<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

FC Porto - Liverpool - Sárkányölők

2021. szeptember 27. 17:35 - Thommo

Tovább folytatódik a Bajnokok Ligája. Holnap este csapatunk Portugáliába, Porto városába látogat, hogy ott az Estadio do Dragaoban megmérkőzzön a város azonos nevű csapatával. 

Sergio Conceicaonak már ez az ötödik szezonja a Porto kispadján, és igen impozáns eredményeket tudhat maga mögött, két bajnoki arany mellé két ezüstöt szerzett, valamint egyszer egyszer megnyerte a kupát és a Szuperkupát is. A nemzetközi porondon is kellőképpen megállja a helyét a csapat, az elmúlt négy évben háromszor is a továbbjutottak a BL csoportköréből, és kétszer a legjobb nyolcig is eljutottak. Egyedül a 2019/20-as évben nem tudtak a BL főtáblájára jutni, ugyanis akkor a bajnoki második helyezés miatt csak a Playoffban kapcsolódtak be a küzdelmekbe, ahol viszont nagy meglepetésre az orosz FK Krasnodar idegenben lőtt több góljának köszönhetően kiütötte a portugálokat a csoportkörből. Abban az évben az Európa Ligával vígasztalódhattak volna, de hiába jutottak túl a csoportjukon, mert a kieséses szakaszban a Bayer Leverkusen jobbnak bizonyult náluk. Az idei szezonban is jól szerepelnek eddig, a bajnokságban például 35 mérkőzés óta veretlenek, legutóbb 11 hónapja a 2020/21-es szezon 6. fordulójában - a Pacos Ferreira-tól 3-2-re - szenvedtek vereséget. A mostani idényben 5 győzelem és 2 döntetlen mellett, négypontos hátrányban állnak a második helyen, az eddig hibátlan Benfica mögött. 

Conceicao irányításával stabil nemzetközi csapat a Porto

A Porto egyik kulcsjátékosa, az iráni Mehdi Taremi, aki az előző szezonban 48 mérkőzésen 23 góllal és 18 gólpasszal segítette a csapatát. Mellette a 29 éves portugál Sergio Oliveira volt még az, aki eljutott 20 gólig, de míg Taremi át tudta menteni tavalyi formáját, addig Oliveira még keresi azt. Nagyot fordult a világ a Luis Díazzal és Toni Martínezzel, hiszen az előző szezonban többnyire csereként beállva kaptak lehetőséget, addig a mostani idényben mindketten több bizalmat élveznek Conceicaotól. Ezt leginkább Díaz hálálja meg, a kolumbiai szélső tavaly 11 góllal és 6 gólpasszal is előkelő helyen állt a házi rangsorban, ebben a szezonban már 6 góljával már most közel jár a múlt idénybeli produktumához. A Portot, akárcsak az többi európai kiscsapatot - Ajax, PSV, Sporting...- minden évben szétszedik a nagyok, de az idei évben, köszönhetően a koronavírusnak nem szenvedett nagy károkat. Elvesztették Danilo Pereirat, aki már az előző szezont is PSG-nél töltötte, illetve a rutinos Moussa Maregat. Érkező oldalon leginkább a Gremiotól megszerzett 24 éves brazil Pepét lehet megemlíteni, de a 15 millió euróért szerződtetett szélső még nem igazán találja a helyét új csapatában. Illetve érdemes még megemlítenünk Marko Grujic nevét, aki már második éve szerepel kölcsönben a Sárkányoknál.

Luis Díaz remek teljesítményére több csapat európai topklub is felfigyelt 

A Liverpool és a Porto történelme nem mondható hosszúnak, de portugál szempontból annál fájdalmasabbnak, ugyanis Conceicao vezetése mellett háromszor érte meg a BL-ben az egyenes kiesés szakaszt a csapat, abból kétszer is a Vörösök búcsúztatták a kék-fehéreket. Legutóbb a 2018/19-es kiírás negyeddöntőjében csaptak össze Hendersonék a luzitánokkal. Elsőre egy 2-0-as győzelemmel kezdtünk Keita és Firmino góljaival az Anfielden, a portugáliai visszavágó aztán eggyel könnyebb lett, ott Mané, Salah, Bobby és van Dijk góljaira csak az azóta a Real Madridba szerződő Éder Militao tudott válaszolni, ezzel a mieink 6-1-es összesítéssel jutottak tovább az elődöntőbe, majd végül a fináléba, amelyen Hendo hatodszor emelhette magasba a Nagyfülüt. 

Összességében a Liverpool nyolcszor mérkőzött meg a portugál sztárcsapattal, ebből három döntetlen mellett ötször győztesen hagyták el a pályát a mieink. Az idei kiírásban egyik csapat sincs könnyű helyzetben, hiszen az egyik legerősebb csoportba kerültek a csapatok, de míg Kloppék nagy csatában győztesen hagyták el a pályát a Milan ellen, addig a Porto némileg felülmúlva magát, Madridban döntetlent ért el az Atletico ellen. 

Mané 2018 februárjában mesterhármast ért el a Porto ellen, ezzel ő a legeredményesebb a portugálok ellen 4 góllal

A holnap esti mérkőzés előtt Sergio Conceicaonak a védelem összeállítása okozhat kisebb fejfájást. Mbemba eltiltás miatt, míg a Pepe sérülés miatt kell, hogy kihagyja a találkozót. Továbbá az első számú kapus, az argentin Marchesín térdsérülés miatt fog hiányozni. A Porto várható kezdője: Costa - Corona - Cardoso - Marcano - Wendell - Otavio - Oliveira - Grujic - Díaz - Taremi - Martínez

Eközben Klopp is sűrűn törheti a fejét, hiszen a Thiago - Keita páros sérülés miatt továbbra sem bevethető, ahogyan Elliott és Neco Williams. Ezenkívül biztosan várható rotálás a kezdőben, hiszen a hétvégi City elleni bajnoki rangadóra a mester a lehető legerősebb csapatot szeretné a pályára küldeni. Ezt segítheti, hogy Firmino és Minamino is teljes mértékben elérhető, így nagy esély van mindkettejük játékára, ahogy Tsimikaséra is. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Matip - Gomez - Tsimikas - Hednerson - Fabinho - Jones - Salah - Firmino - Minamino

Egyik csapat sem számíthat könnyű mérkőzésre, hiszen a "B" csoportban minden pontnak nagy jelentőssége lesz a végelszámolásnál. Azonban a portugáloknak a megkevert védelme lehet a gyenge pontja, míg a mieink fejébe a szombati City elleni derbi kelthet zavart.

A mérkőzést kedden 21:00-tól rendezik meg, sajnos egyik hazai sportcsatorna sem tűzi műsorra! 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9116701700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása