<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool 5-0 Watford: Pont a legjobbkor?

2019. február 28. 01:01 - BenErdelyi

Related image

Irónikus, de nagyon jól jött.

Pont amikor már mindenki kezdett aggódni, hogy nem klikkel a támadójátékunk, Klopp fiai ilyenkor hozzák össze a szezon legnagyob győzelmét.

Mané-Virgil dupla, Origi pedig ismét beköszönt, ami azért is bíztató jel, mert vasárnap jön az Everton meccs.

Játékosértékelő:

Medve                              8/10

Trent                                 9/10

Matip                                8/10

Vördzs                                9/10

András Róbert                  8/10

Hamesz Milly                    8/10

Fábián                               9/10

Gini                                    8/10

Mo                                     8/10

Mane                                 9/10

Origi                                   8/10

A medvének megint volt 2-3 szenzációs védése, itt főként arra az ajtó-ablak ziccerre gondolok 3-0-nál amit valahogy vállal / felkarral mentett.

Nálam Trent a meccs embere, már csak azért is mert 2019-ben még nem volt egy jó beadásunk.

Ma viszont a 66-os három olyan kenyeret varázsolt a támadóink elé, hogy a 2 méter magas Watford védők se tehettek semmit ellene.

Matip jól tette a dolgát, VVD pedig mégjobban, ráadásul utóbbi egy duplával koronázta meg az újabb emlékezetes meccsét idén a PL-ben, ha jól emlékszem ez a 28. volt.

Image may contain: 1 person, playing a sport, stadium and outdoor

Robertson pedig nem engedte, hogy Trent megközelítse 1 gólpasszra a házi bajnokságukban, a skót jelenleg 8-6-ra vezet az infjú scouser előtt.

A középpálya kiválóan muzsikált, a brillirozó Fabinho mellett nekem Milner tetszett különösen, aki rendszeresen egyből a támadó játékosainkhoz juttatta a labdát egy-két érintőből (pont ez hiányzott a középpályán az elmúlt hetekben).

Salah jól pörgött a Manu elleni gyenge teljesítmény után, ma este pedig egy jelenet tökéletesen összefoglalja a meccs történetét.

A középpályáról valaki hosszan indítja az egyiptomi királyt, a Watford játékosai számítanak erre, úgyhogy egyből visszalépnek 5 métert a védőzónában.

Csóró Adam Masina cirka 20 méteren keresztül birkózik Salahval, aki valahogy lefutja a Watford balbunkóját, Mo egy kis birkózás után átverekszi magát Masinán, majd az utolsó pillanatban egy másik sárga-fekete védő tisztázik.

Ennek ellenére 20 másodperccel később ismét a hálóban a labda egy zseniális beadást követően.

Azt amúgy tudtad, hogy a 8 gólpasszos András Róbert mögött Salah áll a második helyen a csapatban asszisztokban? Sokan gondolják, hogy Mo egy kicsit önző (amiben azért van valami), de ettől függetlenül ez a statja is combos.

Visszatérve a meccsre.

Előzetesen nem sokan számítottunk arra, hogy Mané fog kezdeni Bobby Firmino hamis 9-es posztján, és még kevesebben vártuk volna azt, hogy ekkorát parádézzon a szenegáli gazella.

Sadio viszont ma annyira jól játszott, hogy komoly dilemmát okozott Kloppnak azzal kapcsolatban, hogy kit játszasson a hétvégén a hamis 9-esben a derbin.

Az első félidőben Mané bőven a mezőny legjobbja, az a sarkalás pedig az egyik legundorítóbb befejezés amit valaha láttam.

Mindenki látja előre, hogy Sadio majd mebpróbálja besarkazni 10 méterről, de ahogy larúgja a labdát a földre és az Ben Foster füle mellett suhan a hálóba, megérdemelt volna legalább kettő lovat.

Briliáns vagy Sadio, szeretlek te őrült.

sadio_backheel.jpg

Origi sebességben picit kilógott a csapatból az elején (túl sok labdaérintés, túl késői passzok), de idővel rendesen feljavult, a gólja pedig egy nagyon profin kidolgozott találat volt, örültem hogy összejött neki.

Divock lehet, hogy fél szemmel a hétvégi derbire is nézett, amikor eldöntötte, hogy neki most illene formába lendülnie.

Így áll jelenleg a tabella:

Azt hiszem kijelenthető, hogy a Spurs hivatalosan is kiszált a bajnoki címért futó versenyből a mai csúfos vereséggel a Stamford Bridge-en.

A City közben kicsit szenvedősen, de nyert 1-0-ra a WHU ellen.

10 forduló van vissza, ahol még ezekkel a csapatokkal mérkőzünk meg:

  • Everton (A)
  • Burnley (H)
  • Fulham (A)
  • Tottenham (H)
  • Southampton (A)
  • Chelsea (H)
  • Cardiff (A)
  • Huddersfield (H)
  • Newcastle (A)
  • Wolves (H)

Szerintem ha ebből a 10 meccsből nyerünk 8-at akkor bajnokok vagyunk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4314658973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása