<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Aston Villa - Liverpool - Asztalon Villa

2019. november 01. 20:05 - Thommo

fRobog tovább a Premiere League, már a 11. forduló küzdelmei következnek, Kloppék pedig egészen Birminghamig utaznak, ahol az Aston Villa csapatával mérkőznek meg, szombaton délután a Villa Parkban. 

Az Aston Villa három évnyi Championshipben való sínylődés után újra a PL mezőny tagja lett. Az előző szezon közepén kinevezett Dean Smith sikerre vezette az Oroszlánokat és feljuttatta őket a PL-be. A visszatérésük eddig nem alakul a legjobban, mindössze csak háromszor nyertek, igaz az egyik siker az Everton ellen jött össze. Jelenleg pedig a 15. helyen tanyáznak három pontra a kiesőzónától. A Villa sorsa ezután sem lesz sokkal könnyebb, múlt héten a City-vel játszottak, most mi következünk, majd a Wolverhampton utána pedig a MU, Chelsea, Leicester trió. 

Dean Smith és csapata könnyen a kiesőzónában találhatja magát

Az Aston Villa a Premiere League csapatai közül a legtöbb pénzt költötte a nyáron, összesen 134 millió fontot, amiért 12 új játékost hoztak a klubhoz, csak a támadószekcióba érkezett négy új labdarúgó. Közülük a Club Brugge-től érkezett Wesley kezdte el leghamarabb törleszteni a vételárát. A brazil támadó eddig 4 góllal és egy gólpasszal segíti új csapatát. A Lille-től érkezett holland-marokkói jobbszélső, Anwar el-Ghazi, akire még a Villa szurkolói elégedetten csettinthetnek, a 24 éves játékos 2 góljával és 3 gólpasszával hálálja meg a bizalmat. Rajtuk kívül még érdemes kiemelni a skót középpályást, John McGinn-t, aki már tavaly is a csapat meghatározó tagja volt. McGinn eddig minden percet a pályán töltött és 3 gólt szerzett, ezzel a teljesítménnyel, hamar túlszárnyalhatja a tavalyi produktumát, akkor 40 meccsen ért el 6 találatot és 10 asszisztot. McGinnhez hasonlóan teljesít a 24 éves ír középpályás Jack Gealish is, aki  McGinnel tökéletes párost alkot a középpálya közepén, akikre a Villa nyugodtan alapozhatja a jövőjét.

McGinn (7) és Grealish (10) hosszú távra megoldhatja a Villa középpályáját. 

A két csapat legutóbb a 2015/6-os szezonban találkozott egymással. Előbb az Anfielden csaptunk össze a Villával a 7. fordulóban, akkor Milner egy és Sturridge duplájával 3-2-re nyertünk. A Villa góljait Rudy Gestede szerezte. A tavaszi visszavágó már sokkal simábbra sikeredett, 6-0-ra nyertünk, góljainkon Sturridge, Milner, Can, Origi, Clyne és Kolo Toure osztoztak. 

Clyne a Villa ellen szerezte meg egyetlen gólját a Liverpool mezében

Dean Smith nem számíthat Keinan Davis játékára, aki combsérülés miatt kihagyja a szombati mérkőzést. Davisen kívül Gealish és Jota játéka is kérdéses holnap, de az ő szereplésükre van némi esélye a birminghamieknek. A Villa lehetséges kezdőcsapata: Heaton - Guilbert - Engels - Mings - Targett - Nakamba - Trezeguet - McGinn - Douglas Louis - El-Ghazi - Wesley

Klopp és a csapat háza táján sincsenek jobb hírek, Matipról kiderült, hogy legalább 6 hétig nem léphet pályára, Shaqiri felépülése sem halad olyan ütemben, mint azt a csapatnál várták. Clyne és a Keita pályára lépésére sincs esélye holnap. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Lovren - VvD - Robertson - Henderson - Milner - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

A Villa elleni meccs nem okozhat különösebb megerőltetést a csapatnak, ahogy a keddi Genk elleni BL meccs sem. Már most a jövő heti City elleni derbire kell koncentrálni, ami a bajnokság szempontjából az egyik kulcsfontosságú meccs lesz. Ennek okán akár több helyen is változás lehet a csapat összeállításában, Ox remekül tért vissza sérülését követően, Origi is pazar formában van. Viszont Fabinho egy esetleges Villa elleni sárga lappal kihagyhatja a City elleni meccset, így nem Klopp nem biztos, hogy erőltetni fogja holnap. 

A mérkőzést 15:25-től a Spíler1 fogja közvetíteni, a meccs 16:00-kor kezdődik

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8815278098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása