<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Top 10 vagy kiesés, azaz a Watford

2019. augusztus 02. 20:00 - Thommo

Ellenfeleinket bemutató sorozatunk kilencedik részéhez érkezett. A mai részben Londontól csak egy kőhajításra található Watfordhoz látogatunk el, akik a feljutásuk óta folyamatosan fejlődnek és lépkednek előre a tabellán.  

A Watford a 2014/15-ös szezonban jutott fel legutóbb a PL-be, a Bournemouth mögött a második helyen végezve ami automatikus feljutást jelentett a Lódarazsaknak. A két csapat közti párhuzam ezzel véget is ért, mert a Watford csapatának útja sokkal jobban hajaz a Crystal Palacehoz. A Sasokhoz hasonlóan Watfordban is jönnek mennek a menedzserek, de hiába a vezetőségi átjáróház, a csapat így is minden évben jobb helyezést ér el a PL-ben, legutóbb a 11. helyen végeztek és 84 után újra FA kupa döntőt játszhattak, igaz mint az elsőt, ezt is elvesztették. 

Jelenleg Javi Garcia irányítja a csapatot, aki az Evertonhoz távozó Marco Silvat váltotta, hosszú idő után ő a legrégebben hivatalban lévő Watford menedzser. Garcia játékosként a Villarreal, a Sociedad és Valladolidnál töltötte pályafutását, edzőként megfordult az Osasuna,a  Malaga és a Rubin Kazan együttesénél is. 

Javi Garcia kiesőjelöltből masszív középcsapatot csinált a Watfordból

A Watford legjobb játékosa kétség nélkül a már 10. szezonjára készülő csapatkapitány, Troy Deeney. Ugyan az előző szezonnál volt már jobb is Deeney-nek, de a jelenléte sokat jelent csapata számára, de a mögöttünk hagyott szezonban eljutott 9 gólig és 5 gólpasszig. A házi gólkirály a Barcától végleg megszerzett balszélső, Gerald Deulofeu, aki 10 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Fontos játékos még a Lódarazsak keretében a szegény ember Kante-ja, Abdoulaye Doucouré. A 26 éves középpályást remek teljesítménye miatt több csapattal is szóba hozták, de egyenlőre marad Watfordban. Az előző szezonban 5 gólt és 6 aszisztot tett a közösbe. 

A Watford csapatában remek egyensúly, ami a csapat kor összetételét illeti. A kapuban a két veterán, a 36 éves Ben Foster és a 38 esztendős Heurelho Gomes, de már a jövőt is építik a svéd Pontus Dahlberg személyében. A védelemben Craig Dawson és Adrian Mariappa várja az ellenfél csatárait, de a két szélsőhátvéd posztot José Holebas és Daryl Janmaat bitorolja. Egy sorral feljebb Doucoure helye megkérdőjelezhetetlen, mellette a 4-4-2-s dupla szűrős felállásban - ami egyébként a Watford leggyakoribb felállása - Étienne Capoue, de fontos perceket kap Will Hughes. A két szélen Deulofeu és Roberto Pereyra rohamoznak, akik Deeney-nek és Andy Gray-nek igyekeznek minél több labdát adni. 

Troy Deeney a Watford legbiztosabb pontja

A Watford eddig sokkal aktívabb eladási oldalon, mint a vásárlásin. Távozott a 21 éves belga szélső, Dodi Lukebakio, aki a Hertha rekordigazolása lett az érte fizetett 18 millió fonttal. Hazatért a belga csatár, Obbi Oulare, aki a Standard Liege játékosa lett. Hollandiába került, a VVV-Venlo-hoz a Liverpool neveltje, Jerome Sinclair. Jelentős távozó még Miguel Britos, aki szögre akasztotta a stoplist. 

Érkezett viszont Craig Dawson a WBA-tól, akiért 5,5 millió fontot fizettek. 2,2 millió font ellenében megszerezték a Fluminense 17 éves csatárát, Joao Pedro-t, de ő csak 2020 januárjában fog csatlakozni a Watford keretéhez. Joao Pedro eddig 9 meccsen lépett pályára a Fluminense gárdájában és 6 gólt lőtt. A középpályára is érkezett egy fiatal játékos, méghozzá a Manchester City-től ingyenes igazolással a nigériai Tom Dele-Bashiru. 

Watfordban remélik, hogy Joao Pedro Angliában is hasonlóan gólérzékeny lesz

Összességében Javi Garcia eddig remek munkát végzett Watfrodban. Ugyan a keret lényegében nem változott, ami nem jelent problémát, de a közvetlen riválisok mind erősítettek, ami hátrányt jelenthet. Joao Pedro érkezéséhez nagy reményeket fűznek, de kérdés, hogy érkezése nem lesz-e már későn. Ennek ellenére itt a szerkesztőségben úgy látjuk, hogy a tavalyi helyezésük lehet a realitás. Nálunk a 12. helyre jók a Lódarazsak. 

Vik:16, Crouch_15: 10, Thommo: 13

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr114992372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása