<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Everton - Bosszútól fűtve

2021. február 19. 11:30 - Thommo

Holnap délután egy igazi presztízs meccs vár a csapatra és a szurkolókra is. Az Anfield Roadra az az Everton látogat, akikkel mindig parázs mérkőzéseket játszunk, elég csak az október közepi derbire gondolni. 

nevtelen_terv_21.png

Carlo Ancelotti bő egy évvel ezelőtt vette át az Everton irányítását, akik pont egy Liverpool elleni vereség után becsúsztak a kieső zónába. Az olasz mester érkezése pozitívan hatott az egyébként igen jó nevekből álló társaságra, és a szezon végére egészen a 12. helyig másztak fel a tabellán, ami annak ellenére is siker volt számukra, hogy az elmúlt években nem a táblázat második felében szoktak végezni. Az idei szezont az előzőre építve kezdték meg és sikeresen meg is tudták lovagolni azokat a hullámokat. A Tottenham legyőzésével indítottak, amit további három siker követett és hirtelen az első pozícióban találták magukat, amire emberemlékezet óta nem volt példa. Első pontjaikat pont a Liverpool ellen vesztették el, de vereséget csak egy fordulóval később a Sotontól szenvedtek el, amit további kettő követett. A felemás novembert egy nagyon erős december követte, ahol legyőzték a Chelseat, a Leicestert és az Arsenalt is, és összeségében egy ötös veretlenségi sorozatot produkáltak. Az új évet azonban egy vereséggel kezdték, a West Ham vittel el a 3 pontot Goodisonból, ami nem jelentett jót számukra 2021-re eddig, ugyanis azóta csak a Wolverhamptont és Leeds Unitedet tudták legyőzni, miközben négy vereséget és két döntetlent értek el. Jelenleg egy három mérkőzéses nyeretlenségi sorozatban vannak, - benne egy, a 16. fordulóból elmaradt City elleni bepótolt mérkőzéssel - így egy mérkőzéses és három pontos hátránnyal követnek bennünket a hetedik helyen a tabellán.

Carlo Ancelottinak van oka mosolyogni

Az Evertont kétségkívül Dominic Calvert-Lewin repíti ilyen magasságokba. A 23 éves támadó Ancelotti nagy felfedezettje, aki az előző szezonban 13 gólt szerzett, ebből 10-et az olasz mester érkezése után, és a kiegészítő játékosból alapember lett. A most futó idényben már most 13 találatnál jár, igaz főleg a bajnokság elején volt aktív. Calvert-Lewin mellett a nyáron a Real Madridtól érkező James Rodriguez játéka meghatározó az Everton számára. A kolumbiai középpályás fontos motorja és eddig 5 gólt és 3 gólpasszt tett a közösbe. Richarlison és Gylfi Sigurdsson ellenben adósak a jó teljesítménnyel. A brazil szélső az előző idényben 13 gólig jutott, míg most csak háromnál tart, míg a 31 éves izlandi középpályás sosem volt gólgyáros, ő inkább a korának köszönhetően kezd hanyatló formát mutatni. 

Dominic Calver-Lewin élvezi Ancelotti bizalmát

A két csapat legutóbb október 17. találkozott egymással, egy a szokásosnál jóval parázsabb csatát hozott ez az összecsapás a Goodisonban. Pedig egyáltalán nem így indult a mérkőzés. A harmadik percben Robertson cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd passzolt, amire Mané érkezett és 10 méterről Pickford szeme közé lőtte a labdát, amit az angol válogatott kapusának esélye sem volt hárítani. Továbbra is lendületben maradt a Liverpool, de a 11. percben történek jelentősen megváltoztatták a játék képet. Robertson végezhetett el szögletet, amit a védők kivágtak, de Fabinho begyűjtötte és visszalöbbőlte a tizenhatoson belülre, a labdára van Dijk, míg a védőre Pickford érkezett és egy nagy borulás lett a vége. Míg az eset következtében a holland óriás megsérült és ápolták - és egész szezonra harcképtelenné vált - , addig a bíró és a VAR szobában lévők arról értekeztek, hogy az esetet les előzte-e meg. A hosszú percekig tartó videózgatás után megállapították, hogy Everton végezhet el kirúgást, de arra már nem futotta az idejükből és a lelkiismeretükből, hogy a lest követő szituációt is kielemezzék. Ebből a szituációból pedig a hazai csapat profitált, miután a 19. percben James szögletét Michael Keane fejelte közvetlen közelről Alisson kapujába. A félidő végén még Alexander-Arnold szerezhette volna meg újra a vezetést, de szabadrúgását Pickford hatalmas bravúrral védeni tudta.

Pickford és van Dijk találkozását nem találták említésre méltónak Michael Oliverék

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban és Richarlison révén majdnem megszerezték a vezetést, de a brazil fejese a kapufáról hagyta el a játékteret. A 72. percben azonban ismét a Liverpool örülhetett gólnak. Henderson beadását Mina fülelte le, de a kipattanó pontosan Salah elé került, aki állítás nélkül kapásból a hosszú sarokba vágta a labdát. Percekkel később Matip növelhette volna az előnyt, de fejesét Pickford nagy bravúrral védte. Az újabb vendég gól helyett, azonban jött az Everton és a 81. minutumban egy kontra után Digne beadására Calvert-Lewin érkezett, aki Gomezt legyűrve fejelte a labdát a kapuba. A fordulatoknak azonban itt nem volt vége. A 90. percben Thiago egy lecsorgó labdára indult rá, Richarlison pedig Thiago lábára, amiért Oliver játékvezető jogosan felmutatta a piros lapot. A megfogyatkozott hazaiak a hosszabbításban védték az egy pontot, ami bírói segédlettel meg is lett nekik. Ugyanis a hosszabbítás utolsó pillanataiban Thiagó adott remek labdát Manénak, aki középre játszotta a játékszert, amit Henderson a kapuba juttatott, csakhogy a kapitánynak pár pillanat öröm jutott, mivel Michael Oliver fülére szóltak a VAR szobából és hosszas videózás és kockázás után megállapították, hogy Mané lesről indult, így a találatot érvénytelenítették. 

Henderson helyett a VAR lett a főszereplő az őszi derbin

A két menedzser közül egyértelműen Jürgen Klopp az, akinek továbbra is komoly fejtörést okoz a kezdő összeállítása. Ugyan Naby Keita a héten már újra teljes értékű edzéseket végzett és játékra alkalmas állapotban van, de maximum csak a padon kaphat majd csak helyet. Origi és Ben Davies is már elérhető, de akárcsak Keita ők is csak a padról várhatják, hogy pályára léphessenek. Fabinho és Milner továbbra sincsenek megfelelő formában, akárcsak Diogo Jota, akinek visszatértét már többször belengették, de továbbra sem lesz a keret tagja akárcsak Milnerék. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Kabak - Henderson - Robertson - Thiago - Wijnaldum - Jones - Salah - Firmino - Mané

Ancelotti számára jóval több jó hír érkezett, mint német kollégájának. Visszatér Allan, aki december közepén szenvedett sérülést. Illetve újra Ancelotti rendelkezésére áll Calvert-Lewin, aki a legutóbbi két mérkőzést kihagyta combizom sérülés miatt. Ugyanakkor Jean-Philippe Gbamin és Yerri Mina továbbra sem elérhető. Az Everton várható kezdője: Pickford - Coleman - Holgate - Keane - Digne - Doucoure - Allan - Rodriguez - Sigurdsson - Richarlison - Calvert-Lewin

A holnapi mérkőzés mindkét csapat számára fontos, hogy megtörje a rossz sorozatát. Ha csak a két csapat történelméből indulunk ki akkor a Liverpool várhatja kedvezőbb helyzetből a találkozót. Ugyanis az utolsó 23 találkozón nem szenvedtünk vereséget a városi riválistól, akik legutóbb 99-ben tudtak nyerni. Továbbá, ami Hendersonék mellett szól, hogy az októberi mérkőzés után fűti a csapatot visszavágás lehetősége.

A mérkőzést szombaton 18:30-tól a Spíler1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8716432182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása