<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Tottenham - Liverpool - Na ki a fasza gyerek?

2018. szeptember 15. 07:01 - Thommo

Túl vagyunk a válogatott szüneten, ami számunkra mindig körömrágós, de most sikerült sérülés nélkül lehozni - khmmm Lallana. A Premier League 5. fordulójában a Tottenham gárdájához látogatunk a Wembley-be. Ezzel a mérkőzéssel egy hosszú sorozatot kezdünk kezdünk meg. 

Mauricio Pochettino és csapata változás nélkül vágott neki az új idénynek, amit ott folytattak ahol az előzőt abbahagyták. Három győzelemmel kezdték az új idényt, amelybe belefért a United kiütése is (3-0). A legutóbbi körben viszont némi meglepetésre kikaptak a Watford együttesétől (2-1). Ennek ellenére a Tottenhamtól ugyanazt várhatjuk, mint az elmúlt években. Egy masszív, kreatív és gyors támadójátékot. 

Pochettino - 

Ha a Tottenhemről beszél az ember akkor hajlamos mindenki elsősorban Harry Kane-ről beszélni, pedig nála is van egy sokkal fontosabb láncszem a gépezetben, ő pedig Christian Eriksen. A dán középpályás Pochettino kulcsembere, aki az előző idényben futotta legjobb szezonját a PL-ben. Eriksent még Andre Villas-Boas csábította London fehér felébe, pedig Brendan Rodgers is nagy erőkkel próbálta megszerezni. Egyre jobb játékával már több nagy csapat figyelmét is felkeltette, nem kizárt, hogy a következő szezont már nem Spurs mezben teszi. 

Eriksen tavaly 10 góllal és 11 gólpasszal vette ki a részét a bronzéremből

A két gárda kétszer találkozott az előző idényben. Először a 9. játéknapon a holnapihoz hasonlóan szintén idegenben. Akkor egy 4-1-es csúfos zakóba szaladtunk bele. Már a félidőben 3-1 állt az eredményjelzőn, Kane, Son és Alli góljaira Salah tudott válaszolni, fordulás után sem jött össze nekünk semmi, ellenben Kane újabb találatával beállította a végeredményt. Februárban a 26. fordulóban jött el a visszavágás lehetősége, amihez közel is álltunk, de hathatós bírói segítséggel 2-2-re tudta menteni a meccset a Spurs. Tőlünk Salah duplázott, míg a túloldalon Wanyama és FA újdonsült üdvöskéje Harry Kane találtak be. A meccs hajrájában 1-1-es állásnál Karius védte Kane büntetőjét. 

Egy őrült meccs - az utolsó 10 percben 3 gól és egy 11-es - és pontosztozkodás

Pochettino több kulcsjátékosára sem számíthat. Alli és Sissoko sérülés miatt, Lloris pedig az ittas vezetés miatti eltiltás miatt nem játszhat. Son pedig a nemzeti csapatnál van. Lamela játéka is erősen kérdéses. A Spurs várható felállása: Vorm - Rose - Vertonghen - Alderweireld - Trippier - Wanyama - Dier - Eriksen - Dembele - Kane - Moura

Klopp megúszta a válogatott küzdelmeket jelentős sérülés nélkül. Lallana ugyan összeszedte menetrendszerű nyavalyáját, de rajta kívül nincs újabb maródi. Liverpool várható összeállítása: Alisson - Robertson - VvD - Gomez - Alexander-Arnold - Henderson - Wijnaldum - Keita - Mane - Firmino - Salah

Nem ígérkezik könnyű találkozónak a két csapat összecsapása. Két hasonló klub, két hasonlóan gondolkodó edző, két hasonló felfogásban futballozó együttes. Hogy az 5. forduló nyitó összecsapására melyik szakember tudta jobban felkészíteni a csapatát és ki lesz a fasza gyerek az ebéd után kiderül. De nem csak az edzők, hanem Salah és Kane párharcára is érdemes lesz odafigyelni. Ez lesz a Liverpool számára az első komolyabb megmérettetés az idei kiírásban, így könnyen le tudjuk mérni, hogy mire számíthatunk az előttünk álló hónapokban. 

A mérkőzést szombaton 13:30-tól a Spíler1Tv fogja közvetíteni

Ti mit vártok a meccstől?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9114240565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása