<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Egy perc történelem - Jack, a villámléptű

2017. november 21. 12:36 - Crouch_15

Második alkalommal jelentkezik Egy perc történelem című rovatunk, ezúttal egészen 1909-ig utazunk vissza az időben, egy Nottingham Forest elleni bajnoki mérkőzés részleteit tárjuk fel előttetek. Jó szórakozást kívánunk hozzá, bízunk benne ezúttal is sikerül néhány érdekességgel szolgálnunk.



1909. szeptember 17. 15 óra 30 perc volt. Nottingham városában első osztályú angol bajnokit rendeztek, a mintegy 15.000 szurkoló előtt megrendezett labdarúgó mérkőzésen pedig a Liverpool érkezett vendégségbe. A negyedik fordulót megelőzően csapatunk 1-2-es vereséggel indított a Chelseavel szemben, majd két győzelmet is gyűjtött a Bolton és a Blackburn ellen, így hat ponttal várta a mérkőzést. A Nottingham csapata ennél egy csipetnyivel jobban, három győzelemmel kezdett az ekkoriban 20 csapat közreműködésével zajló pontvadászatban.

A mérkőzés túlzottan nem kezdődött jól a mieink számára, lévén a Nottingham már a második percben megszerezte a vezető találatot Enock West jóvoltából. Ha a hazaiak szimpatizánsai úgy gondolták ez valami szép dolognak a kezdete, tévedtek, bár jó lehet gondolkodni se volt túl sok idejük, hiszen mindössze hat perccel később mai írásunk főhőse, Jack Parkinson egyenlített. Újabb találat egészen az első játékrész hajrájáig nem esett, a 39. percben Parkinson nem csak a saját, de csapatunk a góljait is megduplázta, így a félidőre úgy térhettek pihenőre fiaink, hogy megfordították az állást.

A Liverpoolt 742 mérkőzésen és cirka 20 éven át irányító Tom Watson menedzser felhívhatta tanítványai figyelmét rá, hogy az egy gólos előnyre ráülni már 1909-ben sem volt túl jó befektetés, így ennek tudatában öt perccel a második félidő indulása után Ronald Orr szállította azt a bizonyos megnyugtató harmadik gólt. Jack Parkinson a mérkőzés után néhány nappal, szeptember 21-én ünnepelte 26. születésnapját, és, hogy igazán jó hangulatban fújhassa el a gyertyákat a tortáján, a 60. percben lőtt egy harmadikat is. Mesterhármas néhány nappal a 26. születésnapod előtt a Liverpool csapatában – talán vagyunk páran, akik bármikor kiegyeznének egy ilyen forgatókönyvvel, Jack számára azonban ez valósággá érett. A mérkőzés állása már nem változott a továbbiakban, így csapatunk az addig száz százalékos Nottingham Forestet 1-4-re győzte le.

A triplázó Jack 1883-ban Liverpoolban született. Tekintélyt parancsoló karriert tudhat magáénak csapatunkban. Az 1909/10-es szezonban például 31 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 30 gólt szerzett, ami a nálunk töltött 10 éves pályafutása alatt a legeredményesebbnek bizonyult, gólkirályi címhez is segítette és 1903 után (Akkor Sam Raybould) újra 30 bajnoki gólt szerzett Liverpool támadó. Kiváló mutatóval rendelkezik az összképet tekintve is, annak ellenére, hogy karrierjét többször hátráltatták sérülések. 219-szer öltötte magára mezünket, 128-szor szomorította el az ellenfelet találataival, és 1910-ben Wales ellen az angol válogatottban is bemutatkozhatott.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr913335461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása