzel a bajnoki harmadiknak befutó gárdának nagyon örülhettek a kilátogatók. A találkozó mindkét gólját Sadio Mané szerezte, aki előbb Firmino, majd Salah passzát váltotta gólra, a szenegáli így végül 11 góllal zárta a bajnoki szezont. 

Mané dupla, bajnoki bronz, BL csoportkör, Gini búcsú, egy zaklatott szezon végén vegyes érzelmekkel várhattuk az offseasont

A holnapi mérkőzés előtt mindkét menedzser a bőség zavarával küzd. Ugyan Vieira nem számíthat Eze-re és Nathan Fergusonra, mindketten achilles-ín szakadással küzdenek, míg Jeffrey Schlupp combizom sérülés miatt marad a partvonalon kívül, addig Michael Olise visszatért és Edouard kezdőben való szerepeltetése is valószínűnek vehető. A Palace várható kezdője: Guaita - Ward - Andersen - Guehi - Mitchell - McArthur - Kouyate - Gallagher - Ayew - Edouard - Zaha

Jürgen Klopp a hétközi Milan elleni BL derbin igencsak megkeverte a kártyáit, amik végül őt igazolták, de a holnapi összecsapás alkalmával Thiago valószínűleg visszaveszi helyét a kezdőben Keitatól, mint ahogyan Mané és a megsérülő Origitól. Elliott jól sikerült műtétje után hosszú rehabilitáció vár rá, és akárcsak Taki vele sem mostanában fogunk találkozni. Bobby Firmino és Neco Williams pedig továbbra sem alkalmas a játékra, bár az ő visszatérésükre nem kell olyan sokáig várni. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Matip - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Thiago - Salah - Jota - Mané

Mindkét csapatnak van miből táplálkoznia a holnapi mérkőzés előtt. A Palace a Tottenham legyőzésével vehetnek új irányt, míg a mieink a BL egyik halálcsoportjában - az eredménytől függetlenül - viszonylag könnyen léptek át a Milanon. Persze Salahék nem mehetnek biztosra, hiszen a Edouarddal és Gallagherrel megtámogatott Zaha bármikor képes borsot törni a nagyok orra alá. 

A mérkőzést szombaton 16:00-tól a DigiSport1 közvetíti! 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6216691916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása