<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Newcastle - Liverpool - Az állandóság szobrai

2020. december 29. 15:15 - Thommo

Holnap este játssza csapatunk az utolsó mérkőzését az idei évben. Hendersonék a St. James' Parkban lépnek pályára a Newcastle United vendégeként, akik a PL-be való feljutásuk óta üzembiztosan ugyanazokat az eredményeket hozzák. 

Rafa Benítez 2019 nyarán hagyta el a Newcastle csapatát, miután lejárt a szerződése és a csapat vezetőségével folyamatosan harcban állva nem kívánta azt meghosszabbítani. Helyére Steve Bruce-t nevezték ki, akitől a vezetőség sokat, míg a szurkolók és a közvélemény szinte semmit nem várt. Ez a kettősség aztán végig jellemezte is a Szarkák teljesítményét, akik a 2019/20-as szezont is ugyanúgy fejezték be, mint a ez előző kettőt Benítez irányításával (2017/18 10. 44p; 2018/19 13. 45p; 2019/20 13. 44p). A hektikus teljesítmény erre az idényre is megmaradt, minden eddigi győzelmükre érkezik egy vereség és egy döntetlen. Idei legjobb teljesítményüket az Everton ellen érték el, amikor is hazai pályán győzték le az akkor listavezető kisebbik liverpooli alakulatot. 

Steve Bruce-szal is csak egy helyben topog a Newcastle

A Newcaste csapatában az előző szezonban tizenheten szereztek gólt, de a bűvös tízest senki nem érte el. Ehhez a legközelebb egy régi ismerősünk, Jonjo Shelvey volt, de neki is még 4 gólt kellett volna szerezni, de 6 találatával így is a legeredményesebb Szarka játékos volt. A Newcastle támadósora terített betli volt az előző idényben, Dwight Gayle mindössze 4 gólig és 2 gólpasszig jutott. A Szarkák rekordigazolása, a 2019 nyarán a Hoffenheimtől igazolt brazil Joelinton, - akit sokan az új Firminonak tartottak - még nagyobb csődöt mondott 2-2 góljával és gólpasszával. A fiatal brazil számára még kínosabb ez az adat, hogyha megemlítjük, hogy a kapus Dubravkan kívül, ő volt az egyetlen, aki minden mérkőzésen pályára lépett. Ha a Szarkák támadóiról lehúztuk a keresztvizet akkor ezt meg kell tenni a védelemmel is, hiszen ők sem voltak a helyzet magaslatán, erről tanúskodik az 58 bekapott góljuk, aminél csak a Soton és a kieső csapatok kaptak többet. Steve Bruce is érzékelte a problémát és több helyen is megerősítette a csapatát. A kieső Bournemouth csapatától megszerezték Callum Wilsont, aki eddig remekül bevált, 8 góljával és 3 gólpasszával a legjobb Newcastle játékos. Másik szerzeményük a Burnleytől ingyen érkező, ír Jeff Hendrick is fontos eleme lett a Szarkák középpályás sorának. Brucenak azonban a védelmet még mindig nem sikerült gatyába ráznia, továbbra is rengeteg gólt kapnak. 

Joelinton: 35 millió = 3 gól 4 gólpassz. Nem ő volt az év üzlete

A Newcastle az előző kiírásban kétszer csapott össze a Liverpoollal és mindkét alkalommal 3-1-es vereséget szenvedtek. Az első mérkőzésre még tavaly szeptemberben az Anfielden került sor és csapatunk már a 7. percben hátrányba került Jetro Willems gólját követően. A Szarkák bő 20 percig örülhettek a vezetésnek, a 28. percben Mané lőtte Robertson labdáját 3 védő között Dubravka kapujába. Az újabb Mané gólra nem kellett sokat várni, 12 perccel később Firmino ugratta ki a szenegáli szélsőt, aki nem tudta a kifutó Dubravka mellett elpöccinteni a labdát, de szerencséjére a szlovák kapusról pont elé pattogott a labda, amit másodjára már nem hibázott el. A második félidőben mindkét csapat számára adódott további gólszerzési lehetőség, de míg a hazaiak próbálkozásait Dubravka sikeresen hárította, addig a túloldalon Emil Krafth senkitől sem zavartatva lőtte a kapu fölé és mellé a labdát a 11-es pont magasságában. A 72. percben aztán a Liverpoolnak sikerült újabb gólt szereznie, Salah kényszerítőzótt Bobbyval a 16os vonalában, és végül előbbi kapta labdát, amit végül a hosszúba tekert. 

Firmino - Salah parádés összjáték után parádés gól

ami Salahnak rutinfeladat

A második mérkőzésre július végén került sor a Newcastle otthonában. és a szurkolók nélkül lejátszott mérkőzésen megismétlődött az előző évi forgatókönyv. Az első percben van Dijk szabálytalankodott és Shelvey gyorsan elvégzett szabadrúgásával Dwight Gayle gyalogolt be a kapuig. A gól után a Newcastle visszaállt és a Liverpool támadott, de egészen a félidő végéig csak egy Minamino lövést és egy pazar Dubravka védést jegyezhettünk fel. A 38. percben egy szöglet után van Dijk maradt fent az ellenfél kapuja előtt és milyen jól tette. A védők által kilőtt labdát Robertson szedte össze, aki Oxnak passzolt, aki az alapvonaltól visszakanyarította a labdát pont a hórihorgas holland védő fejére, Dubravkának pedig esélye sem volt a hárításra. A félidő vége előtt még Ox is szerezhetett volna egy gólt, de távoli lövése centikkel a kapu fölött hagyta el a játékteret. Fordulás után is lendületben maradt a Liverpool, és az 58. percben a vezetést is megszerezte a csapat Origi révén, aki egy gyönyörű távoli lövéssel vette be Dubravka kapuját. A mérkőzést végül a csereként beállt Mané döntötte el, aki szintén csere Firmino jóvoltából kapott labdával szlalomozott be a Newcastle tizenhatosára és két védő mellett tekert a hosszú fölsőbe. 

Virgil felhőfejese

Csapatösszeállítás terén mindkét menedzsernek kellemetlen gondja vannak. Steve Bruce nem számolhat Jamaal Lascelles-re és AllanSaint-Maximin-re, a két játékos COVID-19-ben szenved. Míg Jonjo Shelvey és Ryan Fraser ágyéksérülés miatt nem léphet pályára. A Szarkák első számú hálóőre Martin Dubravka pedig hosszabb ideje bajlódik vádlisérüléssel. Ugyanakkor Callum Wilson visszatérhet a kezdőbe. A NUFC várhatő kezdője: Darlow - Manquillo - Fernandez -Schar - Clark - Lewis - Ritchie - Longstaff - Hayden - Joelinton - Wilson

Jürgen Klopp számára ismét jó és rossz hírek érkeztek. A rossz hír az, hogy a West Brom ellen megsérülő Joel Matipra ismét több meccses kihagyás vár. A jó hír, hogy Thiagora már tényleg nem kell sokat várni és akár már holnap pályára léphet a spanyol, de legkésőbb hétfőn a Soton ellen már biztosan láthatjuk. Shaqiri és Ox pedig akár már holnap a kezdőben szerepet kaphat. A védelem tengelyében is több lehetőség van Fabinho mellé, Rhys William és Nat Phillips mellett akár Jordan Henderson opció lehet. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Phillips - Fabinho - Robertson - Henderson - Wijnaldum - OX - Salah - Firmino - Mané

A Newcastle számára nagy lehetőséget adhat a Liverpool védelmének sérülések miatti válsága. Míg csapatunk általában jól szokott reagálni a kiábrándító eredményekre. Emellett pedig a Salah-Bobby-Mané támadótrió kezd újra formába lendülni, aminek elégnek kell lennie, ahhoz, hogy újra a győzelmek útjára lépjen a csapatunk. 

A mérkőzést szerda este a Spíler' fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr116362566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása