<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Leicester City - Rókakoma

2019. január 29. 15:17 - Thommo

Az elmúlt napok kupanapjai miatt hétközi fordulót rendeznek a Premier League-ben. Csapatunk szerda este hazai pályán fogadja az igen nehéz sorozat előtt álló Leicester City csapatát. 

Claude Puel tavaly ősszel vette át a Rókák irányítását és a 9. helyig vezette őket. Jelenleg szintén ebben a pozícióban tanyáznak, ami az eddigi eredményeiket figyelembe véve a realitás számukra. Utolsó 10 meccsükből mindössze 3at nyertek meg, amiből a Chelsea és a City legyőzése nagy bravúrnak számít. legutóbbi 2 találkozójukat egyaránt elvesztették. Előbb a kieső helyen tanyázó Southampton-tól kaptak ki 2-1-re, legutóbb pedig a Wolves-szal játszottak egy hét gólos meccset (4-3). 

Puel - A kezdeti fejlődést az egy helyben toporgás váltotta fel

Nyáron a Riyad Mahrez,Ahmed Musa duó eladásával nagy pénzre szert tevő együttes nagybevásárlásba fogott és 7 játékos is érkezett a klubhoz. Ettől függetlenül még mindig Jamie Vardy a Rókák legfontosabb játékosa, noha az idei szezonban nem termeli a gólokat a megszokott hatásfokkal, még így is nagy hatással van csapatára. A 32. életévét bő 2 héttel ezelőtt betöltő csatár eddig mindössze csak 7 gólt szerzett, valamint kiosztott 3 gólpasszt. Mellette a nyáron a Norwich-tól érkező, James Maddison dícsérhető, aki 5 góljával és 4 gólpasszával kiemelkedően teljesít. Hátul Kasper Schmeichel és Harry Maguire próbálja hatástalanítani az ellenfelek rohamait. A rutinos dán kapus ebben a szezonban 7-szer őrizte meg a kapuját a góltól. 

Vardy és Maddison jó párost alkotnak

A két gárda még a bajnokság elején találkozott egymással. A 4. fordulóban a King Power stadionban Hendersonék elhozták mind a három pontot. A 10. percben Mané talált a kapuba. Robertson indult meg a szélen, átverekedte magán Pereirán, lapos beadásába csak beleérni tudtak a védők, ami pont a szenegáli elé pattan, aki köszönte szépen és egy védővel a nyakán a kapuba pöccintette a labdát. A 45. percben aztán tovább növeltük az előnyünket. Milner végzett el egy szögletet a jobb oldalról, amit Firmino fejelt a rövid alsóba. A brazil ezzel a találatával kezdte meg a bajnokságban a gólgyártást, míg Milner századik meccsét játszotta a Pool színeiben és kiosztotta 80. PL asszisztját. Bő egy óra játék után szépített a Leicester, amihez nagyon kellett Alisson könnyelműsége. A 63. percben Alisson a 16-os sarkánál cselezgetett, de Iheanacho-t nem tudta átverni, aki a szabálytalanság határát súrolva megszerezte a labdát, majd a középen érkező Ghezzal elé tálat, aki könnyedén a kapuba helyezte a labdát. Ez a gól volt az első, amit a bajnokságban kaptunk. 

Joe Gomez több fontos szereléssel vette ki a részét a győzelemből, ő is lett a MoTM

Puel szinte a legerősebb csapatát küldheti a pályára. Daniel Amartey sérülés, Rachid Ghezzal pedig eltiltás miatt nem léphet holnap pályára. A Leicester várható kezdője: Schmeichel - Chilwell - Maguire - Morgan - Simpson - Ndidi - Mendy - Albrighton - Maddison - Pereira - Vardy

Kloppnak francia kollégájánál nehezebb dolga van, Ox, Milner és Gomez biztos, hogy nem játszik, míg a Wijnaldum, van Dijk, Trent trió is könnyen elképzelhető, hogy kihagyja a találkozót. Az LFC várható kezdője: Alisson - Robertson - Lovren - Matip/VvD - Fabinho - Henderson - Keita - Shaqiri - Mané - Firmino - Salah

A kupák miatt mindkét csapatnak volt 10 nap pihenője, így frissen várhatják a holnap esti összecsapást. A vendégek formája és rapszodikus teljesítménye miatt Salahék a meccs favoritjai. Még úgy is, hogy a védelem összerakásánál Kloppnak igen komoly gondjai adódhatnak. Mellettünk szól még az is, hogy a vendégeknek ráadásul igen komoly menetrendjük van (utánunk a manuval és a Tottenhammel csapnak össze). Egyedül Jamie Vardy zavarhat bele a képbe, aki előszeretettel lövöldözi a gólokat nekünk. Az egymás elleni 25 PL összecsapásból 13 győzelem mellett 7 vereség és 5 döntetlen a mérlegünk ellenük. 

A mérkőzést szerda este 20:30-tól a Spíler1 közvetíti, a meccs 21:00-tól kezdődik

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9014595892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása