<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Az ok és okozat törvénye (ORG)

2018. május 07. 02:55 - BenErdelyi

Chelsea 1-0 Liverpool: Beszámoló és focistaértékelő

Úgy sikerült elintéznünk a szezon végét, hogy 2 meccs van hátra, és ha mind a kettőt elveszítjük, akkor itt a világ vége; ellenben ha mindkettőt behúzzuk, akkor ereszd el a hajam, dínomdánom, amit eszel iszol.

Így szenvedték végig a futballabdarúgóink a mai vergődést:

Karius: 7/10

A beadásokat lehúzta, a gólról nem tehetett, azon kívül pedig cicázott ha kellett.

Clyne: 6/10

Totyogós, lassú.

Nem volt igazán felgyorsulva a mai összecsapásra, így nem tudtunk támadást vezetni a jobb oldalon – bármikor hozzá került nem volt képes gyors döntést hozni, és a Chelsea simán letolódta a keresztlabdákat.

Trentnek valószínűleg több hiba van a játékában, de még így is őt játszatnám, mert legalább van benne valami kreativitás.

Lovren: 6/10

Hát nem tudom – ha Virgil lett volna a jobb belső védő akkor lehet, hogy Giroud nem fejeli be a gólt.

Már eldöntöttem a fejemben, hogy ha én lennék Klopp, akkor jövőre vennék valami minőségi belső védőt a helyére, vagy Matipot favorizálnám, így nincsenek elvárásaim vele kapcsolatban.

Pontosan tudom, hogy minden meccsen kaphatunk róla legalább egy gólt, így nem idegesítem fel rajta magam.

Ez kicsit olyan, mint amikor az apukád soha nem jön ki megnézni a focimeccsedet 3 évig zsinórban és ezek után minden hétvégén csalódott lennél.

Egyáltalán nem praktikus elvárásokat támasztani Lovrennel kapcsolatban.

Igazából bármivel kapcsolatban – de erről inkább máskor.

VVD: 7/10

A párharcokat megnyerte, a passzai jók voltak.

Jövőre szerintem a világ top 5 legjobb belső védője között fogjuk emlegetni, Umtitivel, Godinnal, Chiellinivel, meg Ramossal egyetemben (ha valakit kihagytam, kommentben lehet jelezni).

Robertson: 6/10

A Redmen TV-vel egyetemben én is most láttam először viszonylag fáradtnak az András Róbertet, ezért le is hoztuk.

Moreno (csere): N/A

Miután az előbb említett skót pitbull lecserélésre került, Milner egyszerre játszott bal védőt, bal belső középpályást és bal szélsőt a 74. és a 89. perc között.

Klopp ekkor vette észre, hogy ez nem feltétlenül okos megoldás - Milner az életével küzdött a pályán az elmúlt hetek maratonfutásainak következtében.

(Ha esetleg valaki lemaradt volna az eseményekről, BL döntőbe jutottunk a hét közben, Milner pedig elkezdett 14 km-et futni minden meccsen).

Trent: 6/10

Szegényt szétcincáljak éppen a Twitteren, de ez is azt mutatja, hogy milyen magasra tette a lécet az eddigi teljesítményeivel a helyi tinédzser.

Lehet, hogy több a játékában a hiba, mint Clyne-nak, de ő legalább bátran próbált az események okában és nem az okozatában részt venni.

Több beadása is lecsúszott és gyakran veszített labdát a középpályán, de ez a meccs is egy fontos lecke lesz a számára (csakúgy, mint a hétközi Roma elleni meccs).

Házifeladat Trentnek: ha nem megy, akkor menjünk a biztosra, nyugodtan vegyük át a labdát beadás előtt, illetve, ha 14-szer nem sikerült csapattársat találni magas ívelésekkel, akkor inkább várjunk egy picit a 15. előtt.

Hendo (csere): 6/10

Neki ellenben viszonylag jól mentek ezek a korai beadások, majdnem lehetett volna egy valami, amikor Cesar ’Dave’ Azpilicueta rosszul találta el.

Gini: 7/10

Jól mentél ma CDM-ben Gini, de olyan elképesztően lassan hozol döntést amikor nálad van a labda, hogy soha nem sikerül kontrázni, ami csupán azért nem tett ma jót a csapatnak, mert az egész játékunk erre épül.

Én értem, hogy nem akarod eladni a labdát, de hát azért mégiscsak érdemes lenne kiugratni ezt a Salahdgáló egyiptomi srácot, ha már ott van, nem?

Milner: 7.5/10

Különösen tetszett, ez a BLSZ 3-as becsúszás Hazard úr bokájára az első félidőben – az fasza volt.

Ahogy már az előbb is mondtam, jól elfáradt a Milly is a végére, bár ennek egy kicsit örülök, mert különben tényleg földönkívüli lenne az erőnléte.

Lehet, hogy nem kellett volna ennyire túlzásba vinni a ’Ribena’ nevezetű angol cukros üdítő fogyasztást a BL elődöntő után?

Salah: 5/10

Tesó, ez elég gyenge lett.

Ashley Young után Rüdiger lett a második olyan védő idén, akinek talán a farzsebébe csomagolt használt zsepi mellett lehetne csak megtalálni az egyiptomi királyt, bár még a legnagyobbaknak is akad rossz napjuk.

Például a múlt héten Aviciinak… (korai?)

Bobby: 6/10

Próbálta játszani a játékát, de valahogy sose jött össze.

A végére már annyira átszerveztük a felállást, hogy azt se tudta, milyen poszton játszott.

Szerintem 4-2-2-2-re próbáltunk volna átállni, csak az volt ezzel a bibi, hogy se bal szélső, se jobb szélső nem volt.

Tehát ebből inkább lett egy 4-2-0-2, úgy, hogy Mané és Firmino ugyanazon a poszton játszott, ezzel teljesen kiiktatva egymást – kettős emberhátrányban pedig ugye nehéz.

Mané: 6/10

Szerintem pompásan játszott az első félidőben, a három helyzetünkből mind a három előtte adódott, sajnos nem sikerült kihasználni őket.

A második félidőben több labdát adott el, mint a Hervis a Mammutban, pedig úgy hallom, hogy épp most bővültek.

Solanke (csere): 0/10

Azért kap nullást, mert 10 labdaérintése volt, és mindegyiket elrontotta.

Összegzés:

Tehát akkor most úgy néz ki ez a történet, hogy meg kell majd verni a Brightont az Anfielden a jövő évi Bajnokok Ligája szerepléshez.

Én ennek azért is örülnék, mert jövőre címvédőként azért mégiscsak stílusosabb lenne, ha amúgy is bejutottunk volna, nem?

A Chelsea szurkolók fejét pedig különösen meg szeretném nézni a meccs vége után – rendesen elhúztuk ma a mézesmadzagot a kékek előtt.

Vagy mégse?

Bendegúz voltam. #YNWA

Ha tetszett ez a cikk, akkor észbontó lenne, ha átfáradnál a Facebook oldalunka és nyomnál egy LIKE-ot és/vagy megosztanád ezt a cikket, hogy többen is ránk találhassanak. Köszönjük :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8513896626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása