<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Végletek vonzásában avagy a Bournemouth

2019. július 26. 18:31 - Thommo

Tizenöt nap múlva rajtol el a PL 2019/20-as szezonja, mi pedig folytatjuk visszaszámlálós sorozatunkat, amiben a 16. helyre taksált, 5 éves PL tagsággal büszkélkedő dél-angliai kiscsapat az AFC Bournemouth kerül bemutatásra. 

 

Eddie Howe kisebb legenda Bournemouthban, a fiatal menedzser Verwood szülötte, aki a kb fél órára lévő kikötővárosba kezdett el focizni és kisebb megszakításokkal (Portsmouth, Swindon Town), de itt is fejezte be a labdarúgó karrierjét 2007. Edzői karrierje is itt indult be ugyanis 2008 szilveszterén őt nevezték ki a csapat élére, ahol 99 mérkőzésen dirigálta a Cseresznyéket. Ezt egy másfél éves időszak követte a Burnley-nél, de miután leváltották visszatért Bournemouthba. Azóta pedig a Burnley-nél őt váltó Sean Dyche-szal a PL két legrégebben hivatalban lévő menedzsere.

Howe második korszaka alatt egyből feljuttatta a csapatot a Champoba, mindössze egy ponttal lemaradva a Doncaster Rovers mögött. A másodosztályban is jól szerepeltek, igaz elég döcögősen indult az új kaland, de a szezon második felében egy szép hajrával egészen a kilencedik pozícióig verekedték fel magukat, hogy aztán egy évvel később csodát vigyenek végbe. Pedig a 2014/15-ös szezon is elég pocsékul indult számukra, a bajnokság negyedénél még 15. voltak, aztán beindultak, pár héttel később már az élen tanyáztak és ugyan voltak megingásaik, de az utolsó fordulóban a Charlton legyőzésével és a Watford botlásának köszönhetően megnyerték a másodosztályt. Az első PL idényükben megküzdöttek a nehezebb ellenfelekkel és a magasabb tempóval, de összejött a minimális célkitűzésük, bent maradtak a legjobbak közt. A 16/17-es idényük sikerült a legjobban, akkor 9. helyen végeztek a bajnokságban, azóta viszont egy 12. és 14. hely jutott nekik. 

Eddie Howe a tökéletes ember a Bournemouth kispadjára

Persze a sikerekért nem csak Howe a felelős egyedül, játékosai is kihozzák magukból a maximumot. Callum Wilson 14 góljával és a 10 aszisztjával a csapat legeredményesebb játékosa volt. Tőle nem sokkal maradt el a norvég támadó Joshua King, aki 12 gólt szerzett. Mellettük a balszélső Ryan Fraser és a szintén szélső, David Brooks is eljutott 7-7 gólig, de Fraser a góljai mellé kiosztott még 14 gólpasszt is. A védelem tengelyében a holland Nathan Aké igyekszik felnőni válogatottbeli társához, van Dijkhoz felnőni. Ami már megy neki a pontrúgások utáni gólszerzése, Aké négy gólig jutott az előző szezonban. A Cseresznyék leggyakrabban a klasszikus 4-4-2-s felállást alkalmazzák dupla szűrűvel, amit általában Lerma és Gosling látnak el. Kapuban a Begovic kellő rutinnal rendelkezik, de ha kell a szintén rutinos Boruc bármikor képes beszállni. Jordon Ibe és Dominic Solanke is a Bournemouth csapatát erősítik, de Ibe Brooks, míg Solanke a King, Wilson páros miatt kap kevés lehetőséget, amivel nem is igazán sikerül élniük. 

Wilson(13) és King jó párost alkotnak

Ami az átigazolásokat illeti, távozott 20 millió fontért a középhátvéd Tyrone Mings, aki az Aston Villa játékosa lett. Valamint ügyesen továbbadtak a francia "csatártehetségen" Lys Mousseten, akiért a Sheffield United fizetett ki 10 millió fontot. Rajtuk kívül ismét kölcsönadták a 23 éves középpályást, Emerson Hyndman-t, aki most a legutóbbi MLS bajnok, az Atlanta United csapatát fogja erősíteni. Érkezési oldalon eddig csak két szélső hátvéd van, a Jack Stacey a jobb oldalra érkezett a Luton Town csapatától 4 millió fontért, a túloldalra Lloyd Kelly a Bristol Citytől 13,5 millió fontért. 

Lloyd Kelly hosszú időre megoldást jelenthet a bal oldalon

Összességében változatlan kerettel vág neki a Bournemouth az új idénynek. A középpályán ugyan gyengültek, de a védelem erősödött. Az előző szezonban mutatott szeszélyes játékukat idén is sűrűn láthatjuk majd. Tudnak meglepetést okozni (Chelsea 4-0) ugyanakkor a következő héten ugyanolyan érthetetlen módon kikapni is (Cardiff 0-2) . Howe szerződése jövő nyáron lejár, amit valószínűleg meg fognak újítani. Ezzel együtt is az idei évben is a kiesés elkerülése lesz a cél, amit mi itt a szerkesztőségben meg is előlegeztünk nekik a 16. hellyel. 

Vik:14, Crouch_15: 19; Thommo: 12

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7014981544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása