<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Tottenham Hotspur - Csibefasírt

2019. március 30. 18:58 - Thommo

Végetért a válogatott szünet, ahonnan minden játékosunk épségben hazaért, ami a következő bajnokin a Tottenham ellen jól fog jönni. A Spursszel vasárnap délután az Anfielden fogunk megmérkőzni. 

A Pochettino vezette Tottenham jelenleg a harmadik helyen tanyázik, de jelenleg egy masszív bukó sorozatban vannak. Legutóbb február 10. nyertek utoljára, akkor a Leicester Cityt verték meg, azóta viszont 4 meccse nyeretlenek. Legutóbb a kiesés elől menekülő Southampton ellen kaptak ki 2-1-re. Gyenge szereplésükkel és a United és Arsenal magára találásával veszélybe került még a 3. helyük is. Hátralévő sorsolásuk nem vészes, -  rajtunk kívül már csak a City ellen nem ők favoritok - de jelen állás szerint nem biztos, hogy meglesz a Top4. 

Pochettinoék ha nem szedik össze magukat, BL helyett csak az EL marad

Hogy mi lehet a Tottenham gyengélkedésének az oka, nehéz megmondani. Kane továbbra sem hajlandó elhagyni góllövő cipőjét, Salahval egyetemben 17 gólnál tart. Az angol válogatott első számú gólfelelősén kívül még Son az, aki jobb teljesítményt hoz a tavalyinál. Ugyanakkor Eriksen és Dele Alli elmaradnak a tavalyi formájuktól. A támadó egységen kívül a védelem sem szerepel a korábbi szinten. Tavaly egész szezonban 36 gólt kaptak, míg idén 31 forduló alatt 32-őt. 

Kane nem bír leállni a gólgyártással

Idén már egyszer sikerült legyőzni a Spurst. Még a szezon elején, az 5. fordulóban meccseltünk velük a Wembley-ben, akkor 2-1-re győztünk.  Jól kezdtük a mérkőzést, már az első percben betaláltunk Vorm kapujába, de Mané találatát Oliver játékvezető les miatt érvénytelenítette. Ez után is támadásban maradtunk, de egészen a 39. percig nem sikerült vezetést szerezni. Milner végezhetett el szögletet a bal oldalról, a labdába Vorm csak belepaskolni tudott, Dier pedig Wijnaldumhoz fejelte a labdát, amit Gini szintén fejjel a kapura küldött, honfitársa pedig már csak a gólvonalon túlról tudta kiütni a labdát. Ezzel a góllal Gini megszerezte első idegenbeli első gólját a Pool mezében, amihez 58 meccs kellett. A második félidőben is támadásban maradt a csapat, az 54. percben Bobby növelte az előnyt. Mané vezette le a labdát az alapvonalig, beadását Vorm könnyedén védte volna, de a szintén menteni igyekvő Vertonghen beleért a labdába, ami a kapufáról Vorm kezei között Firmino elé pattant, amit a gólvonalról csak be kellett passzolni. Ez volt a 61. gól, amiben részt vett a Klopp éra alatt, 38 gól, 23 assziszt. Ezután elkezdett életjeleket mutatni a Spurs, de a védelem Joe Gomez vezetésével állta a sarat. Ez egészen a 93. percig sikerült, egy szöglet után a csereként beállt Lamela maradt üresen, akinek még arra is volt ideje, hogy lekezelje a labdát, mielőtt laposan a hosszú sarokba lőtt volna. 

Gini fejel ...

Vorm pedig már csak gólvonalon túlról tud csak menteni

Mindkét csapat közel teljes kerettel állhat ki. A Spursben Serge Aurier, Eric Dier és Harry Winks nem léphetnek pályára. Klopp minden eddigi sérültjére számíthat, egyedül Ox szereplését nem erőlteti a további erősödése végett, de a Soton ellen már pályára léphet.

LFC: Alisson - Robertson - VvD - Matip - TAA - Henderson - Wijnaldum - Fabinho - Mané - Salah - Firmino

Spurs: Lloris - Rose - Vertonghen - Alderweireld - Trippier - Eriksen - Wanyama - Sissoko - Alli - Son - Kane

Fontos mérkőzés előtt állunk, hiába van kisebb gödörben a Spurs, nekünk ez egy BL döntővel felérő meccs lesz. Kulcsfontosságú lesz Son és Kane megállítása, valamint, hogy a mieink ne a Fulham elleni formát hozzák, mert az nagyon kevés lesz. Salah 5 mérkőzés óta gólképtelen, de egy Spurs elleni góllal meglehetne az 50. PL gólja és akár a 3 pont is. 

A mérkőzést vasárnap 17:30-tól a DigiSport1 közvetíti, 17:10-es felvezetéssel.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8114728259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása