<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Burnley - Harcban önmagunkkal

2019. március 10. 09:13 - Thommo

Kilenc forduló maradt hátra a PL 2018/19-es kiírásából, és 9 forduló maradt, hogy 29 év után újra bajnoki címet ünnepelhessen Liverpool városa. Ehhez le kell győzni mai ellenfelünket, a Burnley-t, akikkel az Anfielden mérkőzünk meg kora délután.

Megváltoztak a dolgok Burnley-ben. A Sean Dyche által irányított alakulat az előző szezonban egy összeszedett, kellemetlen, masszív nagyra törő kiscsapat képét mutatta, aminek az lett az eredménye, hogy a 7. helyen végezve megmutathatták magukat Európában. Ott sajnos a selejtező utolsó körében elbuktak az Olympiakos-szal szemben, de erre a teljesítményre alapozva indították a jelenlegi szezont. Ami aztán nagyon nem úgy indult, ahogy azt a Lancashier-ben szerették volna. Az első 5 fordulóban összesen 1 pontot szereztek, mire a következő körben végre megnyerték első meccsüket. A masszívan a kieső hely környékén tanyázó csapat ugyan az elmúlt két bajnokiját elbukta, de az előtte lévő nyolcban nem kapott ki, ami egy kis levegőhöz juttatta őket, de a jól hajrázó Soton miatt így is éppen a vonal fölött vannak.

A januári transzferablak utolsó napján igazolt Crouch, könnyen a Champoban találhatja magát megint

Hogy a Burnley rossz szereplésének mi lehet az oka, elég összetett. Egyrészt a csapat magja nem változott, sőt még erősödtek is egy kicsit. Ashley Woods és Chris Woods szépen termelik a gólokat, ketten együtt 16 találatnál járnak, igaz mellettük nincs még egy két játékos, akikre tudnának támaszkodni, ha a két csatárnak nehezebb napja lenne. Sam Vokes pedig továbbállt. A tavaly nagyszerűen záró védelem 29 forduló alatt másfélszer annyi gólt kapott, mint az előző szezonban összesen. A tavaly nagyszerű szezont futó Nick Pope kapus pedig hosszú sérülése miatt nem tudott csapata segítségére lenni, felépülése után pedig csak kupameccsek jutottak neki.

Sean Dyche-nak tehát van miért főjön a feje

Kloppék a 15. fordulóban játszottak a Burnley-vel, akkor a Turf Moor-on idegenben léptünk pályára. Az első félidő eseménytelenségét csak Joe Gomez sérülése "dobta" fel, a fiatal védő azóta is sérüléssel küzd. A második félidőben aztán beindult a meccs. Hiába dolgozott ki több helyzetet a Pool, mégis a Burnley szerezte meg a vezetést. Gudmundsson végezhetett el szögletet az 54. percben, amit Mee kapura tudott fejelni, de Alisson csak beleütni tudott, ami az érkező hazai játékosok elé került, amit végül Cork lőtt a kapuba. Ezután még inkább rákapcsolt a Pool és 8 perc múlva egyenlítettünk is. Origi készített le egy labdát Milnernek, aki a jobb alsó sarokba küldte a bogyót. Ez a gól volt Milly 50. PL gólja. Milner amikor gólt szerzett akkor sosem kapott ki aktuális csapatával (39W, 11 D). Újabb 7 perc elteltével pedig már a vezetés is megvolt. A 69, percben Trent végzett el a félpálya környékéről szabadrúgást, amit belöbbölt a tizenhatoson belülre, az elalvó védők feje fölött pont Virgilhez került a labda aki egyből középre tette az érkező Firminonak. A végeredményt a 91. percben Shaqiri állította be. Az akció Alissontól indult, aki pár pillanattal előtte hatalmasat védett. A brazil kapus Gininek dobta ki a labdát, aki indította Salaht, az egyiptomi fáraó pedig a levegőben passzolta át a zsugát a svájci energiabombának, aki egy védővel a nyakán a kifutó kapus mellett a hosszúba passzolt.

Alisson hatalmas bravúrja

Mindkét csapatban vannak hiányzók. A Burnley-ben Aaron Lennon, Jonathan Walters és Steven Defour, a Poolban Ox és Gomez biztosan nem, míg Milner és Lovren a padra már odaülhet.

Burnley várható kezdője: Heaton - Taylor - Mee - Tarkowski - Bardsley - Westwood - Cork - McNeill - Hendrik - Wood - Barnes

LFC: Alisson - Robertson - VvD - Matip - TAA - Wijnaldum - Henderson - Fabinho - Mané - Firmino - Salah

Kilenc meccsünk van, hogy a Cityt utolérjük és bajnokok legyünk, hogy ezt megtegyük 100%-ban hozni kell a hátralévő meccseket. A kellő önbizalomhoz nem is lehetne jobb ellenfél, mint a kiesés ellen menekülő Burnley. Mindkét csapatnak pontra van szüksége, így biztosan nem egy unalmas 0-0-ba fulladó meccsben lesz részünk. Az eredménykényszer miatt a Burnley-nek támadnia kell, amiből a Pool nyugodtan játszhatja kedvenc játékát és a kontrákból akár ki tömhetjük ellenfelünket. Klopp nagyon komolyan veszi munkáját és ezt elvárja a játékosoktól is, ezért tegnap este 10 órára már mindenkit ágyba parancsolt. Sőt Jürgen még a szurkolóknak is kiadta a parancsot, hogy ebédelni szigorúan meccs után lehet, nehogy elfelejtsenek kimenni a meccsre. Ezek után mi mást lehet tenni, meg kell nyerni a meccset.

A mérkőzést 13:00-tól a Spíler1 közvetíti. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6814679886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása