<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Arsenal - Liverpool - Nedves ágyugolyó

2018. november 02. 18:47 - Thommo

Alig telt el két és fél hónap a PL rajtja óta, de már a 11. forduló következik. Jürgen Klopp és legénysége ismét London felé veszi útját, ahol az elmúlt hetek egyik legjobb formájú gárdához az Emirates-ben lakó Arsenalhoz látogatnak.

Nyáron az Arsenal nagy változáson ment keresztül. Az elmúlt 22 év legstabilabb pontja, hagyta el a csapatot. Természetesen Arsene Wengerről van, aki több mint 1200 mérkőzésen irányította az Ágyusokat. Helyét a PSG-től távozó Unai Emery vette át, akivel a francia sztárcsapat nem hosszabbított szerződést. Első két mérkőzésükön még látszott, hogy nincs meg a kellő összhang a játékosok és a menedzser között, igaz kőkemény kezdésben volt részük. Két vereségüket az egyaránt bajnoki címre törő City-től és Chelsea-től szenvedték el. Azóta viszont minden sorozatot figyelembe véve 13 mérkőzésen nem találtak legyőzőre, és csak a legutolsó bajnokijukon nem tudták elhozni mindhárom pontot. 

Eddig Emery tökéletes választásnak bizonyult

Az Ágyusok remek formájáért szinte az egész csapat felelős, de az Aubameyang, Lacazette páros 11 góljának köszönhetően szárnyalnak. A két játékos az utóbbi évek legjobb igazolása. Mellettük Özil és Xhaka játéka említendő meg, akik passzaikkal rendre kihagyhatatlan helyzetbe hozzák a már említett két úriembert. Matteo Guendouzi játékára érdemes lesz odafigyelni, a 19 éves francia középpályás nagyszerű teljesítményt nyújtott a Loriant színeiben. A loboncos hajú srácnak nem a gólszerzés a fő profilja, sokkal inkább a pálya másik felében mutatott védőjátéka az, amiért Emery szorgalmazta a megszerzését. 

Lacazette és Aubameyang nagyon jól megértik egymást

Tavaly a két együttes csak a bajnokságban találkozott egymással. Először már a bajnokság legelején a 3. fordulóban csaptunk össze velük és egy megsemmisítő 4-0-ás zakóval küldtük őket haza az Anfieldről. Góljainkat Firmino, Mane, Salah és Sturridge szerezték ebben a sorrendben. A bajnoki visszavágó már sokkal izgalmasabbra sikerült. A 19. fordulóban az Emirates-ben 3-3-as döntetlenre végeztünk. Ötvenkét perc után már 2-0-ra vezettünk Coutinho és Salah góljaival. A középkezdést követően azonban jött egy 5 perces totális áramszünet a csapat részéről és mire újra felkapcsolták a lámpákat addigra már 3-2-t mutatott az eredményjelző az Ágyusok javára. A Pool ezután mindent megtett az egyenlítésért majd a fordításért.  Sajnos csak az első opció jött össze a 71. percben Firmino révén, és bár a csapat mindent megtett a 3 pontért csak a pontosztozkodás maradt. 

Igazságos döntetlen született

Emerynek nincs könnyű dolga a csapatösszeállításnál, mert őt is utolérte a az Arsenal átok. Sérülés miatt nem kergetheti a labdát Koscielny, Guendouzi, Mavropanos és Elneny. Nacho Monreal, Kolasinac, Sokratis, Bellerín, valamint Cech játéka kisebb nagyobb sérülés miatt kérdéses, de egy Pool elleni derbin többen is játékra jelentkezhetnek. Az Arsenal várható kezdője: Leno - Xhaka - Mustafi - Holding - Bellerín - Torreira - Ramsey - Aubameyang - Ozil - Iwobi - Lacazette

Klopp sokkal jobb helyzetben van. Keita és Henderson még mindig nem léphet pályára és rajtuk kívül is csak Ox van hosszan tartó táppénzen. Pool várható kezdője: Alisson - Robertson - VvD - Lovren - TAA - Wijnaldum - Fabinho - Milner - Mane - Firmino - Salah

Két remek formában lévő csapat fog összecsapni, akik az elmúlt évek alapján gólgazdag meccseket hoznak össze. Emery új felfogása jó hatással van az Ágyusok teljesít

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8114340141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása