<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

KRC Genk - Liverpool - Merre tovább

2019. október 23. 08:48 - Thommo

Hosszabb szünet után folytatódik a Bajnokok Ligája, a csoportkör odavágóinak utolsó mérkőzése következik, a csapat már el is utazott Belgiumba, ahol Kloppék a belga bajokkal a Genkkel mérkőznek meg. 

Annak ellenére, hogy a Genk az előző szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett mégis új edzővel vágott neki a jelenlegi idénynek. Philippe Clement szinte hazatért, hiszen játékospályafutása legszebb éveit a Club Brugge csapatánál töltötte, majd visszavonulása után is maradt a csapatnál, előbb az utánpótlásban, később pedig mint Michel Preud'homme segéde. Őt váltotta a nyáron Felice Mazzu, aki szintén szintet lépett, ő a Charleroi csapatát hagyta ott a Genk kedvéért. Mazzu viszont még csak ismerkedik a csapatával, ezt jól mutatja, hogy elég hullámzó teljesítményt nyújtanak a bajnokságban, ahol csak a hatodik helyen állnak.

Mazzu még keresi az összhangot a csapatával

A belga bajnokságban úgy nagy általánosságban - az Anderlecht és a Club Brugge kivételével - hiányoznak a nagy a játékosok, ez alól a Genk sem kivétel, így a csapaton belül oszlik el a siker kulcsa. A két csatár a tanzánaia Mbwama Samatta és a nyáron érkezett nigériai Paul Onuachu fej fej mellett termelik a gólókat, előbbi ötöt, utóbbi pedig négyet szerzett az idényben, igaz Onuachunak ehhez elég volt öt találkozó is. A két csatárt a japán Junya Ito szolgálja ki, a jobbszélső már 5 gólpassznál jár. A Genkben játszik a legendás Gheorghe Hagi fia, Ianis Hagi, aki a nyáron a érkezett a román élvonalból. A 21 éves középpályás nagyon hamar beilleszkedett a csapatba, kilenc meccsen 3 gól és 2 gólpassz fűződik a nevéhez. A Genk csapatában játszik még egy számunkra is ismerős játékos, Joseph Pantsil, aki egy szezont töltött az FTC-ben, akire nem a játéka, hanem a távozásának a körülményei miatt emlékszünk inkább.

Ianis Hagi eddig remekül játszik Belgiumban, vajon lesz olyan jó játékos, mint az apja?

A Genk nem kezdte túl jól az idei BL szereplését. Belga bajnokként nem kellett selejtezőt játszaniuk egyből a csoportkörben kezdtek, ahol a BL újonc Salzburg Szoboszlai Dominikkal az élen méretes verésben részesítette őket, a 6-2-s eredményt nem fogják mutogatni sehol. A második mérkőzésük már sokkal jobban sikerült, a Napoli csapatával hazai pályán egy gól nélküli döntetlent. A két csapat nem találkozott még egymással, ezt pedig most két hét alatt kétszer fogják megtenni. 

Sérülésekkel egyik csapat sem áll túl jól. A belgáknál Danny Vukovic Achilles-ín sérülés miatt biztosan kihagyja a meccset. Míg Borges lábsérülése és Zebli szemsérülése is kérdésessé teszi a játékukat. A Genk várható kezdője: Coucke - Maehle - Dewaest - Lucumí - Uronen - Berge - Heyne - Hagi - Ito - Bongoda - Samatta

Klopp nem hozta el Belgiumba Matipot, akinek a trédével vannak gondok és Alexander-Arnoldot, aki pedig beteg, Clyne pedig még mindig sérült és Shaqiri sincs még teljesen rendben, ő is Melwoodban maradt. Ugyanakkor Salah már újra bevethető, valószínűleg vissza is tér a kezdőbe.Az LFC várható kezdője: Alisson - Gomez - Lovren - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Milner - Salah - Firmino - Mané

Közel két éve nem nyertünk idegenben a BL csoportkörében, most a Genk ellen ezt a szériát megszakíthatjuk. A United ellen láthattuk, hogy a csapat kissé fásultan mozgott, amin a cserék sokat javítottak így elképzelhető, hogy Klopp variálni fog a kezdőn. Ez annak fényében is lehetséges, hogy szombaton a Tottenham érkezik az Anfieldre. A mai és a két hét múlva esedékes mérkőzés megmutathatja, hogy Kloppék mennyire veszik komolyan idén a BL küzdelmeit a bajnokság megnyerése szempontjából. 

A mérkőzést nem közvetíti egyik hazai sportcsatorna sem, így marad a Stream, a meccs 21:00-kor kezdődik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2615253404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása