<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Hét lett, maradhat?

2017. november 21. 17:48 - Crouch_15

Kicsit megcsúszva írjuk ezeket a sorokat, lévén történelmi idegenbeli győzelemmel záruló mérkőzésünk tegnap ekkor már javában tartott, és némi fejvakargatás után sem egyértelmű, pontosan milyen számok álltak az eredményjelzőn. Egy este, amikor minden sikerült és nem elég, hogy minden, még minden is.

Így láttuk mi, avagy egy szelet a szubjektivitás mézédes csuprából.

Noha kimondva is kötelező győzelemért utazott csapatunk Mariborba, az elmúlt két Bajnokok Ligája meccs alapján nem volt teljesen egyértelmű, hogy mire is számíthatunk. A hétvégi bajnoki során mindenesetre bizakodásra adott okot, hogy az eddig teljes magabiztossággal futballozó ősi rivális csupán annak kapusának köszönhetően kerülte el a vereséget.

Mané és Lallana hiányát leszámítva bőven volt lehetősége Kloppnak a kezdőt illetően, abba végül Alexander Arnoldot és James Milnert jelölte, míg legelöl a Coutinho, Firmino, Salah trió rohamozta a kaput. Rohamtempóban végigvitt kontrák, hiba nélküli befejezések, és örömfoci. Az első 20 percet így lehetne jellemezni mindenféle bonyolult taktikai elemzés nélkül, aminek az eredménye három lőtt gól lett végül. A félidőre pedig ez a szám már négy, és szerintem nem igazán volt olyan Liverpool szurkoló, aki azt mondta volna, ez lesz a végeredmény. Két gólt jegyzett az idén bombaigazolásnak mondható Salah, braziljaink pedig egy-egy gólon osztoztak.

A második félidőben csupán 20 másodperc kellett az újabb gólszerzési lehetőséghez és, hogy a hazáját 28 év után világbajnokságra kilövő egyiptomi társától le ne maradjon, az 54. percben Bobby fejelte meg a maga második, csapatunk ötödik gólját. Innen teljesen lelassítottunk, az elsődleges cél a sérülések elkerülése, és a kapott gól nélküli találkozó abszolválása lett.

Három csere után a pályán találta magát Ox, Sturridge, valamint Solanke is, ami némi vérfrissítés mellett lendületet is kölcsönzött a játéknak, és a cseréknek sikerült is összehozni a hatodik találatot. Sturridge passzát Chamberlain gurította higgadtan a kapuba, ami az első gólja volt nálunk. Mégsem az ő gólja lett a slusszpoén, hanem saját nevelésű játékosunk, Alexander Arnold megpattanó távoli lövése, így a 19 éves ifjú tehetség immáron 2 találatnál jár a Bajnokok Ligája idei kiírásában.

Maribor – Liverpool 0 – 7. Ha valaki látta a mérkőzést pontosan tudja, lehetett volna ez kétszámjegyű győzelem is, a 28 kapura lövésből több alkalommal csak a szerencse, vagy a hazaiak kapusa mentette meg a Maribort egy újabb találattól.

Több szempontból is fontos győzelmet arattunk. Vezetjük a csoportunkat fél távnál, október közepén pedig elérkezett annak a meccsnek az ideje, ahol mindent visszakaptunk, amit a sors elvett tőlünk eddig ebben a szezonban. Az Arsenal után most épp a Maribor szaladt bele a késbe. Nehéz lenne megmondani ki volt a legjobbunk, én úgy gondolom a csapat egységesen érte el a sikert, egy emberként. Salah nem csak a helyzeteit rúgta be, hanem gólpasszokban is jeleskedett, Chamberlain megszerezte azt a bizonyos első gólt, Milner az egész mérkőzést végigmelózta, Moreno ismét kellemes csalódás volt, és végre Firmino is megtapasztalhatta újra a gólöröm mámorító ízét. Sorozatban a második mérkőzésünkön nem kaptunk gólt, és beállítottuk a Bajnokok Ligája történetének legnagyobb különbségű idegenbeli sikerét is. Hogy ez mire volt elég pontosan, arra a hétvégi Tottenham elleni bajnokin választ kapunk, az azonban egész biztos, hogy ez a győzelem talán a lehető legjobbkor, épp időben jött.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr1313336009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása