<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Tottenham

2019. október 26. 21:31 - Thommo

Tizedik fordulójához érkezett a Premiere League, vasárnap délután a kisebb gödörben lévő Tottenham Hotspur látogat az Anfieldre. 

Mauricio Pochettino már a hatodik szezonját kezdi meg a londoni csapat élén, de ilyen rosszul még nem kezdték a szezont, mint a mostanit. A bajnokságban összesen csak három győzelmet értek el, és ha a hétközi Crvena zvezda elleni BL győzelmüket nem számítjuk akkor 1 hónapja nyertek utoljára. Olyan csapatoktól kaptak ki, mint a Newcastle, Leicester, Brighton és legutóbb a tök utolsó Watford rabolt pontot a Spurstől, és akkor még a Bayern elleni méretes zakóról még nem is beszéltünk. Ezekkel az előjelekkel várják Pochettinoék a hétvégi rangadót. 

Pochettino és csapata az utóbbi időben nincs jó passzban

A tavalyi évhez képest sokat változott a Tottenham kerete, de ez önmagában nem ok a gyenge szereplésre. Érkezett a középpálya közepére Ndombélé a Lyontól és Lo Celso a Betistől, igaz ő csak kölcsönbe, valamint megszerezték a fél PL által csábított szupertehetséges Ryan Sessegnont a Fulhamtől. Távozott viszont Kieran Trippier a Atletico Madridhoz, valamint Fernando Llorente is elhagyta a Spurst a Napoli kedvéért. A csapat alapkoncepciója nem változott, továbbra is a Harry Kane, Son, Eriksen tengelyre támaszkodnak. Hármójuk közül Eriksen az aki elmarad eddigi formájától, igaz a dán középpályás nagyon elvágyódik már a londoni alakulattól és délre venné az irányt, egészen a Santiago Bernabeu stadionig. Harry Kane is lassabban indította a szezont, kilenc meccsen 5 gólt szerezett, ami az elmúlt szezonokhoz képest visszaesés. A Spursnek még Hugo Lloris hiányával is meg kell küzdenie, aki a Brighton ellen szenvedett komolyabb sérülést és hosszú időre kiesett. A francia hálóőrt a csapatot nyáron elhagyó Michel Vormmal pótolták. 

Eriksen elvágyódása rányomja a bélyegét a Tottenham játékára

A két csapat az előző szezonban háromszor találkozott és mindhárom alkalommal a Liverpool nyert. Először a Wembley-ben vertük őket Gini és Firmino valamint Lamela utolsó perces góljáva 2-1-re. Tavasszal az Anfielden ugyancsak Firmino góljával szereztünk vezetést, amit Moura egalizált, sőt a meccs utolsó harmadában a Tottenhamnek lett volna esélye megnyerni a meccset, de a védelem Virgillel az élen ezt megakadályozta. A végszót pedig Toby Alderweireld mondta ki, aki Salah gyengécske fejesét juttatta a saját kapujába. A Tottenhamnek a BL döntőben lett volna lehetősége revansot venni, de Moussa Sissoko kezezése az első percben elvette ennek a lehetőségét. A szabálytalanságért megítélt büntetőt Salah értékesítette. A közepes iramú mérkőzésen Origi mondta ki a végszót, aki egy kapu előtti kavarodást váltott gólra és tette biztossá a 6. BL trófeát. 

Bobbyt még Vertonghen szemre támadása sem tudta megállítani

Mindkét oldalon vannak sérülések, de mégis Pochettinonak lehetnek nagyobb gondjai. A már említett Lloris sérülése nagy nehézségeket okozhatnak a Spursnek, a helyére újra igazolt Vorm jó ideje nem játszott és előtte a védelem sem áll a helyzet magaslatán. A kapuson kívül két nyári igazolás, Lo Celso és Sessegnon vannak tartósan a maródiak listáján, így ők sem fognak pályára lépni holnap.A Spurs lehetséges kezdője: Vorm - Aurier - Vertonghen - Alderweireld - Rose - Winks - Ndombélé - Lamela - Eriksen - Son - Kane

Klopp sincs sokkal könnyebb helyzetben, Salah már a Genk ellen pályára léphetett, de Matip és Trent el sem utazott. Trent meggyógyult és Matip is elvileg hadra fogható, de nem biztos, hogy a mester erőltetni fogja, így megint Lovren kezdhet. Clyne és Shaqiri viszont biztos, hogy nem lesz a keretben. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Lovren - VvD - Robertson - Wijnaldum - Fabinho - Keita - Salah - Firmino - Mané

Annak ellenére, hogy a Tottenham kisebb gödörben van nem szabad félvállról venni őket. Az utóbbi időben látszódott a csapaton a fáradtság és a játék minősége is visszább esett, de az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok megmutatták, hogy lehet és kell is rájuk számítani, így a középpályán várható variálás. Külön érdekes lesz a Harry Kane van Dijk páros csatája, a pálya másik felén pedig, ha úgy játszunk, mint a united ellen az utolsó 20 percben akkor nem lesz kérdés a 3 pont sorsa. 

A mérkőzést vasárnap délután a 17:10-es felvezetéssel a DigiSport1 fogja közvetíteni, a meccs 17:30-kor kezdődik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9315232110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása