<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Aston Villa - Gerrard birminghami bandája

2021. december 10. 18:44 - Thommo

Holnap délután már a 16. fordulójához érkezik a Premier League. Csapatunk az Anfielden azt az Aston Villat fogadja, akiknél nemrég menedzserváltás ment végbe. A Villa új menedzsere pedig nem más, mint mindannyiunk örök kedvence, Captain Fantastic, azaz Steven Gerrard. 

1af0c379430c80b5b16576deefd34f2b.jpeg

Az Aston Villa a 2021/22-es szezont még Dean Smith vezetésével kezdte meg,a ki még anno 2018 aoktóberében érkezett a birminghami klubhoz. Smith a Champoban rájátszást érő helyre vezette csapatát, amit végül a Derby ellenében meg is nyertek, így egyből feljutásnak örülhettek a szurkolók. Smithre ezután az a feladat jutott, hogy tartsa is bent az alakulatot a PL-ben, amit a hányatott 19/20-as idényben meg is oldott. Igaz sok köszönet nem volt a játékukban, azonban a Ligakupadöntő elérése sok mindent feledtetett. Az előző szezonban aztán emeltek a téten és egészen a 11. helyig meneteltek, többek közt olyan eredményekkel, mint a Pool 7-2-es legyőzése, de elkapták a Chelseat, a Leicestert és oda vissza az Arsenalt is. Ennek az idénynek úgy indultak neki, hogy felülmúlják az előzőt, még úgy is, hogy legértékesebb játékosuk, Jack Grealish a Cityhez távozott. Az elképzelés egészen a 7. fordulóig tartotta magát. Az első hat mérkőzésen csak két vereséget szenvedtek, de legyőzték az Evertont és a Unitedet is. Aztán következett egy öt mérkőzéses vereség széria, ami már Smith állásba került. Steven Gerrard november 11. lett a Villa új menedzsere, és eddig szárnyal vele a birminghami alakulat. SteveG neve mellett 3 győzelem és egy vereség áll, amivel sikerült felráznia a jobb sorsra érdemes csapatát. A lendületet, akár meg is tarthatják, hiszen a következő három hétben csak a Liverpool és a Chelsea elleni mérkőzések okozhatnak komoly gondot számukra. 

Gerrard érkezése felrázta a Villat, vajon állandósítható a jó forma?

A Villa keretét alaposan felrázta Grealish távozása, a City 117,5 millió eurót fizetett ki érte. Az EB-t is megjárt játékos árából több posztra is érkezett erősítés. Emiliano Buendía a Norwichtól (38,4m), Leon Bailey a Leverkusentől (32m), Danny Ings pedig a Sotonból (29,4m) költözött át Birminghambe. Rajtuk kívül érkezett még Ashley Young az Interől ingyen, míg Axel Tuanzebe kölcsönben a Unitedtől. 

Az új szerzemények pedig nem is tétlenkednek, azonnal nekiláttak az értük kifizetett összegek törlesztésének. Danny Ings 3 góllal és 2 gólpasszal, Buendía és Bailey pedig 1-1 góllal és 2-2 gólpasszal igyekszik bizonyítani, hogy megérte őket a Villaba vinni. Nem szabad megfeledkezni a többiekről sem, hiszen Ollie Watkins szinte ott folytatja ahol tavaly abbahagyta, jelenleg 4 góljával ő a legeredményesebb Villa játékos. Mellette pedig a Robertson oldalán az EB-t is megjárt John McGinnről is szót kell ejteni, aki 3 góljával és 2 gólpasszával továbbra is csapata egyik húzóembere. A 23 éves brazil védőkező középpályás Douglas Luiznak pedig a támadásépítésre is van ereje, 3 gólpasszánál többet senki nem adott a Villaban. Míg a kapuban Emiliano Martínez igyekszik megóvni csapatát a góltól, eddig négy alkalommal sikerült ez neki. 

Watkins és Ings remek párost alkot

A két gárda az előző idényben három alkalommal találkozott egymással, ebből kétszer Hendoék kerültek ki győztesen, míg egyszer a Villa győzedelmeskedett. 

Az első összecsapásra a 4. fordulóban került sor a Villa Parkban. Ezen a mérkőzésen szinte minden összejött a hazaiaknak, akik valósággal lemészárolták a Liverpoolt. Jack Grealish és Ollie Watkins hathatós közreműködésével már a félidőben 4-1 volt az állás, amit egy 3-1-es második félidő követett. Watkins mesterhármassal és egy gólpasszal, míg Grealish két góllal és három gólpasszal járult hozzá a történelmi veréshez. Rajtuk kívül John McGinn és Ross Barkley talált be, a skót pedig még egy gólpasszt is bedobott a közösbe. Liverpooli részről Salah duplázott. 

Jack Grealish és Ollie Watkins megsemmisítették a Liverpoolt

A visszavágóra három hónapot kellett várni, amikor is a két gárda az FA kupa 3. körében csaptak össze. Az ismét a Villa Parkban lejátszott mérkőzésen már a vendégek akarata érvényesült. Azt is meg kell említeni, hogy a hazaik szinte csak tartalékokkal álltak fel, a kapuban pedig a győri nevelésű Onódi Ákos állt. A Liverpool is elég felforgatott csapattal állt fel, de közel sem olyan tartalékosan, mint a házigazdák. A 4-1-re megnyert találkozón Mané már a 4. percben felavatta Onódi kapuját, de a félidő vége előtt percekkel Louie Barry egalizált. A második félidőben magasabb sebességre kapcsoltak Klopp fiai. Egy óra játék után Salahék gondoltak egyet és 5 perc alatt eldöntötték a mérkőzést. Gini kezdte meg a gólgyártást, amit Salah fejezett be, a kettő közt pedig Mané újabb találatának lehetett örülni. 

A srácok remekeltek az FA kupában

A harmadik találkozót április közepén már az Anfielden rendezték meg a 31. fordulóban, de a szezon második felének elején gyengélkedő és a sok sebből vérző csapatnak még a szurkolók nélküli hazai pálya sem volt biztosítása a győzelemre. A vendégek egyik legjobbjuk, Grealish nélkül érkeztek a Mersey partjára, de ez meg sem látszott a játékukon, olyannyira nem, hogy a félidő vége előtt Watkins váltotta gólra McGinn passzát. Firmino révén aztán pillanatokon belül egalizálhattunk volna, de Tierney hosszas videózás után érvénytelenítette a brazil gólját. Fordulás után egy sokkal határozottabb hazai gárda lépett pályára, és bő 10 perc játék után Salah révén kiegyenlítették az állást. Ez azonban nem szegte a Villa kedvét, akik Trezeguet fejese révén hajszál híján ismét magukhoz ragadták a vezetést. Az egyiptomi támadó fejese azonban kifelé pattant a kapufáról. Ez a kimaradt lehetőség pedig megbosszulta magát, a mérkőzés hosszabbításában, egy kavarodás után Trent pókhálózta ki 16 méterről a hosszú alsó sarkot. 

Trent bombája a ráadásban 3 pontot ért a Vörösöknek

A holnapi találkozó előtt Jürgen Klopp számára okoz kevesebb gondot a csapa összeállítása. Naby Keita és Joe Gomez csereként kedden visszatérhetett a Milan ellen a BL-ben, így már csak Bobby, Elliott és Jones nem bevethető. Az elmúlt mérkőzések alapján Origi jogosan pályázhat a kezdő szerepkörre, de kicsi a valószínűsége, hogy Klopp feladná Jota szerepeltetését. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Matip- VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Thiago - Salah - Jota - Mané

Ami a Villat illeti a Bailey, Traore, Trezeguet támadótriót biztosan nélkülöznie kell Gerrardnak, még akkor is, ha az egyiptomi már az U23-as csapatban már visszatérhetett. Visszatérhet Danny Ings és Matt Targett is, utóbbinak egy kisebb fejsérülésből épült fel. Azonban a védő szereplésére nincs sok esély, mivel a posztján Ashley Young jó teljesítményt nyújt. A Villa várható kezdője: Martínez - Cash - Konsa - Mings - Young - McGinn - Nakamba - Luiz - Ramsey - Buendia - Watkins

A mérkőzést Stuart Attwell fogja vezetni, míg a VAR szobában Lee Mason fog helyet foglalni.

Gerrard először tér vissza az Anfieldre edzőként, de jelenleg sok reményt nem táplálhat a három pont irányába. Csapata védelme nem áll a megfelelő lábakon egy majdnem teljes erőből álló Liverpoollal szemben. Az a tény, hogy Salahék egy erősen felforgatott kerettel hozták el a három pontot a San Siroból csak még nehezebbé teszik a Villa helyzetét. Mindenesetre fura lesz Gerrardot az Anfielden egy másik csapat sikeréért küzdeni látni. 

A mérkőzést szombaton 16:00-tól a DigiSport 1-es csatornája fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6316780352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása