<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Chelsea - Liverpool - Hétköznapi csalódások

2019. szeptember 21. 16:54 - Thommo

A hétközi Bajnokok Ligája mérkőzés után ismét a PL küzdelmei következnek. Csapatunk a Stamford Bridgere látogat. Az ellenfél az a Chelsea lesz, akik ugyanúgy vereséggel kezdték a BL csoportküzdelmeit, mint mi. Ráadásul a Kékeket fűti a bizonyítási vágy az elvesztett Szuperkupa miatt.

A Chelsea-t a nyár elején még sokan féltették, akárcsak a frissen kinevezett Frank Lampardot, hogy hogyan fog megküzdeni a rengeteg nehézséggel. A Kékek elvesztették Eden Hazard-ot, aki a Real Madridhoz távozott és még a nyári átigazolási időszakból is kizárták őket Lampard kénytelen volt a klub akadémiáján körbenézni, valamint a kölcsönből visszaérkező játékosokat kipróbálni. A nyitómeccsen 4-0-ra vesztettek a Manchester United ellen, de az eredmény csalóka, ugyanis Kékek közel sem játszottak alárendelt szerepet és, ha pontosabbak akkor sokkal másképp nézne ki az eredmény. A folytatásban sokkal jobban mutattak, döntetlen a Leicesterrel, megverték a Norwichot, A másik újonc, a Sheffield ellen két gólos előnyt adtak le. Múlt héten viszont 5-2-re gázolták el a tavalyi meglepetéscsapatot az idén csak szenvedő Wolverhamptont. 

Lampard a lehető legtöbbet hozta ki eddig a Chelsea-ből, de még rengeted a tennivalója

A Chelsea vártnál jobb szereplésének két kulcsfigurája van. Az egyik a 21 éves csatár, Tammy Abrahams, aki eddig 5 meccs alatt 7 gólt szerzett a PL-ben, amivel holtversenyben vezeti a liga góllövő listáját. Abraham a Chelsea akadémiáján nevelkedett, a tavalyi szezont pedig Champoból feljutott Aston Villa csapatánál töltötte. A csapat másik kulcsfigurája az ugyancsak a Chelsea akadémiáján nevelkedett Mason Mount, aki ráadásul a tavaly Lampard csapatánál, a Derby County-nál készült fel a PL-re. Hozzájuk csatlakozik még a télen Dortmundtól szerződtetett amerikai szélső, Christian Pulisic, aki még csak nyáron csatlakozott a kerethez, de már most látszik, hogy megérte az érte kifizetett 54 millió font.

Pulisic, Abraham és Mount a Chelsea jövője

A két csapat bő egy hónappal ezelőtt találkozott egymással az Európai Szuperkupa döntőjében. A mérkőzés a rendes játékidőben Giroud és Mané góljaival 1-1-re végződött. A Hosszabbításban Mané révén megszereztük a vezetést, de Adrián Abraham ellen elkövetett szabálytalansága miatt megítélt 11-est Jorginho értékesítette, ezzel pedig újra egál volt az állás. Százhúsz perc játék után pedig jöhettek a 11-esek, ahol ugyan Kepa jobban érezte a lövéseket, de mégis Adrián lett a meccs hőse, aki Abraham büntetőjét kivédte, ezzel pedig hozzánk került a kupa. 

Adrián jóvátette a hibáját, ami trófeát ért a csapatnak

A holnapi meccs kapcsán Lampard lehet kellemetlenebb helyzetben, 8 játékosa is bajlódik valamilyen sérüléssel. Emerson combsérülés, Rüdiger ágyék, Marco van Ginkel térd, míg Loftus-Cheek Achilles-ín sérülés miatt biztosan kihagyja a holnapi találkozót. Reece James, Mason Mount és N'golo Kante bokasérüléssel bajlódik, de az ő pályára lépésükre van esély. A Chelsea várható kezdője: Kepa - Zouma - Christensen - Tomori - Azpilicueta - Jorginho - Kovacic - Alonso - Mount - Pulisic - Abraham

Klopp továbbra sem számíthat Alissonra, aki még 1-2 meccsről biztosan hiányozni fog. Rajta kívül Origi és Clyne lesznek hiányzók. Jó hír viszont, hogy Naby Keita újra a többeikkel edz és hamarosan bevethető lesz. Az LFC várható kezdője: Adrián - TAA - Matip - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

A két csapat összecsapása hasonló izgalmakat tartogat, mint a Szuperkupa döntő.Két azonos játékstílusú csapat mérkőzik meg vasárnap délután, ahol az Abraham - Van Dijk és Robertson - TAA vs. Alonso - Azpilicueta párharcok dönthetik el a 3 pont sor A londoniak a bajnokságban legutóbb a 2017/18-as szezonban tudtak legyőzni minket, azóta is csak egy Ligakupa mérkőzésen adtuk meg magunkat nekik. Ebben a szezonban a Chelseanek nem megy hazai pályán, még nem nyertek meccset a Stamford Brigden. Viszont extra motivációt fog jelenteni számukra az elvesztett kupadöntő. 

A mérkőzést vasárnap 17:10-től a DigiSport1 fogja közvetíteni

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7815157436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása