<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Red Bull Salzburg - Bikafuttatás az Anfield Roadon

2019. október 02. 08:33 - RedDri

Ma este folytatódik a versenyfutás a Nagyfülűért, amikor is a Red Bull Salzburg csapata látogat az Anfieldre. Mindkét gárda lehengerlő formában van, és veretlenül vezeti hazája bajnokságát, így parázs összecsapás várható. Vajon csapatunk vörös meze mennyire paprikázza majd fel az osztrák bikákat?

Az idei BL sorozat egyik meglepetése és egyben üde színfoltja az osztrák bajnok. A Red Bull Ausztria egyik legsikeresebb csapata. Ezt leginkább a 2000-es években elért sikereinek köszönheti, ugyanis a 2006-os idényt követően összesen 10 bajnoki címet zsebelt be a gárda. Az idei szezonban is magabiztosan vezetik az osztrák Bundesligát 9 fordulót követően (8 győzelem, 1 döntetlen), és a gólokért sem mennek a szomszédba a sógorok. Már 40-szer zörgették meg az ellenfelek hálóját, és mindössze kilencszer kapituláltak, ami azt jelenti, hogy meccsenként átlagosan több mint négy gólt szereztek és mindössze egyet kaptak. Hasonló statisztikával rendelkeznek egyelőre a BL-ben is, hisz a bikák történetük első csoport mérkőzésén 6-2-re ütötték ki a Genket. Nem rossz egy újonctól, nem igaz? És hogy ki áll a sikereik hátterében? Engedjétek meg, hogy bemutassuk a csapat menedzserét, Jesse Marscht!

Marsch és a Red Bull jó párost alkotnak

Az amerikai szakember edzői pályafutása nem tekint vissza túl nagy múltra. Karrierje kezdetén Bob Bradley kezei alatt pallérozódott az amerikai labdarúgó válogatottban, majd 2011-ben a Montreal Impact vezetőedzője lett. A Montreal 42 ponttal a 12. helyen végzett, így Marsch 2012-ben távozott a klubtól. Rövid szünetet követően 2015-ben állt újra ringbe, és a New York Red Bulls csapatánál váltotta Mike Petke-t, aki a klub történetének legsikeresebb edzője. Azonban a szurkolóknak nem kellett csalódniuk benne, mivel első idényében a New York klubrekordot jelentő 18 győzelemmel és 60 ponttal az MLS alapszakaszának legjobbjának bizonyult, őt pedig megválasztották az év edzőjének. További két év new yorki tartózkodás után Marsch 2018-ban elfogadta a Red Bull Liepzig ajánlatát, így a Ralph Rangnick által vezényelt német csapat másodedzője lett. A párosuk eredményesnek bizonyult, hisz vezetésükkel a Lipcse 3. helyen végzett a Bundesligában, ezzel biztosítva a csapat helyét az idei BL sorozatban, illetve bejutott a német kupa döntőjébe is, ahol a Bayern München végül túl nagy falatnak bizonyult számukra. A sikeres idényt követően pedig az idei szezon kezdetén a lipcsei gárda testvércsapatának kispadján váltotta Marco Rose-t. A Salzburgnál elért eddigi eredményei magukért beszélnek, azonban a sikerek receptjének további fontos összetevője a klub megfontolt vezetősége, akik tudatosan építették fel az osztrák bajnokság egyik legmeghatározóbb dinasztiáját.

Mosolyalbum: Daka, Szoboszlai, Stankovic és Haaland

Dietrich Mateschitz osztrák üzletember neve biztosan sokaknak ismerős, ugyanis ő alapította a Red Bull energiaitalt forgalmazó céget, és az ő tulajdonában van minden Red Bull csoporthoz tartozó sportegyesület is. 2005 áprilisában vásárolta meg az akkor még SV Austria Salzburg néven futó futball klubot, amelyet ezt követően neveztek át a jelenleg is ismert nevére. A klub utóbbi években folytatott játékospolitikájáról pedig csak szuperlatívuszokban beszélhetünk, hisz nem csak eredményes, de példamutató is. A csapat utánpótlás gárdája az FC Liefering az osztrák másodosztályban szerepel, és minden szezonban újabb és újabb tehetségek tesznek arról tanúbizonyságot, érdemes a fiatalokra építeni. Olyan játékosok bontogatták itt a szárnyaikat, mint Duje Caleta-Car, Konrad Laimer, Xaver Schlager, Hannes Wolf, Amadu Haidara vagy éppen a mi büszkeségünk, Szoboszlai Dominik. Mindemellett a klub játékos megfigyelőinek is jár az elismerés, hisz az évek során olyan csiszolatlan gyémántokra bukkantak, akik később meghatározó szerepet töltöttek be a csapatnál, majd eurómilliók ellenében távoztak. Ugye nektek is ismerősen cseng Sadio Mané és Naby Keita neve? Csak hogy párat említsünk a teljesség igénye nélkül. Ennek köszönhetően a klub az utóbbi hat évben több mint 215,5 millió eurós profitot termelt kizárólag a játékosok adás-vételéből! Mert így is lehet, nem igaz? Valószínűleg most valahol Manchesterben egy olajsejk a kényelmes babakék bőrfoteljében pezsgőzget, és nagyon csuklik… Azonban térjünk is vissza Salzburgba, ahonnan idén is több kulcsjátékos távozott, de ez cseppet sem látszik a csapat játékán. Az edző és játékosai között remek az összhang. Marsch gyorsan tanul és bízik a fiatalokban, ők pedig látványos és eredményes futballal hálálják meg a bizalmát. Kell ennél több? Nézzük is a várható kezdőcsapatokat!

Vajon ki nevet a végén?

A Red Bull védelmét várhatóan az a Maximilian Wöber vezényli majd, aki idén érkezett a Sevillától, és tapasztalata fontosnak bizonyulhat az ifjú gárdában. Mellette a brazil Ramalhoval, Kristensennel és Ulmerrel válik teljessé a védelem. A középpálya közepén Junuzovic mellett Bernede szokott helyet foglalni, azonban a sérülése miatt valószínűleg Mwepu Enock, vagy a japán Okugawa Masaya kaphat lehetőséget. A támadósorban pedig a bőség zavarával nézhet szembe Marsch. Minamino, Sekou és Hwang Hee-Chan 4, Daka 5, Haaland pedig 11 gólnál jár a bajnokságban, és akkor Szoboszlai Dominikről még nem is beszéltünk, aki kulcsfontosságú láncszem a középpálya és a támadósor között. A hírek szerint az előző fordulóban mesterhármast vágó Haaland lebetegedett, így a játéka kérdéses.

A Red Bull Salzburg várható kezdőcsapata: Stankovic – Kristensen – Wöber – Ramalho – Ulmer (c) – Mwepu – Junuzovic – Minamino – Szoboszlai – Hee-Chan – Haaland/Daka

Klopp előreláthatólag nem sokat változtat a hétvégi Sheffield United ellen pályára lépő csapaton. Matip egy apró sérülés miatt biztosan nem játszik ma, míg Alisson és Shaqiri továbbra sem bevethető. A kameruni helyén szinte biztos, hogy Joe Gomez juthat szerephez, míg a középpálya bal oldalán Wijnaldum helyét Milner foglalhatja el. A támadótriónk várhatóan most is változatlan marad.

A Liverpool FC várható kezdőcsapata: Adrián – Alexander-Arnold – Gomez – Van Dijk – Robertson – Henderson (c) – Fabinho – Milner – Salah – Roberto Firmino – Mané

A csoportkör első összecsapásán jól teljesítettünk a Napoli ellen, de a támadó harmadban mutatott pontatlan játékunk és egy szerencsétlen tizenegyes miatt mind a három pontot Olaszországban hagytuk egy döntetlen szagú mérkőzést követően. Így a Salzburg ellen most következő hazai meccs felértékelődött számunkra, mondhatni, a három ponton és a győzelmen kívül nincs más elfogadható eredmény. Mindazonáltal nincs okunk az aggodalomra, hisz mellettünk szól a tapasztalat, és mint tudjuk, a Liverpool az Anfielden egy egészen más fenevad. Így van Red Bull! Ma este nem az osztrák tartományok egy földesurával néztek farkasszemet, hanem Európa frissen koronázott királyával!

A mérkőzést 21:00-tól az M4 Sport közvetíti. Jó szurkolást! YNWA

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7015187070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása