<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Jordan Henderson - Az Ütem

2020. február 12. 11:11 - RedDri

Sokan tették már fel nekem a kérdést: “Mitől olyan különleges Henderson?” Ilyenkor mindig Jordan mentalitása ugrott be. Az attitűdje mindig is megkérdőjelezhetetlen volt. “Jó, jó, de ezenkívül mégis mi az, amiben jobb, mint a többi játékos? Mitől klasszis számodra Jordan Henderson?” Kíváncsi vagy a válaszra? Akkor tarts velünk!

8de0a65a2983e687341890d71705a08d.jpg

Here’s to you Jordan Henderson!” 

Őszintén szólva ilyenkor csak kerestem a szavakat. Igyekeztem összeszedni az érveket, amik a tézis mellett szólnak, de néha még magamat sem sikerült igazán meggyőzni. Nagyon szeretem Jordan Hendersont, szerintem egyszerűen fantasztikus! A jelenlegi keretből ő a kedvencem. De vajon mennyire kiemelkedő játékos Hendo?

Sokat gondolkoztam már ezen a kérdésen, és mindig ugyanarra jutottam: Igen, Jordan számomra valóban fantasztikus! Nem hiszem, hogy jelenleg bárki jobban megérdemelné a kapitányi karszalagot, mint ő.

De tényleg valódi klasszis? Majd jött a Wolves elleni mérkőzés, és meccsnézés közben villámként csapott belém a felismerés! Mint amikor egy puzzle darabjai összeállnak a fejedben. Mondhatni megvilágosodtam! És most elmondom nektek is, miért világklasszis a vörösök egyik legcsodálatosabb hangszere!

Jordan Brian Henderson 1990 nyarán látta meg a napvilágot Sunderland déli részén, a Wear folyó menti Herringtonban.  Ahogy sok más kölyök is, amikor csak tehette a bőrt rúgta a West Parkban. A középiskolás testnevelő tanára, Dave Robinson már ekkor is látta, mitől más az ifjú Jordan, mint a többiek. 
„Mindig kitűnt a csapatból, bármely poszton szívesen játszott, hogy ezzel segítse a csapattársait, a barátait. Egyszerűen imádott focizni! Mindig fejlődni akart, és ez azóta sincs másképp. A kezeim alatt játszott a 9, 10 és 11 éves korosztályban is. A hozzáállása megkérdőjelezhetetlen volt! Mindig volt benne valami plusz, valami extra! Fantasztikus srác volt már Farringdonban is, és még most is az. Az U16-os korosztályban dupláztak a csapattal, megnyerték a bajnokságot és a kupát is. Csodálatos kis gárda volt, és Jordan kulcsjátékos volt! Talán nem ő volt a kapitány, mert másoknak adtuk a karszalagot, hogy felnőhessenek a feladathoz, de ő mindig jó példával járt mindenki előtt.” 

Hendo már ilyen fiatalon is különleges volt, érettebb volt a koránál. Édesanyja testnevelő tanár volt, édesapja pedig rendőr. Ő maga úgy vélte, hogy igazán szerencsés srác volt. 
“Édesanyám sokkal izgágább volt, mint én. Mindig mozgásban volt, dolgozott, jött-ment. Én sokkal nyugisabb vagyok. Azt hiszem, az ő és édesapám életstílusa egész más volt, két különböző világ. És én mindkét világból a legjobbat kaptam!” 

Born in SunderlandMade in Liverpool 

 

Az angol középpályás a Fény stadionjában (Stadium of Light) bontogatta a szárnyait. Nem volt túl magas, de technikailag képzett, és sziklaszilárd személyisége volt, aminek eredményeképp mindig a saját korosztályánál idősebb csapatokban játszhatott. A fekete macskák akadémiájának akkori másodedzőjének, Kevin Ballnak jó szeme volt a tehetségek felismeréséhez. 
“Fizikálisan nem úgy fejlődött, mint egy 15 éves, de technikailag igen. És ami a többiek fölé emelte, az az attitűdje volt.

Ha kihagytam a csapatból, dühös volt rám. Mégis a legfontosabb dolog, amit elmondhatok róla, hogy Jordan mindig figyelt! Ha elmondtam neki, miben kell fejlődnie, egy szó nélkül ment, és csinálta.

Mindenkivel jó kapcsolatot ápolt. Beszélt a csapat orvosaival, a táplálkozásért felelős csapattal, és odafigyelt a csapattársaira is. Mindig ez volt a legfontosabb számára: “Mit tehetnék, hogy még jobb legyek?” Tovább maradt, gyakorolta a szabadrúgásokat, máskor a súlyokkal edzett, vagy másik játékosokról nézett videókat. Egyszerűen rendíthetetlen volt!” 

Ez az a mentalitás, ami miatt Jordan Henderson minden edző álma. Ball sem gondolta másképp! 
“Egy olimpiai csapatban Jordan biztos aranyérmes lenne! Ez jól összefoglalja, milyen is ő, ugye? Talán furán hangozhat ez, hisz csupa pozitív dolgot mondtam csak róla, de tényleg nincs semmi más, amit mondhatnék. Egyszerűen fantasztikus vele dolgozni!”