<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Chelsea - Liverpool - Revans

2018. szeptember 28. 15:15 - Thommo

Ugyan még csak 2 nap telt el, de máris itt a lehetőség, hogy kiküszöböljük a Chelsea elleni kupakudarcot. A PL 7. fordulójában ismét a londoni kékek lesznek az ellenfeleink, ez alkalommal a Stamford Bridgen találkozunk velük. 

Antonio Conte tevékenysége révén, hosszú idő után idén nem a BL-ben indult a Chelsea, ez pedig Abramovichéknak pont kapóra jött, ugyanis nem igazán jöttek ki jól az olasz mesterrel. Contét a Napolit irányító Maurizio Sarri vette át, akivel eddig úgy tűnik, hogy helyre állt a rend a csapat körül. A látszat ellenére azonban Sarri munkája sem zökkenőmentes, ő ugyanis nem a vezetőséggel, hanem a játékosokkal nem találja a közös hangot, ennek pedig a csapatkapitány Gary Cahill issza meg a levét, aki eddig összesen 111 játékpercet és új klub keresésére való lehetőséget kapott. 

Contéhoz hasonlóan Sarri sem egyszerű ember

A Chelsea legjobbja egyértelműen Eden Hazard. A belga szélső már most jobban teljesít, mint az előző kiírásban. Conte több pozícióban játszatta, de Sarri visszatette kedvenc helyére a bal szélre. Hazard mellet fontos szerep hárul Pedrora és Marcos Alonsora. Pedro akárcsak Hazard már most sokkal eredményesebb, mint egy évvel ezelőtt. Alonso pedig remek passzaival hozza sorra kihagyhatatlan helyzetbe társait. 

A Chelsea legjobbja - Eden Hazard

A két gárda az előző kiírásban kétszer találkozott. Elsőként a 13. fordulóban az Anfielden értünk el egy 1-1-es döntetlent. Salah góljára Willian tudott válaszolni a hajrában ezzel pontosztozkodásra kényszeríteni a feleket. A következő összecsapásra már a bajnoki hajrában került sor. Az utolsó előtti körben egy kiegyenlített mérkőzésen Giroud találatával nyert a Dinamo a Stamford Bridge-n. 

Salah és Hazard - Ki a jobb?

Sarri mester gondban lehet, két belső védője Rüdiger és Christensen játéka is kérdéses, rajtuk kívül pedig Pedro sincs 100%-os állapotban, az ő pályára lépése sem biztos. A Chelsea várható kezdője: Kepa - Alonso - David Luiz - Cahill - Azpilicueta - Kovacic - Jorginho - Kante - Hazard - Giroud - Willian

Klopp számára jó hír, hogy a szerdai ligakupa találkozón már bevethette Lovrent, így tartós táppénzen már csak Lallana és Ox van. Ugyanakkor VvD a Southampton ellen elszenvedett sérülése miatt hiányozhat, Mane, pedig az egyik edzésen kapott egy rúgást, de valószínűleg ő pályára fog lépni. A várható kezdő: Alisson - Robertson - Lovren - Gomez/Matip - TAA - Henderson - Milner - Keita - Mane - Firmino - Salah

A Ligakupa mérkőzésből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, mivel mind a két csapat felforgatott kerettel állt fel. Egy évvel ezelőtt a Leicester City ellen hasonló volt a forgatókönyv, kiestünk a kupából, de pár nappal később bajnokin mi örülhettünk. Természetesen jól mutatott volna ez a kupa is a vitrinben és a fiatalok is játszhattak volna többet, de összességében a bajnokság sokkal fontosabb. Klopp is ezen a vélemény van, és szombaton sikerre éhezve tüzeli a csapatot, hogy az egyik rivális ellen újabb skalpot és pontokat gyűjtve folytassuk utunkat a céljaink felé.

A mérkőzést szombaton 18:30-tól a Spíler1Tv fogja közvetíteni. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9014268977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása