<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Aston Villa - Vissza a helyes útra

2020. július 04. 16:29 - Thommo

A csütörtöki kellemetlen vereség után nincs idő sokáig nyalogatni a sebeket, máris a következő feladatra kell koncentrálni. A csorba kiköszörüléséhez pedig nem is lehetne jobb alkalom, mint a holnap délutáni meccs, amit a kiesés ellen küzdő Aston Villa ellen játszunk, az Anfielden. 

Dean Smith a 2018-19-es idény első harmadában vette át a Villa-t, akik akkor még a Champoban vitézkedtek. A szezont az 5. helyen fejezték be, ami Play-off-ot ért nekik. Joggal bíztak a feljutásban, hiszen egy évvel korábban a döntőben maradtak alul a Fulhammal szemben. A döntő ismét összejött, de a lefújás után most ők örülhettek, miután legyőzték Frank Lampard Derby County-ját. A PL-nek úgy vágtak neki, hogy a minimális cél a bentmaradás, ennek megfelelően ki is nyitották a pénztárcát, de ez nem jelentett instant sikert. Olyannyira nem, hogy az első hét fordulóban mindössze csak 5 pontot gyűjtöttek, ami csak a 18. helyre volt elég. A Norwich és a Brighton elleni két győzelem után úgy tűnt, hogy végre összerázódtak és folytatják a menetelést, de a sorsolásuknak és a formájuknak köszönhetően a következő 10 meccsből csak egyet tudtak megnyerni. Utolsó győzelmüket január végén aratták a szintén a kiesést elkerülni igyekvő Watford ellen. Azóta 8 meccset játszottak és összesen 2 pontot gyűjtöttek, amivel egyre jobban kezd biztossá válni, hogy jövőre újra a Champoban találkozhatunk velük. A kiesőjelöltek közül a Villanak a legnehezebb a sorsolása. 

Dean Smith tekintetével már a Champot fürkészi

Az Aston Villa sok pozitívumot nem tud ebben az idényben felmutatni, de azon kevesek közül, amit mégis azok közül kimagaslik a csapat saját nevelésű játékosa, Jack Grealish. A 24 éves angol támadó középpályás üde színfoltja a Villanak. Grealish csapata legeredményesebb és legkreatívabb játékosa, ezt bizonyítja 7 gólja és 6 gólpassza, nem véletlen, hogy a PL élcsapatai sólyomként kőröznek a Villa feje fölött, hogy lecsaphassanak a tehetséges játékosra. Az új szerzemények közül Wesley és Anwar el-Ghazi azok, akik igyekeznek a vételárukat törleszteni. A brazil 5 gólja egy csatárhozás képest édeskevés, de csak 21 mérkőzésen lépett pályára. Míg a holland marokkói szélső 4-4 góllal és gólpasszal igyekszik segítségére lenni csapatának. A Villa két legpechesebb játékosa Danny Drinkwater és egy régi kedves ismerősünk Pepe Reina. Drinkwater a Chelsea-től szerepel kölcsönben a birminghami csapatánál, de ahogy anyacsapatánál úgy mostani állomáshelyén is csak epizódista szerep jut a középpályásnak, aki már bőven megbánta, hogy otthagyta a Leicester City-t. Reina szintén kölcsön státuszban van, ő a milánói piros-feketéktől tette át a székhelyét egy rövidebb időre. Pepe eddig 6 mérkőzésen lépett pályára, de minden eddigi alkalommal kapott gólt, összesen 13-at, ami nem igazán az ő, sokkal inkább az előtte játszó védők hibája, lévén a Villa kapja a második legtöbb gólt a ligában (60). 

Reinanak nem sok öröme van az újbóli PL szereplésben

A Liverpool eddig két alkalommal játszott a Villaval, ebből a novemberi bajnoki, ami számít. A második alkalom a Ligakupa negyeddöntője volt, de ott az ifisták játszottak, mivel Kloppék éppen a klub vb-n szerepeltek. A november eleji Villa Parkban lejátszott bajnokin a hazaiak gyorsan vezetést szereztek. A 21. percben John McGinn végezhetett el szabadrúgást, amit végül Trezeguet juttatott a hálóba. A Pool sokáig nem találta az ellenszert, és mikor már majdnem elkönyveltük a pontvesztést jött Mané. A szenegáli gyors előbb Robertsonnak ívelte be tökéletesen a labdát, aki pedig kíméletlenül a kapuba fejelte a labdát, mindezt a 87. percben. Hét perccel később, szinte az utolsó utáni pillanatban aztán újra Mané volt a főszereplő. Trent végezhetett el szögletet, amire érkezett Mané és fejjel a hosszúba csúsztatta a labdát. 

Robertson öröme

Dean Smith több játékosára sem számíthat, Wesley, Heaton és Guilbert térdsérülés miatt fog hiányozni. Míg Targett és Kalinic combsérüléssel küzd, bár játékukra minimális esély mutatkozhat. A Villa várható kezdője: Nyland - Konsa - Hause - Targett - Hourihane - Douglas Luiz - Nakamba - Grealish - Davis - Samatta

A Liverpoolban Shaqiri és Lovren továbbra is kisebb nyavalyával küzd és biztosan nem lesznek a keretben, mint ahogyan az Everton ellen megsérülő és a szezon hátralévő részét kihagyó Joel Matip sem. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

A holnap délutáni összecsapás több szempontból is fontos lesz. Egyrészt a City elleni vereség után újra fel kell rázni a srácokat, ami nem lesz nehéz. Másrészt hiába van meg a bajnokság a fókusznak továbbra is meg kell maradni, mert a kiesés ellen foggal körömmel küzdő Villa okozhat meglepetést egy újabb félvállról vett mérkőzés esetén. Ugyanakkor a Villa legutóbb 2014 szeptemberében tudott nyerni az Anfielden. 

A mérkőzést vasárnap 17:30-tól a Spíler1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2315981540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása