<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Arsenal - Liverpool - Az áprilisi hadjárat kezdete

2021. április 02. 16:58 - Thommo

A hosszúra nyúlt válogatott szünet után újra klubfutballé a főszerep, csapatunkra ráadásul nem is kis sorozat vár. A következő tizenegy napban négy igen fontost mérkőzést játszik. Ennek a szűk két hét programjának első állomása a londoni Emirates stadion, ahol holnap este a Giniék az Arsenal vendégeként lépnek pályára.

nevtelen_terv_27.png

Mikel Arteta 2019 december közepén vette át az Ágyúsok irányítását Unai Emerytől. Az akkor 10. helyen tanyázó csapatot ugyan sikerült felráznia, de végül nem tudtak előrébb végezni a tabellán, de a nemzetközi porondról nem kellett lemondaniuk az Arsenal szurkolóinak, mert az FA kupában a Chelseat legyőzve indulhattak az EL-be. Az idei szezonnak nagy lelkesedéssel vágtak neki, amit a Charity Shielden is bizonyítottak, miután a Poolt legyőzve megszerezték a trófeát. A bajnokságot is két győzelemmel kezdték, de Hendersonék visszavágtak az egy hónappal korábbi vereségért. A Sheffield legyőzésével jelezték, hogy nincs baj, de az ezt követő két City meccs - Manchester, Leicester - gyorsan beárazta az Ágyúsokat. Ezt még tudták korrigálni a United legyőzésével, de ezt követően 7 mérkőzésen keresztül nem tudták győztesen elhagyni a pályát, és igen hamar lezuhantak egészen a 15. helyig. A zuhanást egy újabb 7 mérkőzéses sorozattal állították meg, de csak a 11. helyig tudtak előre lépni. Legutolsó nyolc mérkőzésükből az első négyből hármat elvesztettek, azóta viszont visszavágtak a Leicesternek és a Tottenhamnek, de sem a Burnleyvel, sem a West Hammel nem bírtak, és a 9. helyről várják a holnapi találkozót. A hátralévő sorsolásuk, igen kedvező, csak az Everton és a Chelsea vár rájuk a táblázat első feléből. 


Mikel Artetának még sokat kell dolgozni, hogy az Arsenal visszakerüljön a legjobbak közé

Az Arsenal meghatározó játékosai továbbra is Aubameyang és Lacazette. A két csatár összesen 20 gólt szerzett, amiből a francia 11-et, míg gaboni kollégája 9-et vállalt, ugyanakkor az előkészítésben egyikük sem jeleskedik, ketten együtt három asszisztot kapartak össze. A két szélső Bukayo Saka és Nicolas Pépé 5-5 gólal követi a két gólgyárost Rajtuk kívül még heten értek el egy gólt, többek között az a Martin Odegaard, aki a télen a Real Madridtól érkezett és kölcsönbe és egyre jobban veszi fel a PL ritmusát. Mellettük meg kell említeni Williant és Emile Smith Rowet, akik 9 gólpasszal segítik csapatukat, a brazil öttel, míg a fiatal angol néggyel. Az Arsenal annak ellenére áll a 9. helyen, hogy a védelmére nem lehet panasz, 32 kapott góljuk a harmadik legkevesebb az egész bajnokságban. Támadásban azonban már nem ennyire egyszerű a helyzet, hiába van két klasszis csatáruk,  40 lőtt góljuk a legkevesebb a második legkevesebb az első 10 helyezett között. 


Továbbra is Lacazette és Aubameyang felel az Arseanal góljainak nagyrészéért

Ebben a szezonban már háromszor találkozott egymással a két gárda, és eddigre 2-1-re vezetnek a londoniak. Az első találkozó a már említett Charity Shield-en volt, ahol 1-1-es rendes játékidei eredmény után tizenegyesekkel győztek az Ágyúsok. A másik alkalom október elején a Ligakupa 4. fordulójában volt, ahol az Arsenal újra a tizenegyes párbajban bizonyult jobbnak. A harmadik alkalom a két kupamérkőzés között, az Anfielden lejátszott bajnoki volt, ahol Manéék bizonyultak jobbnak. 

A bajnokság harmadik fordulójában a mieink kezdték jobban a találkozót, előbb Mané lövését hárította Leno magabiztosan, majd egy szögletet követően Alexander-Arnold lőtt 20 méterről, de életerős lövése a felső kapufán csattant. A 25. percben azonban Aubameyang adott be középre, amibe Robertson ért bele rosszul, a labda pedig Lacazette elé pattant, akivel szemben már csak Alisson volt, de a francia támadó nem hibázott. Az Ágyúsok sokáig nem örülhettek, ugyanis Salah a 28. percben kapura tört, de lövését védte Leno, a labda azonban pont Mané elé pattant, akinek csak a lábát kellett beletennie a labda útjába, hogy az a hálóban kössön ki. Hat perccel később már a vezetést is megszerezte csapatunk. A 34. percben Trent adta be a labdát a 11-es pont környékére, ami pont Robertsont találta meg, aki levette tolt egyet rajta és Leno mellett a kapuba küldte azt. 

Robertson lövését az Ágyúsok védői kétségbeesetten figyelik, de már nem tudtak tenni ellene

A második félidőben Mané és Lacazette előtt is adódott lehetőség újabb gólszerzésre, de szenegáli fölé rúgta, míg a francia Alissonba lőtte a játékszert. Azonban így sem maradtunk gól nélkül, mert a 88. percben a csereként beállt Diogo Jota 16 méterről lőtt a bal alsó sarokba, megszerezve ezzel első gólját a Vörösök mezében, ami majdnem a második lett, de a percekkel korábban Jones passzát a kapuba lövő találatát Craig Pawson les miatt érvénytelenítette. 

Jota csereként beállva 8 perc alatt gólt szerzett. 

Hiáynzók tekintetében Arteta és a csapata jobban állnak, mindössze a két tehetséges fiataljuk Saka és Emile Smith Rowe fogja kihagyni a találkozót, mindkét játékos combizom problémával küzd. Arteta a West Ham ellen Chamberst játszatta Bellerín helyett, de a spanyol minden bizonnyal újra a kezdő tagja lesz. Az Arsenal várható kezdője: Leno - Bellerín - Luiz - Gabriel - Tierney - Partey - Xhaka - Pépé - Odegaard - Aubameyang - Lacazette

Jürgen Klopp számára jól sült el a válogatott szünet. A csapat nagy része maradt Liverpoolban, míg akik elmentek hazájuk válogatottjába sérülés nélkül tértek vissza. Továbbá Firmino is felépült térdsérüléséből, így a jelenlegi keretből az Arsenal ellen legeredményesebb játékos bevetésre készen áll. Fabinho továbbra is középpályán szerepelhet, mivel a Phillips Kabak páros meggyőzte a német trénert. Diogo Jota is egyre jobb formába lendül visszatérése óta, ezt a portugál válogatottban is bizonyította az elmúlt egy hétben. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Phillips - Kabak - Robertson - Thiago - Fabinho - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

A mérkőzés játékvezetője: Stuart Attwell lesz, míg a VAR szobában: Jonathan Moss lesz

Egyik csapat sem a konzisztencia megtestesítője, és messze vannak attól, ahol a tabellán állni szeretnének, így biztosan egy izgalmas mérkőzésre számíthatunk. Még annak ellenére is, hogy mindkét gárda számára hétközben fontos nemzetközi mérkőzés vár. 

A mérkőzést szombaton 21:00-tól a Spíler1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6316488554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása